VEDAŞ’tan İpekyolu’na 6 milyon liralık yatırım

VEDAŞ, İpekyolu ilçesinin elektrik şebekesini güçlendirmek amacıyla 6 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

VEDAŞ’tan İpekyolu’na 6 milyon liralık yatırım

Van’ın merkez ilçesi olan İpekyolu’nda gerçekleşen yatırımlar kapsamında havadan geçen elektrik hatları yer altına alınırken ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni aydınlatma tesisleri inşa ediliyor, ekonomik ömrünü yitirmiş şebeke unsurları ise yenileriyle değiştiriliyor. VEDAŞ ekipleri, ilçe merkezinde olduğu gibi kırsal bölgelerde de çalışmalarını sürdürüyor.

Tüketici memnuniyetini sağlamak amacıyla yatırım, bakım ve onarım çalışmalarına devam ettiklerini belirten VEDAŞ Van İl Müdürü Abdulmelik Özsoy, “Merkez ilçemiz olması nedeniyle hem nüfusun hem de işyerlerinin yoğun olduğu İpekyolu’nun enerji altyapısını güçlendiren yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İlçemizde daha önce birçok noktada havai hatları yeraltına almıştık. Bu son yatırımlarımız kapsamında da mevcut havai hatları yeraltına almaya devam ediyoruz. Yatırımlarımız kapsamında eskiyen ve ekonomik ömrünü doldurmuş şebeke unsurlarını yenileriyle değiştiriyoruz” dedi.

VEDAŞ ekipleri, ilçe merkezinde olduğu gibi kırsal mahallelerde de enerji altyapısını güçlendiren çalışmalarını sürdürüyor. Şebekenin yenilenip bakım ve onarımlarının yapıldığı mahallelerden biri olan Beşçatak’ın muhtar azası Musa Gökgözler, yatırımlardan sonra enerji kalitesinde hissedilir değişim olduğunu ifade ederek, “VEDAŞ ekiplerine mahallemizdeki çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Elektrikle ilgili tüm taleplerimizi sağ olsunlar karşıladılar. Aydınlatma çalışmalarından sonra kendimizi daha da güvende hissediyoruz. Emeği geçen ekiplere, İl Müdürümüz Abdulmelik Beye ve İlçe Şefimiz Cahit Beye teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2023, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER