Vanspor'un grubundaki 5 takıma ceza…

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Vanspor'un da yer aldığı TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden 5 takıma çeşitli cezalar verdi.

Vanspor'un grubundaki 5 takıma ceza…

Vanspor'un grubunda mücadele eden, çirkin ve kötü tezahürat, sportmenliğe aykırı hareket, kural dışı hareket, saha olayları ve usulsüz seyirci alınması nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Nazilli Belediyespor, Ankara Demirspor, Bursaspor, Ankaraspor ve Yeni Mersin İdmanyurdu çeşitli cezalar aldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 25 sayılı toplantısında almış olduğu kararda, Vanspor'un da yer aldığı TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden 5 takıma çeşitli cezalar verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Nazilli Belediyespor Kulübünün, 05.11.2023 tarihinde oynanan Nazilli Belediyespor-Esenler Erokspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş.'nin, 05.11.2023 tarihinde oynanan Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş.-Vefa Group Vanspor FK TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Ankara Demirspor Kulübü görevlisi Ahmet Ayaz'ın, 05.11.2023 tarihinde oynanan Ankara Demirspor-Tuna Tarım Kırklarelispor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 9 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Ankara Demirspor Kulübü sporcusu Halil İbrahim Esen'in, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle FDT'nin 43. maddesi uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına, Ankaraspor Kulübünün, 05.11.2023 tarihinde oynanan Ankaraspor-Hes İlaç Afyonspor Kulübü TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, rakip kulüp seyircisine kendi seyircisine uyguladığı en düşük bilet fiyatının %30'undan fazla fiyat uygulanarak satılmasından dolayı FDT'nin 49/2. maddesi uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 24 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Bursaspor Kulübünün, 05.11.2023 tarihinde oynanan Bursaspor-Kırşehir Futbol Spor Kulübü TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bursaspor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 42 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bursaspor Kulübü idarecisi Metin Genç'in, müsabaka sonrası akredite edilmediği yeşil zemine girmesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bursaspor Kulübü idarecisi Metin Genç'in, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-b maddesi uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 38 gün hak mahrumiyeti ve 26 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER