Yarız: Van, partimizin kalesi konumundadır

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Göksal Yarız, partilerinin kuruluşunun 3'üncü yıldönümü dolayısıyla ildeki gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yeniden Refah Partisi'nin tüm teşkilatıyla birlikte Van'ı çok önemsediğini belirten Yarız, Van'ın Yeniden Refah Partisi'nin kalesi konumunda olduğunu ifade etti.

Yarız: Van, partimizin kalesi konumundadır

23 Kasım 2018 Cuma günü 99 Kurucu üyenin imzasıyla kurulan Yeniden Refah Partisi'nin Türkiye'nin en hızlı büyüyen, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören partisi olduğunu belirten Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Göksal Yarız, dava siyaseti yapacaklarını ifade etti.

Parti binasında ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Göksal Yarız, bu yola çıkarken, milli görüş sözü vererek, bu yola revan olduklarını söyledi.

Parti olarak Van'da büyük bir teveccüh gördüklerini belirten Yarız, Van'da ciddi bir siyasi güç haline gelmeyi düşündüklerini ve tabela partisi olmak için kurulmadıklarını vurguladı.

"BU YOLDA YÜRÜMENİN ZOR VE ZAHMETLİ OLDUĞUNU BİLİYORDUK"

Partilerinin 3'üncü yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Yarız, "Partimizi kurduğumuz gün Ankara'da, Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri'nin dizinin dibinde çekmiş olduğumuz besmele ile Eyyub-el Ensari Hz.'lerinin huzurunda yapılan dualarla yola revan olduk. Yeniden Refah Partimizi kurarken binlerce yol arkadaşımızla birlikte yaşadığımız heyecan, merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız'ın 1969'da başlattığı kutlu yürüyüşün ilk adımlarının heyecanı ile aynı heyecandı. Partimizi kurarken, yola çıkarken karşılaşacağımız zorlukları biliyorduk. 40 yılı bizzat yaşadığımız için, ikinci 40 yılda da nasıl engellerle karşılaşacağımızı, hangi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağımızı, bu yolun uzun ve meşakkatli bir yol olduğunu, bu yolda yürümenin zor ve zahmetli olduğunu biliyorduk. Bütün zorluklara karşın sabrın, mücadelenin, kararlılığın, azmin, cihat şuuruyla çalışmanın, milletimizi,  tüm İslam Alemi'ni ve tüm mazlumları maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarma heyecanının, imanın ve inancın karşısında hiçbir beşeri gücün duramayacağını da biliyorduk ve bu şuurla yola çıktık. Milletimiz için "Paylaşımda Adalet" ve "Yönetimde Adalet"i tesis edeceğimize dair  "Milli Görüş sözü" vererek yola revan olduk. Bu kutlu davanın yarı yolda kalmayacağını, Milli Görüş çınarının yeni sürgünler vereceğini bir kez daha gösterdik" dedi.

"PARTİMİZ ÇÖZÜMLER ÜRETEN BÜYÜK BİR TEŞKİLAT HALİNE GELDİ"

Siyaseti ibadet olarak gören anlayışla hareket edeceklerini belirten Yarız, "Yeniden Refah Partimiz'in daha ilk adımlarında takip edeceğimiz siyaset anlayışını da tanımladık, dedik ki; Yeniden Refah Partimiz Milli Görüş zihniyetini temsil edecek,  Milli Görüş'ün orijinal açılarından bir derece dahi sapma göstermeyecek "Hakkı üstün tutan", "maneviyatçı", "nefis terbiyesini esas alan"  siyaset yapacağız.  Siyaseti ibadet olarak gören anlayışla hareket edeceğiz. "Dünyacı" değil,  "Ahiret öncelikli" siyaset yapacağız. Reel politik değil,  dava siyaseti yapacağız. Partimiz Siyasete zerafet ve nezaket getirecek. Kim yapmış olursa olsun doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilme erdemini gösteren siyaset yapacağız. Sadece eleştiren değil,  çözüm üreten siyaset gizli ajandası olmayan,  samimi siyaset, "Önce Dış Güçler",  "Önce İmtiyazlılar" anlayışı ile değil,  "Önce Millet" anlayışı ile yapılan siyaset söylemlerle eylemlerin uyumlu olduğu siyaset gençlere daha çok yer verilen siyaset geldiğimiz noktada Yeniden Refah Partimiz'in Türkiye genelinde yüz binlerce teşkilat mensubu ile var olan, çalışan, ülkemizin ve milletimizin geleceği için projeler, çözümler üreten büyük bir teşkilat haline geldiğini görmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

81 ilde, 900'den fazla ilçede teşkilatlarını kurduklarını hatırlatan Yarız, "Pek çok ilimizde köy ve mahalle teşkilatlarımızı tamamladık. Hakkâri'mizden Çanakkale'mize, Sinop'umuzdan Antalya'mıza ülkemizin her köşesini ahlak ve maneviyatın "Hilali", bereketin ve kalkınmanın "Başağı" ile kuşanmış tabelalarımız ve bayraklarımız sarmış durumdadır. İl ve ilçe kongrelerimizin tamamlanması sonrasında, "1.Olağan Büyük Kongremizi" çoğunluğu gençlerden oluşan 40.000'den fazla kişinin katılımı ile siyasi tarihimizin en büyük kongresi olarak gerçekleştirdik.  Şu anda 200 bine yakın resmi üyemiz ve 50 bine yakın sandık baş müşahidimiz ile Yeniden Refah Partimiz, Türkiye siyasetinin her geçen gün hızla büyüyen gücü ve parlayan yıldızı haline gelmiş durumdadır. Medya ambargosu,  anket manipülasyonları, yok sayma, "kim olursa olsun yeter ki Yeniden Refah olmasın" yaklaşımına rağmen, maddi kaynaklarımız sadece üyelerimizin ve gönüllülerimizin fedakarlıklarına dayalı olmasına rağmen, bu mesafeyi almış olmamız büyük bir başarıdır. Bu kadar kısa süre içerisinde, bu kadar muazzam bir teşkilat yapısının oluşturulması, bu düzeyde üye sayısına ulaşılması, Yeniden Refah Partisi bayrağının ülkemizin tamamında dalgalanıyor olması, sözümüzün, sesimizin bütün milletimize ulaşması, Yeniden Refah Partisi kadrolarının inancının,  azminin ve Milli Görüş davasının bereketinin en büyük ispatıdır. Bu azim ve inançla "Yaşanabilir Bir Türkiye", "Yeniden Büyük Türkiye", "Hak ve Adaletin hakim olacağı Yeni Bir Dünya" hedeflerine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"TÜM PROJELERİ TİTİZ ÇALIŞMALARLA HAZIRLADIK"

Yeniden Refah Partisi olarak sadece eleştiren değil, Milli Görüş zihniyetiyle çözümü açıkça ortaya koyan bir siyaset anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Yarız, "Bugüne kadar partimiz tarafından ortaya konulan; "Milli Kaynak Paketleri" kitabımız, "81 İlimize Yüzlerce Refah Projesi" kitabımız,  "Biz Türkiye'yi Biliyoruz" ve "Rantsal Değil, Kentsel Dönüşüm" kitaplarımız başta olmak üzere,  hazırladığımız tüm projeleri titiz çalışmalarla hazırladık ve tüm milletimizle paylaştık. Bunlara ilaveten, partimizin "gölge kabinesi" olarak adlandırabileceğimiz "Milli Siyaset Kurullarımız"  iktidarımızın ilk 100 gününde tüm bakanlıklarda hangi icraatları gerçekleştireceğimizi ortaya koyacak kitaplarımızı hazırlamaktalar. Ekonomik krizden, İstanbul Sözleşmesi'nin yol açtığı sosyal sorunlara, işsizlikten, eğitimde yaşanan sıkıntılara, Kıbrıs'tan, Akdeniz'de karşı karşıya olduğumuz tehlikelere kadar birçok konuda,  doğruya gönül rahatlığıyla doğru, yanlışa da kararlılıkla yanlış diyerek düşüncelerimizi aziz milletimizle paylaştık. Yeniden Refah Partimiz bütün bu konularda "Hayra Motor, Şerre Fren" olma fonksiyonunu en etkili şekilde icra etti" dedi.

"VAN, YENİDEN REFAH İÇİN BİR KALE HÜKMÜNDEDİR"

Van'da parti olarak büyük bir teveccüh gördüklerini belirten Yarız, "Van ilimizde kendi beklentilerimizin de üzerine çıktık. Van halkının büyük bir teveccühü ile karşılaşıyoruz. Bundaki en büyük pay ise rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın ülkeye ektiği tohumlardır. Bizlerde genel başkanımız Fatih Erbakan ve babasının geçmişte yapmış olduğu siyaset üzerinden yol alıyoruz. Van halkının partimize büyük bir teveccühü var. Şuan 10 ilçede resmi olarak örgütlendik. İlimizde bin 200'e yakın üye sayımızla beraber, sahaya indik ve güzel bir çalışma yürütüyoruz. Van, Yeniden Refah için bir kale hükmündedir. İnşallah 1994 yılında Van'da belediye başkanı çıkaran bir parti olarak, biz böyle bir gücü tekrar harekete geçirip, Van'da ciddi bir siyasi güç haline gelmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

"TEK BAŞIMIZA BU ÜLKENİN İKTİDARINA TALİP OLACAĞIZ"

Yapılacak olan seçimlerde herhangi bir parti olarak ittifak yapmayacaklarını ve parti olarak seçime gireceklerini ifade eden Yarız, "Olası bir seçimde herhangi bir parti ile ittifak yapmayı düşünmüyoruz. Genel Başkanımız bunu daha önce birçok kez dile getirdi. Tek başımıza bu ülkenin iktidarına talip olacağız ve inşallah kazanacağız. Baraj olayını %5'e bile indirmeseler, mevcut barajı da aşacağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29