VEDAŞ Müdürü Okuducu: Enerji israfına dikkat çekti

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), 11-17 Ocak Enerji Verimliliği Haftası münasebetiyle bir açıklama yayınladı. Müdür Okuducu, enerji israfına dikkat çekti.

VEDAŞ Müdürü Okuducu: Enerji israfına dikkat çekti

  VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, enerjide israfın önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerjinin verimli ve tasarruflu kullanılması hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

  “ENERJİMİZİ VERİMLİ VE TASARRUFLU KULLANMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

  VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu yaptığı açıklamada, “Enerjinin etkin kullanımı konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla ocak ayının ikinci haftası, Enerji Verimliliği Haftası olarak belirlenmiştir. Enerjide israfın önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerjinin verimli ve tasarruflu kullanılması hayati öneme sahiptir. ‘Biz dünyayı atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan emanet aldık’ sözünün çok iyi bir şekilde özetlediği gibi doğal kaynakların hızla tükenmesi, çevre kirliliği ve maliyetlerin artması gibi sonuçları olan bilinçsiz enerji tüketimini önlemek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için enerjimizi verimli ve tasarruflu kullanmak mecburiyetindeyiz” dedi.

  “İSRAF ETTİĞİMİZ ENERJİYİ YARIN MUMLA ARAMAMAK İÇİN ENERJİMİZİ VERİMLİ VE TASARRUFLU KULLANMALIYIZ"

   Enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda farkındalık oluşturmak için bugüne kadar birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini vurgulayan Okuducu, “Paydaşlarımızla ve halkımızla yaptığımız tüm toplantı ve görüşmelerde enerjinin bilinçli kullanılmasının önemini vurgulamaktayız. Özellikle kaçak elektik kullanımının enerji israfının en önemli aşaması olduğunu tüm platformlarda vurguluyoruz.  Sonuç olarak bugün hoyratça israf ettiğimiz enerjiyi yarın mumla aramamak için enerjimizi verimli ve tasarruflu kullanmalıyız” ifadesinde bulundu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29