Yerel gazete temsilcilerini kabul eden Vali Balcı: Bu işin takipçisi olacağız!

Van Valisi Dr. Ozan Balcı, kurum ve kuruluşların ihalelerinin şeffaf olması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyerek, mal ve hizmet alımı ihalelerini böl-parçala yöntemiyle yaparak, doğrudan temin yoluna giden kurumların genelge ile uyarılacağını belirtti. Yerel Gazete temsilcilerini kabul eden Vali Balcı, son zamanlarda kurum ihale ilanlarının gazetelerde yayınlanma oranlarındaki düşüşü de araştıracaklarını dile getirdi.

Yerel gazete temsilcilerini kabul eden Vali Balcı: Bu işin takipçisi olacağız!

Van'da günlük yayın yapan gazetelerin temsilcileri, Van Valisi Dr. Ozan Balcı'yı ziyaret etti. Ziyarette gazetelerin yaşadığı sorun ve sıkıntılar gündeme geldi.

Van'da resmi ilan almaya haiz günlük gazetelerin temsilcileri Van Valisi ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı Ozan Balcı'yı ziyaret etti.

Vansesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan, Bölge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş, Yeni Doğu ve Van65 Haber Gazetelerinin Temsilcisi Orhan Olgun ve Van Olay Gazetesi Sahibi Ferhat Aköz, Vali Balcı'yı ziyaret ederek, yerel gazetelerin sıkıntılarını aktardı.

YEREL GAZETE TEMSİLCİLERİ İHALE İLANLARINDAKİ DÜŞÜŞÜ DİLE GETİRDİ

Van'daki kurumların ihale ilanlarının gazetelerde yayınlanma oranlarında düşüş olduğunu dile getiren gazete temsilcileri, en büyük gelir kaynaklarının bu şekilde kaybolduğunu, ekonomik anlamda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Bazı kurumların geçmiş dönemlerde çok sayıda ihalesinin ilan yoluyla gazetelerde yayınlandığını, ancak son zamanlarda ihale ilanlarının yayınlanması noktasında büyük düşüş olduğunu belirten gazete temsilcileri, "Bu durum biz yerel gazeteleri olumsuz etkiliyor. Geçmiş dönemlerde ülke genelinde çok sayıda yerel gazete kapandı. Van'daki gazeteler de ayakta durabilmek adına on yıl önce birleşme kararı aldı. Böylece ildeki 12 gazete altıya düşmüş oldu. Son zamanlarda yerel gazeteler olarak ekonomik anlamda büyük sıkıntılar söz konusu. Bazı kurumlar ihale ilanlarının gazetelerde yayınlanmaması adına sanki çaba gösteriyor. Belli miktarın altına inerek, doğrudan temin yoluna gidiliyor. Bu da biz yerel gazeteleri ekonomik anlamda sıkıntıya sokuyor. Bu sorunun çözümü noktasında destek bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

Van Valisi Ozan Balcı ise ilgili vali yardımcılarını arayarak, konunun takip edilmesini istedi ve kurumlara genelge göndererek bu sorunun çözümü noktasında çalışacaklarını dile getirdi.

"VAN'IN İMARI, İHYASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Ziyarette Van Valisi kentte yapılan çalışmalara da değindi. Van'ın sahil yolundaki çalışmalarının hız kazandığını, bazı bölümlerde asfalt seriminin yapıldığını söyleyerek, "Bu sahil yolu bir yandan Edremit'e doğru, bir yandan Van YYÜ, Mollakasım bölgelerine doğru uzuyor. Şehir, adeta denizle buluşuyor. Yeni yürüyüş yolları, dinlenme alanları, oyun alanları her şey düşünülmüş. Biz bu sahil yolunun tamamen bitmesi ile birlikte Van'ın adeta çehresinin değişeceğine inanıyoruz. İnşallah kısa zaman içinde belirlenen bölgeler tamamlanır. Ailelerin en çok uğrayacağı bölgelerden biri sahil yolu ve sahil bandı olacak" diye konuştu.

Kentte 111 yeni anaokulu inşa ettiklerini anlatan Vali Balcı, 577 derslikli yeni anaokulları ile çocukların akademik başarısının yanı sıra, sosyal başarısının da artırılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Van'daki kütüphanelere iki milyona yakın kitap bırakıldığını söyleyen Vali Balcı, "Herhalde bu kadar kitabın olduğu bölgede başka bir şehir yoktur. 11 tane yüzme havuzu inşaatı devam ediyor. Bu yüzme havuzlarından çocuklarımız, gençlerimiz faydalanacak. 17 tane kapalı spor salonunun yapımı da devam ediyor" dedi.

 "GES PROJESİ SAYESİNDE, VASKİ'NİN 400 MİLYONLUK GİDERİNE ÇÖZÜM BULACAĞIZ"

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (VASKİ) en büyük giderinin elektrik olduğunu anlatan Vali Balcı, "VASKİ olarak 400 milyon TL yıllık elektrik gideri oluyor. Dünya Bankası ile anlaşma yapıyoruz. 38,5 megavat GES projesi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Böylece yılda yaklaşık 300-400 milyon TL belediyeye kalmış olacak" ifadelerini kullandı.

Van'da 60 yılda sadece 6 tarımsal gölet yapıldığını, şimdi yeni göletler yapılması için çalıştıklarını dile getiren Vali Ozan Balcı, "Geçen yıl yatırım programından çıktı, 5 tane ihale edildi. Şimdi üç yeni gölet için de çalışmalar sürüyor. Ayrıca Çaldıran Çubuklu Barajı'nı da yatırım programına aldık. Değirmenarkı barajını da yatırım programına alma çalışmalarımız sürüyor. Tüm bunların tarım alanında büyük faydası olacak. Yine küçükbaş hayvan projesi devam ediyor. Bir yıl ödemesiz, beş yıl vadeli, sıfır faizli desteğimiz söz konusu. Ailelere küçükbaş hayvan dağıtıyoruz. 134 bin koyun ailelere dağıtıldı. Ayrıca çiftçilerimize tohum dağıtımlarımız devam ediyor" dedi.

Bölge Hastanesi'nin yanında 800 yataklı yen bir hastanenin inşa edileceğini anlatan Vali Balcı, "Geçenlerde Sağlık Bakanımızı ziyaret ettik. Vekiller de vardı yanımızda. Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nin yanına 800 yataklı yeni bir hastane yapılıyor. Erciş'e 200 yataklı ek hastane yapılacak. Muradiye'ye 150 yataklık ek hastane yapılacak. Edremit'e ağız ve diş sağlığı merkezi yapılıyor. Bostaniçi'ne 150 yataklı yeni hastane yapılacak. Tuşba'ya yapılacak hastane, buraya kaydırıldı. Aile destek merkezleri, yaşam merkezleri yapımları de devam ediyor. Kentin, imarı, ihyası için gayretlerimiz sürüyor" diye konuştu.

Van Gölü'nde balçık temizleme çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Vali Balcı, geçen yıla oranla pis kokunun da azaldığını, yakın zaman içinde o bölgelerin tertemiz olacağını belirtti.

Vali Balcı ziyaret sonrası gazetecilere Van konulu kitaplar hediye etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2023, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER