Vanspor zirveden kopmamalı

Kırşehirspor galibiyetiyle puanını 20'ye çıkaran temsilcimiz Vanspor, ilk devre için kalan 5 haftalık maratonda evinde 2, deplasmanda ise 3 maça çıkacak. Tabi bu son 5 maçta alınacak puan veya puanlar hem zirveden kopmamamıza hem de ligin ikinci devresi için büyük önem arz ediyor. O açıdan ya kazanmalı ya da az kayıpla devreyi kapatmalıyız.

Vanspor zirveden kopmamalı

Ligde 14. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, grupta lider bir kez daha değişti. Ligin bitimine 5 hafta kala grubun yeni Lideri Bucaspor oldu.

10 karşılaşmanın oynandığı, 23 golün atıldığı ligin 14. Haftasında, 4 karşılaşmayı ev sahibi takımlar, 3 karşılaşmayı deplasman takımları kazanırken, 3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Geçtiğimiz hafta liderlik koltuğuna oturan Kocaelispor deplasmanda İskenderunspor'la berabere kalınca,  haftayı 3 puanla kapatan Bucaspor liderlik koltuğuna oturdu.

Ligde kalan son 5 haftalık maratonda puanların birbirine yakın olmasından dolayı liderin yine değişeceği açıkça görülmektedir. Puan cetveline baktığımızda ligin ilk devresini 4 takımdan biri yani Bucaspor, İskenderunspor, Kocaeli veya Karacabeyspor lider olarak tamamlayacak. Zaten bu 4 takım arasındaki puan farkları da bunu açıkça göstermektedir.

Evet, ligin ilk devresinin sonu yaklaştı. Bunun bilincinde hareket eden takımlar bir yandan son 5 haftayı az kayıpla atlatmanın, bir yandan da ligin ikinci devresine güçlü çıkmak için transfer hesaplarını yapıyor.

Çünkü ligin ikinci devresi çok daha zorlu ve kıran kırana geçecek. Nedeni ise ligin ikinci devresi bir yandan şampiyonluk, bir yandan Play-Off'a bir, yandan ise kümede kalma mücadelelerine sahne olacak.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda haftayı galibiyetle kapatmanın sevinci var. Ligin 11. ve 12. Haftalarını galibiyetle, ligin 14. Haftasını ise mağlubiyetle kapatan temsilcimiz Vanspor, Pazar günü Kırşehirspor'u konuk etti. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşma 2 takım açısından da önemliydi.

Çünkü 2 takımın da şiddetle puana ihtiyacı vardı. Yani kaybedenin zirvede uzaklaşacağı bir karşılaşmaydı. Temsilcimiz Vanspor zorda olsa 1 golle 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Ama, potadaki takımların puan ve puanlar kaybetmesiyle Kırşehirspor'dan alınan bu 3 puan 6 puan değerinde oldu.

Tabi takım geçtiğimiz son 3 maçta verdiği mücadeleden biraz uzak bir mücadele sergiledi. Yine de forvetsiz çıkılan Kırşehirspor maçına baktığımızda takımın kazanma adına sergilediği futbol, takımın iyi yolda olduğunu gösteriyor.

Ligde kalan son 5 haftalık maraton bizim için önemli. İçeride 2, deplasmanda 3 maça çıkacağımız bu son 5 haftalık maratonu kayıpsız yâda az kayıpla atlatmamız hem zirveden kopmamamıza hem de ligin ikinci devresinde hedefe oynamamıza etkisi çok büyük olacaktır.

Takımın da bunu başaracağına inanıyor, Pazar günkü galibiyetten dolayı, yönetim, teknik kadro futbolcu kardeşlerimizi ve mükemmel desteklerinden dolayı taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyoruz. Şimdi önümüzde Serik Belediyespor maçı var.

Bu kritik maçta alınacak 3 puan inanıyorum ki potadaki takımlarla aramızdaki puan farkını daha da aşağıya çekecektir. Şu an itibariyle liderle aramızda 11 puanlık fark bulunurken, Play-Off potasındaki son takımla aramızda sadece 3 puanlık bir fark var. Bu farklarda 3 puanlık sistemde kapanabilecek farklardır.

Şimdiden Serik Belediyespor maçında takımımıza başarılar diliyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER