VASKİ ekiplerinin konteyner kentte çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Malatya'da depremden etkilenen vatandaşlar için kurulan Beydağı konteyner kenti Van Valiliğinin koordinasyonunda baştan aşağı yenilendi.

VASKİ ekiplerinin konteyner kentte çalışmaları sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından uzun zamandır kullanılmayan ve büyük ölçüde Elazığ depremi için sökülüp götürülen konteyner kenti yeniden ayağa kaldırdı.

Yaklaşık 2 bin konteyner kapasiteli ve binlerce afetzede vatandaşımıza ev sahipliği yapan Beydağı konteyner kentinde VASKİ ekipleri yoğun bir çalışma yürütüyor.

Konteyner kentin kurulumu ve altyapısı başta olmak üzere tüm eksiklerini büyük bir titizlikle tamamlayan ekipler, birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde yaraların en kısa sürede sarılması için var gücüyle çalışıyor.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza daha rahat bir barınma ortamı oluşturmak için geceli gündüzlü yoğun bir mesai harcanıyor.

Ayrıca 100'lerce konteynerin yer aldığı, Yeşilyurt ilçesindeki konteyner kentte, eğitim alanlarından, Sağlık hizmetlerine, çocukların hoşça vakit geçireceği alanlardan, çay ocağına kadar birçok hizmet Van ekiplerince sağlanıyor.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2023, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER