Vanspor'un grubunda dengeler değişiyor

Vanspor, Esenler Erokspor'u 1-0 mağlup ederek yeniden liderlik koltuğunun sahibi olurken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 3-0 mağlup eden Nazilli Belediyespor, ikinci sıraya yükseldi. Esenler Erokspor, üçüncü sıraya gerilerken, Ankaraspor dördüncü, 1461 Trabzon FK beşinci, Bucaspor 1928 ise altıncı sırada yer aldı.

Vanspor'un grubunda dengeler değişiyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Cumartesi günü sahasında konuk ettiği Esenler Erokspor'u 1-0 mağlup ederek, önceki hafta devrettiği liderlik koltuğunu yeniden eline geçirmişti. Grupta oynanan diğer maçlar sonucunda üst sıralarda dengeler yeniden değişti.

Önceki hafta oynadığı 1461 Trabzon FK maçına kadar oynadığı 6 maçta da sahadan galibiyetle ayrılan ve dikkatleri üzerine çeken Vanspor, Karadeniz'de büyük kayıp yaşamış ve hem liderliği, hem de mağlubiyet serisini kaybetmişti.

Cumartesi günü sahasında konuk ettiği lider Esenler Erokspor maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan ve birçok önemli ataktan faydalanamayan Vanspor, 62. dakikada Burak Kavlak'ın kaydettiği golle güçlü rakibini 1-0 mağlup ederek, Van'dan eli boş gönderdi.

Vanspor, İstanbul temsilcisi karşısında aldığı galibiyetle puanını 21'e çıkardı ve yeniden liderlik koltuğunun sahibi oldu. Grupta oynana diğer maçlarda da her hafta olduğu gibi bu haftada üst sıralarda dengeler değişti. Alttan gelen ve son haftalarda sahadan galibiyetle ayrılan takımlar, üst sıralarda kendilerine yer buldu.

Bu kapsamda Cumartesi günü grupta oynanan maçlar kıran kırana geçti. Vanspor evinde lider Esenler Erokspor'u 1-0 mağlup ederek puanını 21'e yükselterek yeniden liderlik koltuğunun sahibi olurken, sahasında Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 3-0 mağlup eden ve puanını 19'a yükselten Nazille Belediyespor ikinci sıraya yükseldi.

Van'dan eli boş dönen ve 18 puanda kalan Esenler Erokspor, üçüncü sıraya gerilerken, sahasında Kırklarelispor ile 0-0 berabere kalan Ankaraspor ise 17 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Son haftaların çıkış yapan takımı 1461 Trabzon FK, deplasmanda Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup ederek, 16 puanla beşinci sıraya yükselirken, deplasmanda Ankara Demirspor'u 1-0 mağlup eden Bucaspor 1928 ise 15 puanla altıncı sıraya yükseldi.

Ligdeki ilk mağlubiyetini alan Yeni Mersin İdmanyurdu, 13 puanla yedinci sıraya gerilerken, Ankara Demirspor ise 12 puan 0 averajla sekizinci sıraya geriledi.

Son haftalarda büyük kayıplar yaşayan ve sahasında Afyonspor Kulübü ile 0-0 berabere kalan Diyarbekirspor, 12 puan 0 averajla dokuzuncu sıraya gerilerken, konuk ettiği Zonguldak Kömürspor'u 1-0 mağlup eden Karacabey Belediyespor ise 11 puanla onuncu sırada yer aldı.

Sahasında Adıyaman FK'yı 1-0'la geçen Beyoğlu Yeni Çarşı, 7 puanla on birinci sırada yer alırken, haftayı BAY geçen Bursaspor ise 6 puan -3 averajla on ikinci sırada yer aldı.

Afyonspor Kulübü, 6 puan -4 averajla on üçüncü sırada yer alırken, Altınordu ile 0-0 berabere kalan Serik Belediyespor ise 6 puan -5 averajla on dördüncü sırada bulunuyor.

Adıyaman FK 5 puanla on beşinci sırada yer alırken, Altınordu 4 puanla on altıncı sırada yer aldı.

Grupta son üç sırada 3 puanlı Zonguldak Kömürspor, Kırklarelispor ve 2 puanlı Kırşehir Futbol Spor Kulübü yer alıyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2023, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER