Vanspor, yoluna kayıpsız devam ediyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve Cumartesi günü deplasmanda karşılaştığı Kırklarelispor'u 2-1 mağlup eden Vanspor, 5'te 5 yaparak yoluna kayıpsız devam ediyor. Van temsilcisi Erokspor'un BAY geçtiği, Nazilli Belediyespor'un ise mağlup olduğu haftada puanını 15'e çıkararak liderlik koltuğunun sahibi oldu.

Vanspor, yoluna kayıpsız devam ediyor

Sezona Bucaspor deplasmanında aldığı 1-0'lık galibiyetle başlayan, ligin ikinci hafta maçında sahasında Adıyaman FK'yı 2-1, ligin üçüncü hafta maçında deplasmanda Serik Belediyespor'un 2-0, ligin dördüncü hafta maçında sahasında Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 2-0 mağlup eden Vanspor, ligin beşinci hafta maçında da deplasmanda Kırklarelispor'u Bertuğ Bayar ve Harun Kavaklıdere'nin kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Grupta 5'te 5 yapan Van temsilcisi, 15 puan +7 averajla liderlik koltuğunda bulunurken, haftayı BAY geçen Esenler Erokspor ise 12 puan +8 averajla ikinci sırada yer alıyor. Ligdeki ilk mağlubiyetini alan Nazilli Belediyespor ise 12 puan +2 averajla üçüncü sırada bulunuyor.

5. hafta maçları sonrası Van temsilcisi ilk 5 maçını da kazanırken, bu periyotta rakip fileleri 9 kez havalandırırken, kalesinde ise 2 gol gördü.  Vanspor grupta en az gol yiyen takımlar arasında Esenler Erokspor ve 1461 Trabzon FK'nın ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Grupta Vanspor'un yanı sıra, Esenler Erokspor, Diyarbekirspor ve Yeni Mersin İdmanyurdu takımlarını mağlubiyeti bulunmuyor.

VANSPOR 5. HAFTADA LİDERLİĞİ KAPTI

Vanspor, Kırklarelispor karşısında aldığı galibiyetle sonrası 15 puanla liderlik koltuğunun sahibi olurken, haftayı BAY geçen Esenler Erokspor ise 12 puan +8 averajla ikinci sırada yer aldı.

Deplasmanda Bucaspor 1928'e 3-1 mağlup olan ve ligdeki ilk mağlubiyetini alan Nazilli Belediyespor 12 puan +2 averajla üçüncü sırada yer alırken, deplasmanda Zonguldak Kömürspor ise 0-0 berabere kalan Diyarbekirspor ise 11 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Konuk olduğu Adıyaman FK'yı 2-0 mağlup eden Ankaraspor, 10 puanla beşinci sırada yer alırken, deplasmanda Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 3-1 mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu ise 9 puan +3 averajla altıncı sıraya yükseldi.

Evinde Beyoğlu Yeni Çarşı'yı 2-1 mağlup eden Ankara Demirspor, 9 puan -1 averajla yedinci sırada yükselirken, Bucaspor ise 8 puanla sekizinci sırada bulunuyor.

Ligdeki ikinci galibiyetini Afyonspor Kulübü'nü 3-0 mağlup ederek alan 1461 Trabzon FK, 7 puanla dokuzuncu sırada yer alırken, sahasında Altınordu ile 1-1 berabere kalan Bursaspor ise 5 puan -1 averajla onuncu sırada yer aldı.

Afyanspor Kulübü 5 puan -3 averajla on birinci sırada yer alırken, deplasmanda Serik Belediyespor ise 0-0 berabere kalan Karacabey Belediyespor ise 4 puan -1 averajla on ikinci sırada bulunuyor.

Adıyaman FK 4 puan -3 averajla on üçüncü sırada yer alırken, Serik Belediyespor ise 4 puan -3 averajla on dördüncü sırada yer aldı.

Beyoğlu Yeni Çarşı 3 puanla on beşinci sırada yer alırken, Zonguldak Kömürspor ise 2 puan -3 averajla on altıncı sırada yer aldı.

Kırşehir Futbol Spor Kulübü 2 puan -6 averajla on yedinci sırada yer alırken, grupta 1'e puanı bulunan Altınordu ve Kırklarelispor ise son iki sırayı paylaştı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2023, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER