Vanspor'un eski hocası Arnavutköy'de…

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor ile Kasım ayında yollarını ayıran Teknik Direktör Mustafa Sarıgül, Kuzey Marmara Arnavutköy Belediyespor ile anlaştı.

Vanspor'un eski hocası Arnavutköy'de…

Sezon başında göreve gelen ve Vanspor'un başında 12 resmi maçta görev alan Teknik Direktör Mustafa Sarıgül, bu süreçte 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşamıştı. Kasım ayında Karacabey Belediyespor beraberliğinin ardından Vanspor'daki görevinden istifa eden Mustafa Sarıgül, önceki gün 2. Lig takımlarından Kuzey Marmara Arnavutköy Belediyespor ile resmi sözleşme imzaladı.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, "Kuzey Marmara Arnavutköy Belediyespor Profesyonel Futbol Takımımız Teknik Direktörlüğü içi Mustafa Sarıgül ile anlaşmaya varılmıştır. Camiamıza hayırlı olsun" ifadelerine yer verildi.

MUSTAFA SARIGÜL'ÜN VANSPOR KARNESİ

Yeni Mersin İdmanyurdu mağlubiyeti ve Karacabey Belediyespor beraberliğinin ardından Vanspor'daki görevinde istifa eden Mustafa Sarıgül, 12 resmi maçta görev alırken, 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı.

Vanspor Mustafa Sarıgül teknik sorumluluğunda oynadığı 12 maçta, Bucaspor 1928'i 1-0, Adıyaman FK'yı 2-1, Serik Belediyespor'u 2-0, Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 2-0, Kırklarelispor'u 2-1, Zonguldak Kömürspor'u 1-0, Esenler Erokspor'u 1-0, Hes İlaç Afyonspor Kulübü'nü 1-0, Diyarbekirspor'u 2-1 mağlup ederken, 1461 Trabzon FK'ya 4-0, Yeni Mersin İdmanyurdu'na ise 3-0 mağlup oldu. Van temsilcisi bu periyotta Karacabey Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı.

Vanspor'un başında 28 puan toplayan Mustafa Sarıgül, 2,33 puan ortalaması yakaladı.

MUSTAFA SARIGÜL KİMDİR?

Mustafa Sarıgül'ün antrenörlük kariyeri 2005 yılında Pednikspor'da başladı. Daha sonra sırasıyla Darıca Gençlerbirliği, Balıkesirspor, Kocaelispor, Eyüpspor, Boluspor, Göztepe, İstanbul Büyük Şehir Belediyespor Altyapı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü ve son olarak bir buçuk yıl 2. lig Beyaz Grupta yer alan Erzincanspor'da teknik direktörlük görevi yürüttü. Vanspor'da 11 Haziran'da göreve başlayan Sarıgül'ün Van macerası 6 ay sürdü.

MUSTAFA SARIGÜL'ÜN KARİYERİ

2005-2006 futbol sezonunda Pendikspor'da yardımcı antrenör olarak görev almaya başlayan Mustafa Sarıgül, 2006-2008 futbol sezonlarında ise Darıca Gençlerbirliği'nde yardımcı antrenörlük görevinde bulundu.

2009-2010 futbol sezonunda Kocaelispor'da başarılı teknik direktör Cihat Arslan ve Coşkun Demirbakan'ın yardımcılıklarını yapan Sarıgül, bir sezon sonra bu kez Eyüpspor'da Cihat Arslan ile birlikte çalışma imkanı buldu. O sezon Eyüpspor'a başarılı bir futbol oynatan başarılı teknik ekip, İstanbul temsilcisine play-off oynatma elde etti.

Başarılı teknik direktör Cihat Arslan ile başarılı bir grafik ortaya koyan Sarıgül, bu ekiple birlikte 2011-2012 futbol sezonunda Boluspor ve Göztepe'yi çalıştırdı. 2012-2013 futbol sezonunda Başakşehir'de alt yapı hocası olarak görev yapan Sarıgül, 2014-2019 futbol sezonları arasında Başakşehir Futbol Kulübü'nde Gençlik Gelişim Direktörü olarak görev aldı.

2019-2020 futbol sezonunda ilk teknik direktörlük görevine 24 Erzincanspor'da başlayan Sarıgül, burada başarılı bir sezon geride bıraktı. 2019-2020 futbol sezonunda Serik Belediyespor'un 2 puan gerisindeyken görevinden24 Erzincanspor'daki görevinden istifa eden Sarıgül'ün takımı o sezon play-off'lar sonucunda şampiyon olmuş ve 2. Lig'e merhaba demişti.

Daha sonra 3. Lig takımlarından Düzcespor ile anlaşan başarılı teknik adam, burada da beklenen başarıyı ortaya koydu. Bir sezon sonra Osmaniyespor ile anlaşan Sarıgül, burada da kötü giden bir sezon sonrası takımını ligde tutmayı bildi.

2021-2022 futbol sezonunda 3. Lig ekiplerinden Esenler Erokspor ile anlaşan Sarıgül, İstanbul temsilcisi şampiyon yaparak 2. Lig'e çıkarmayı bildi. 2. Lig'de sonraki sezon yine Erokspor ile devam eden Sarıgül, ilk 5 haftada istediği sonuçları elde edemeyince takımla yollarını ayırmıştı.

Geçtiğimiz sezon ise 3. Lig ekiplerinden 68 Aksaray Belediyespor'u çalıştıran Mustafa Sarıgül, kıran kırana geçen bir sezon sonunda şampiyon yaptığı ve takımını 2. Lig'e çıkardı. Teknik direktörlük kariyerinde 2 kez şampiyonluk yaşayan Sarıgül, Vanspor'un başında 12 resmi maçta görev yaptı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2024, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER