Vanspor'un grubundaki 8 takıma ceza…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Vanspor'un da yer aldığı TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden 8 takıma çeşitli cezalar verdi.

Vanspor'un grubundaki 8 takıma ceza…

Vanspor'un grubunda mücadele eden, saha olayları, sportmenliğe aykırı hareket, talimatlara aykırı hareket, hakaret ve saha olayları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Serik Belediyespor, Adıyaman FK, Bursaspor, 1461 Trabzon FK, Esenler Erekspor, Afyonspor Kulübü, Kırklarelispor ve Diyarbekirspor çeşitli cezalar aldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 49 sayılı toplantısında almış olduğu kararda, Vanspor'un da yer aldığı TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden 8 takıma çeşitli cezalar verildi.

TFF tarafından yapılan açıklamada, "Serik Belediyespor Kulübünün, 31.01.2024 tarihinde oynanan Serik Belediyespor-Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, kırklarelispor futbol A.Ş.'nin, 31.01.2024 tarihinde oynanan Kırklarelispor Futbol A.Ş.-Diyarbekir Spor A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 7 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kırklarelispor Futbol A.Ş.'nin, mensuplarının ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kırklarelispor Futbol A.Ş. Antrenörü Taner Araz'ın, rakip takım mensuplarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 18 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Kırklarelispor Futbol A.Ş. sporcusu Okan Derici'nin, rakip takım mensuplarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,   Diyarbekir Spor A.Ş.'nin, 31.01.2024 tarihinde oynanan Kırklarelispor Futbol A.Ş.-Diyarbekir Spor A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 7 bin 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Diyarbekir Spor A.Ş.'nin, mensuplarının ve taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Diyarbekir Spor A.Ş. görevlisi İkram İlhanlı'nın, rakip takım mensuplarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Diyarbekir Spor A.Ş. sporcusu Serhat Enes Çalışan'ın, rakip takım mensuplarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Açıklamanın devamında, "1461 Trabzon FK sporcusu Hakan Yeşil'in, 31.01.2024 tarihinde oynanan 1461 Trabzon FK-Esenler Erokspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Esenler Erokspor Kulübü idarecisi Umut Kayabaşı'nın, 31.01.2024 tarihinde oynanan 1461 Trabzon FK-Esenler Erokspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.'nin, 31.01.2024 tarihinde oynanan Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.-Karacabey Belediye Spor A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 8 bin 550 TL para cezası ile cezalandırılmasına, Bursaspor Kulübünün, 31.01.2024 tarihinde oynanan Bursaspor-Nazilli Belediyespor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, kulüp temsilcisinin müsabaka organizasyon güvenlik ve eşgüdüm toplantısına geç katılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Hes İlaç Afyonspor Kulübünün, 31.01.2024 tarihinde oynanan Zonguldak Kömürspor A.Ş.-Hes İlaç Afyonspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 6 bin 300 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2024, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER