Yavuzer: Aile kurumunun güçlenmesi için çabalayacağız

Yeniden Refah Partisi'nin Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Doç. Dr. Kamil Yavuzer, Meclis'e gitmeleri halinde ülkede son yıllarda zedelenmeye çalışılan aile kurumunun yeniden güçlendirilmesi için çabalayacaklarını belirterek, ekonomik anlamda faizsiz bir sistemle ülkenin kalkınması için gayret göstereceklerini dile getirdi. Yavuzer, milli görüş çizgisinin varisleri olduklarını söyleyerek, memleketi her alanda ileri götürebilme hayali kurduklarını anlattı.

Yavuzer: Aile kurumunun güçlenmesi için çabalayacağız

Van'da gerçekleşen Yeniden Refah Partisi Van Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı ve İftar Programı yoğun ilgiye sahne oldu. Bir düğün salonunda gerçekleşen programa, davetli sayısı beklenenden fazla olunca, bazı parti üyeleri salonda yer bulamadı. İl Başkanı Göksel Yarız, aşırı ilginin kendilerini mutlu ettiğini, ancak yoğunluktan kaynaklı eksiklik ve aksaklıkların olma ihtimalinin de kendilerini üzdüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine bir aydan az bir süre kala, siyasi partilerin çalışmaları da hız kesmeden sürüyor.

Bu kapsamda bayram öncesi Yeniden Refah Partisi Van Milletvekili Adaylarının Tanıtım Toplantısı, akabinde iftar programı gerçekleşti.

İpekyolu İlçesi'ndeki bir düğün salonunda gerçekleşen programa yoğun ilgi gösterildi. Kur'an tilaveti ile başlanan programda, milletvekili adayları birer konuşma gerçekleştirdi.

İftardan yaklaşık bir buçuk saat önce gerçekleşen programa beklenenden fazla davetli katılım sağladı.

Milletvekili adayları; sondan başa doğru sahne alarak kısaca kendilerini tanıtım, partilerinin çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardı.

Milletvekili Adayları; Nevzat Ataş, İzzet Başkurt, Murat Ergin, Aydın Çiçek, Mehmet Şahin, Ali Şahin, Yakup Demir ve Kamil Yavuzer yaptıkları konuşmalarda, Rahmetli Necmettin Erbakan'ı anarken, aday olmalarında yetkisi olan Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan'a da teşekkürlerini sundular.

İLK SIRA ADAYI KAMİL YAVUZER'E BÜYÜK DESTEK

Milletvekili adayları arasında en son konuşan 1. Sıra Adayı, Önceki Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Kamil Yavuzer'e büyük destek olduğu görüldü.

1986 Van doğumlu olduğunu, okul hayatı dışında hep Van'da bulunduğunu söyleyen Yavuzer, son yedi aydır Bölge Hastanesi Başhekimliği görevinden ayrıldığını ve Gaziantep'te hekim olarak görevini devam ettirdiğini dile getirdi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Yavuzer, milli görüş çizgisinin varisleri olduğunu belirterek, "Memleketimizi ve insanımızı ileri taşıyabilmek için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. Uzun süredir devam eden sorunlarımız vardır. Üstad Bediüzzaman'ın da belirttiği cehalet sorunu, devam ediyor. Yine şehrimiz, büyükşehir olmasına rağmen fakir ve yoksul bir şehirdir. Bir diğer problemimiz tefrikadır. Maalesef birlik ve beraberliği sağlayamıyoruz. Bugün bunları göz önüne aldığımızda Cumhur İttifakı'na dahil olmuş bir Refah Partisi olarak yanımızdakilere baktığımızda kimleri görmekteyiz? Milli ve manevi değerleri yüksek olan Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Hüda Par'ı görmekteyiz. Bu partilerle birlikte olmak, bizler için büyük bir şereftir" dedi.

Yavuzer, Hüda Par ve Mustazaflar Cemiyeti'nin önemli isimlerinden biri olan Molla Mizgin'in dizelerini okuyarak devam ettiği konuşmasında; "Hiçbir bahar tek bir çiçekle açmaz, ama tüm baharlar bir çiçekle başlar. İnşallah bizler de bu topraklarda o çiçeklerin temsilcileriyiz" şeklinde konuştu.

Ülkede aile kurumunun yeniden güçlendirilmesi için Yeniden Refah Partisi olarak çabaladıklarını belirten Kamil Yavuzer, "Kıymetli misafirlerimiz, ülkemizdeki bazı sorunlardan da bahsetmek istiyorum. Bunlardan biri, toplumun temel taşı olan ailenin zedelenmesidir. Bugün aile kurumunun tekrardan güçlendirilmesi için önemli politikalar yürüten partilerden biriyiz. Aynı zamanda istihdamı sağlarken helal noktadan bu işin sağlanmasını isteyen partiyiz. Helal kazancın bereketi vardır, samimiyeti vardır. İnşallah ülkemizi faizsiz bir sistemle buluşturarak, ekonomik bir canlanmayı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

YARIZ: YOĞUN İLGİ BİZLERİ MUTLU ETTİ

İftar sonrası kapanış konuşması yapan İl Başkanı Göksel Yarız ise çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, "Partimizin bu programına ilgi gerçekten de beklenenden fazla oldu. Çok mutlu olduk. Ama eksiklik ve aksaklık olmuşsa bizi hoş görmenizi istiyorum. Değerli misafirlerimiz milletvekilliği tüm insanların nefsine hoş gelen bir makamdır. Ben kendim hakkettiğimi düşündüğüm milletvekili adaylığı görevini, benden çok daha iyi yapacağına inandığım Doç. Dr. Kamil Yavuzer hocama destek vererek bıraktım. Bizim memleketi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığım, kaliteli, inançlı, imanlı bir isim olan Kamil Yavuzer'e her konuda destek sunmanızı istiyorum. Seçim gününe kadar maddi manevi ne gerekiyorsa yapalım. Rahmetli Erbakan hocamızın dediği gibi, büyük düşüneceğiz. Biz bir tane değil, Allah'ın izniyle 8 milletvekiline talibiz. Heyecan, heyecan, heyecan olacak. Yeniden Refah Partisi olarak durmadan çalışacağız. Pes etmedik, bu süreçte Van'da en az üç vekil bekliyoruz. Katılımlarından dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Eksiğimiz olduysa bizi affetmenizi istiyorum" dedi.

Daha sonra İl Başkanı Göksel Yarız ve milletvekili adayları toplu fotoğraf çektirdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: BİŞAR ULUTAŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER