Vefa Group’tan Van’a sentetik dokuma fabrikası…

Vefa Group Yönetim Kurulu Başkanı genç iş insanı Veysel Ürüm bir vefa örneği daha göstererek memleketi olan Van’ a büyük yatırımlara imza atmaya devam ediyor.

Vefa Group’tan Van’a sentetik dokuma fabrikası…

Vefa Group tarafından geçtiğimiz Eylül ayında ülkemizin ve bölgenin en önemli kömür işletmesini Van’ın Gürpınar İlçesi Topçudeğirmeni’nde 600 milyon öz sermaye kurdu. Kömür işletmesi 200’den fazla kişiye istihdam sağlanırken, işletmenin bölgesel kalkınma, gelişim ve refah düzeyinin artmasına büyük katkı sağlaması bekleniyor.  Kömür işletmesinin doğrudan ve dolaylı ekonomik etikleri bölgeye yansımış durumda.

VEFA GROUP,VAN OSB’DE SENTETİK DOKUMA FABRİKASI KURUYOR

Vefa Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Ürüm ve Van OSB Başkanı Memet Aslan’ın katılımıyla, Vefa Group tarafından Van Organize Sanayi Bölgesine kurulacak olan, Van’ın ve bölgenin ilk sentetik dokuma fabrikasının imza töreni gerçekleştirildi.

FABRİKA GÖÇÜNÜ TERSİNE ÇEVİRECEK

Fabrika göçünü tersine çevirecek bir yatırım olarak görülen sentetik dokuma fabrikasının 10.000 m² kapalı alana sahip, yaklaşık 300 kişilik istihdam gücü ve modern makine parkuru ile endüstriyel ambalaj üretimi yapması hedefleniyor.

Fabrikanın üretime ve istihdam sağlayacağı katkının yanında ihracatın artırılmasına yapacağı katkıyla da, hem Van için hem ülkemiz için büyük faydalar sağlayacağı belirtiliyor.

İmza töreninde Vefa Group YK Başkanı Ürüm, Van ve bölge için üretim, istihdam ve katma değer sağlayacak olan sentetik dokuma fabrikasının en kısa sürede faaliyete geçeceğini belirtti.

Vefa Group olarak 2022 yılı itibariyle stratejik yatırım hedeflerini, bölgesel eşitsizlikleri azaltmak, toplumsal ve ekonomik dengeyi sağlamak için memleketi olan Van’ a aktardığını ifade eden iş insanı Veysel Ürüm önceliklerinin Van ve bölge olduğunu vurguladı. 

Ürüm, bilgi ve stratejik kararları destekleyen fikirler ile Vefa Group’un geleceğini şekillendirdiklerini vurgulayarak, sürekli değişip gelişen trendleri ve rekabetin gidişatını yakından takip eden işletmesinin bu perspektifler yatırımlarını planladığını ifade etti.

Vefa Group’un faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde öncü olmayı ve bölgesel yatırımlarıyla da önemli projelere imza atmayı hedeflediğini ifade eden Veysel Ürüm, işletmesinin sahip olduğu yarım asırlık bilgi birikimi ve deneyimle, gerektiğinde ilave ileri teknoloji yatırımlarını da yapmaya hazır olmanın verdiği güçle Van’ lı hemşerilerine hizmet vermeye ve bölgeye yatırım yapmaya devam edeceğini belirtti.

Van OSB Başkanı Memet Aslan’a, OSB Mütevelli heyetine ve yönetim kurulu üyelerine bu süreçte gösterdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Ürüm, Van’a ve bölgeye yapılacak stratejik öncelikli yatırımlar için AR-GE ve inovasyon temelli çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Van OSB Başkanı Memet Aslan, Van OSB’ye böyle bir yatırım kazandırdıkları için gurur duyduklarını belirterek, Vefa Group YK Başkanı Veysel Ürüm’e bölgesel kalkınma ve istihdamı önceleyen bu yatımlarından dolayı teşekkür ederek, Van’a, bölgeye ve Vanlılara hayırlı olması dileğinde bulundu.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2023, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29