Vanspor’da Ersin Aka dönemi başladı

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, geçtiğimiz günlerde Karşıyaka ile yollarını ayıran Teknik Direktör Ersin Aka ile anlaştı. Van temsilcisinde teknik direktör Mustafa Sarıgül’ün geçtiğimiz hafta istifa etmesinden sonra göreve Ersin Aka getirildi.

Vanspor’da Ersin Aka dönemi başladı

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor’da, Yeni Mersin İdmanyurdu mağlubiyeti ve Karacabey Belediyespor beraberliğinin ardından teknik direktör Mustafa Sarıgül görevinden istifa etmişti. Sarıgül’ün kendi isteğiyle takımdan ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarına giren Vanspor, son olarak Karşıyaka’yı çalıştıran Ersin Aka ile anlaştı.

Vanspor’da geçtiğimiz haftalarda Ali Kurt ve Ahmet Bilici’nin istifalarıyla başlayan süreç, teknik direktör Mustafa Sarıgül’ün görevini bırakmasıyla devam etmişti. Vanspor’da Mustafa Sarıgül’den boşalan teknik direktörlük görevine Karşıyaka’da 11 maçta 6 galibiyet alan Ersin Aka getirildi.

Karşayaka’da istenilen performansı ortaya koyamayan ve takımdan ayrılan Ersin Aka’nın Vanspor’un başında nasıl bir performans ortaya koyacağı merak ediliyor. Cumartesi günü Ankara’da oynanan maçta Vanspor’u tribünlerden izleyen Ersin Aka, bu hafta Nazilli Belediyespor maçında takımın başında olacak.

ERSİN AKA KİMDİR?

1978 yılında Hatay’da dünyaya gelen Ersin Aka, teknik direktörlük kariyerine 2005 yılında Nazilli Belediyespor’da yardımcı antrenör olarak başladı.

Daha sonra Adıyaman FK, Adana Demirspor, Etimesgut Belediyespor, Adanaspor, Siirtspor’da yardımcı antrenör görevinde bulunan Ersin Aka, 2013 yılında Beşiktaş’ta kondisyon antrenörü olarak görev yaptı.

2014 yılında yeniden Antalyaspor’da yardımcı antrenör olarak göreve başlayan Ersin Aka, Adana Demirspor, Eskişehir, Adanaspor, Giresunspor’da yardımcı antrenör görevinde bulundu. İlk teknik direktörlük kariyerine Erzin Belediyespor’da başlayan Ersin Aka, Bucaspor’da da bu görevini sürdürdü.

Daha sonra yeniden Çaykur Rizespor’da yardımcı antrenör ve altetik performans antrenörlüğü yapan Ersin Aka, Ankara Demirspor, Yeni Mersin İdmanyurdu ve Karşıyaka’da teknik direktörlük yaptı.

Geçtiğimiz sezon Yeni Mersin İdmanyurdu’nu 2. Lig’e çıkaran Ersin Aka, bu sezon Karşıyaka’da 11 maçta görev yaptı.

9 Lig, 2’si Ziraat Türkiye kupası olmak üzere Karşıyaka’nın başında 11 maça çıkan Ersin Aka, 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Karşıyaka’nın başında ligde 16 puan toplayan Ersin Aka, 1,78 puan ortalaması yakaladı.

Ersin Aka bundan sonraki süreçte Vanspor’un başarısı için ter dökecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2023, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER