Vanspor'un liderle arasındaki puan farkı 3'e indi

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor'un, grubunda Sakaryaspor'un Pazartesi günü evinde Pazarspor ile 1-1 berabere kalmasıyla, Van temsilcisinin liderle arasındaki puan farkı 3'e indi.

Vanspor'un liderle arasındaki puan farkı 3'e indi

Vanspor'un grubunda mücadele eden lider Kocaelispor, sahasında konuk ettiği ligin son sırasındaki Pazarspor ile 1-1 berabere kalarak puanını 58 yaptı. Bu sonuçla birlikte en yakın takipçisi Vanspor ile arasındaki puan farkı 3'e indi.

Vanspor'un grubunda 27. Hafta maçları kıran kırana geçti. Grupta üst sıralarda mücadele eden takımlar, maçlarını kazanarak haftayı galibiyetle kapatırken, lider Kocaelispor ise sahasında konuk ettiği son sıradaki Pazarspor ile 1-1 berabere kalarak, önemli 2 puan kaybetti.

Haftayı BAY geçen ve 3-0 hükmen galibiyetin ardından hanesine önemli 3 puan daha yazdıran Vanspor, Sakarya temsilcisinin berabere kalmasıyla puan farkı 3'e indi. Lider Sakaryaspor ile puan farkı 3'e inin Vanspor'da, gözler liderlik koltuğuna dikildi.

Ligde oynadığı son 14 lig maçında mağlup olmayan ve istikrarlı bir çıkış yakalayan Vanspor, haftayı BAY geçerek, 3-0 hükmen galip sayılmıştı.  Ligde oynadığı son 14 lig maçında 12 galibiyet ve 2 beraberlik alan Van temsilcisi bu periyotta 38 puan topladı.

İlk devrenin son haftalarında ortaya koyduğu başarılı çıkışı, ikinci devrede oynadığı maçlarda da sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, istikrarlı gidişatını sürdürüyor.

Ligde oynadığı 27 maçta 16 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Kırmızı- Siyahlı takım, bu periyotta fileleri 38 kez havalandırırken, kalesinde ise 18 gol gördü.

ÜST SIRALARDA ÇEKİŞME DEVAM EDİYOR

Vanspor'un grubunda üst sıralarda kıyasıya mücadele devam ediyor. Lider Kocaelispor'un haftayı 1 puanla kapatması, üst sıralarda bulunan takımların da iştahını kabarttı. Grupta Kocaelispor, 58 puanla liderlik koltuğunda bulunurken, Van temsilcisi ise 55 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Bucaspor, 53 puanla ikinci sırada yer alırken, son haftalarda kazanma alışkanlığını sürdüren Ankara Demirspor ise 52 puan +26 averajla dördüncü sırada yer alıyor.

Son haftalarda inişli-çıkışlı bir grafik çizen 1461 Trabzon FK, 52 puan +20 averajla beşinci sırada yer alırken, yine son haftalarda istediği futbolu sahaya yansıtamayan İskenderunspor ise, 52 puan +16 averajla altıncı sırada yer alıyor.

GRUPTA SON 11 HAFTAYA GİRİLİRDİ

Vanspor'un grubunda son 11 haftaya girilirken, maçlar ise kıyasıya geçiyor. Van temsilcisi bu periyotta 6 maçını içeride, 5 maçını ise deplasmanda oynayacak.

Kırmızı-Siyahlı takım bu periyotta sahasında Karacabey Belediyespor, Kastamonuspor, Kocaelispor, Serik Belediyespor, Bucaspor 1928 ve Balıkesirspor'u konuk ederken, Etimesgut Belediyespor, Ankara Demirspor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü, Sarıyer ve Uşakspor deplasmanlarına gidecek.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz- Salih Deniz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER