Vali Balcı, devam eden yatırımları inceledi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, kentte devam eden yatırımları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Balcı, devam eden yatırımları inceledi

Van Valisi Ozan Balcı ilk olarak, beraberinde YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli ile birlikte bölgenin ilk Sosyal Hizmet Kampüsünde incelemelerde bulundu.

Toplam 14 yapı bloğundan oluşan ve içinde aktif yaşam merkezi, bakım ve rehabilitasyon idari binası, konaklama binaları, çocuk evleri ve spor kompleksi gibi ana donatılardan oluşan projenin kaba inşaatını yerinde inceleyen Vali Balcı, projenin tamamlanmasıyla engelliler ve ailelerinin yükünün hafifleyeceğini belirtti.

Akabinde yeni il halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi inşaatında incelemelerde bulunan Van Valisi Ozan Balcı, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alıp çalışanlara da kolaylıklar diledi.

Burada açıklamalarda bulunan Vali Balcı, "3 milyon kitabı çocuklarımızla buluşturduk.500 bin TÜBİTAK kitabını çocuklarımıza ulaştırdık. Okullarımızda 300 yeni kütüphane oluşturduk. İlimize yeni bir Kültür Merkezi kazandırıyoruz. İlçelerimize yaptırdığımız 11 adet bebek-çocuk kütüphanesi ocak ayı itibariyle hizmete giriyor. //kitapvan.gov.tr üzerinden 80 bin öğrencimize 130 bin kitap PTT aracılığıyla ulaştırıldı" dedi.

Vali Balcı daha sonra Van'ın en hâkim bölgelerinden biri olan Toprakkale'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan seyir terasında incelemelerde bulundu. Beraberindeki YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli ile terasta yapılan çalışmaları inceleyen Vali Balcı, tesisin kısa süre içerisinde Vanlıların hizmetine açılacağını söyledi.

Vali Balcı, akabinde Ali Paşa Mahallesi'nde 130 yatak kapasiteli Kur'an Kursu ve Müftülük binası yanında yapımı devam eden Diyanet Gençlik Merkezi inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever vatandaşların desteğiyle inşaatı hızla yükselen Kur'an Kursu 2024'te hizmete açılacak. Vali Balcı daha sonra üniversite yerleşkesi içerisindeki Tıbbiye Camii inşaatında incelemelerde bulundu.

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, YYÜ ve hayırsever vatandaşların yardımlarıyla inşaatı süren Tıbbiye Camiinin yakın zamanda ibadete açılması hedefleniyor.

"VAN YYÜ YERLEŞKESİNE 115 BİN FİDAN DİKTİK"

Vali Ozan Balcı, son olarak YYÜ yerleşkesinde 115 bin ağaç dikilerek oluşturulan alanda incelemelerde bulundu. Beraberindeki YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli ile birlikte Dursun Odabaş Tıp Merkezi ve Tıbbiye Caminin hemen yanındaki alanda yürütülen ağaçlandırma çalışmalarını inceleyen Vali Balcı  "Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van Orman İşletme Şefliği ile el ele vererek üniversitemizi ağaçlandırma çalışmaları yürütüyoruz. 115 bin ağacı üniversitemizin güzel topraklarıyla buluşturduk. Bu ağaçlar büyüdüğünde ormanlık alan olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2024, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER