Vanspor'un grubunda üst sıralar şekilleniyor

Vanspor'un da yer aldığı TFF 2. Lig Kırmızı Grupta üst sıralardaki takımlar, 1. Lig'e yükselmek için büyük çaba gösteriyor.

Vanspor'un grubunda üst sıralar şekilleniyor

Lider Kocaelispor, grupta 54 puanla en yakın takipçisi Bucaspor, İskenderunspor ve Vanspor'a 8 puan fark atarak, 1. Lig'e göz kırpıyor.

Ligin ilk devresinde inişli-çıkışlı bir grafik çizen ve ligin ikinci devresinde yaptığı transferlerle yoluna kayıpsız devam eden Kocaelispor, rakipleriyle puan farkını arttırdı. Ligin ikinci devresinde takımlar kıyasıya mücadele ortaya koyarken, Vanspor'un grubunda üst sıralarda kıyasıya mücadele sürüyor.

24 haftalık periyotta lider Kocaelispor, 16 galibiyet ve 6 beraberlik sonucu 54 puan topladı. Sadece 2 maçta kaybeden Kocaeli temsilcisi, attığı 48 gole karşılık, kalesinde 22 gol gördü. İkinci devrenin ilk maçında Kırklarelispor ile 0-0 berabere kalan Kocaelispor, daha sonra evinde Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 3-0 mağlup etti.

Ligin 22. Haftasında deplasmanda Serik Belediyespor'u 1-0 mağlup eden Kocaeli temsilcisi, 23. Hafta maçında ise evinde Sarıyer'i 2-1'le geçmeyi başardı. 25. Hafta maçında ise evinde Uşakspor'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden Kocaeli temsilcisi, yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Kocaelispor'da Samed Ali Kaya attığı 10 golle dikkatleri üzerine çekerken, bu futbolcuyu 9 golle Tayfun Aydoğan, 7 golle Cem Ekinci, Okan Eken ve 5 golle Beykan Şimşek takip ediyor.

Vanspor'un grubunda 46 puan +22 averajla ikinci sırada Bucaspor yer alıyor. İzmir temsilcisi grupta oynadığı 24 maçta 13 galibiyet, 7 beraberlik alırken, 4 maçta ise mağlup oldu. Bucaspor, bu süreçte attığı 38 gole karşılık, kalesinde 16 gol gördü.

Ligin ikinci devresinde istediği performansı ortaya koyan Bucaspor, oynadığı son 5 maçta 2 beraberlik, 2 mağlubiyet ve 1 galibiyet aldı. İzmir temsilcisinde Erhan Çelenk attığı 13 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alırken, bu futbolcuyu 7 golle Berke Bıyık takip ediyor.

Vanspor'la aynı puanda ve bu hafta Van'a gelecek olan İskenderunspor ise, oynadığı 24 lig maçında 13 galibiyet ve 7 beraberlik alırken, 4 maçta ise mağlup oldu Hatay temsilcisi, bu süreçte rakip fileleri 33 kez havalandırırken, kalesinde ise 19 gol gördü. Vanspor'la aynı puan ve averaja sahip olan İskenderunspor, 46 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Son 5 lig maçında 3 beraberlik ve 2 galibiyet alan Hatay temsilcisi, depremden dolayı maçlarını İstanbul'da oynuyor. İskenderunspor'un gol yollarındaki en etkili ismi ise 7 golle Enes Soy dikkat çekiyor.

Temsilcimiz Vanspor ise 24 maçlık periyotta 13 galibiyet, 7 beraberlik alırken, 4 maçta ise mağlup oldu. Van temsilcisi bu periyotta rakip filelere 32 gol gönderirken, kalesinde 18 gol gördü. 46 puan+14 averajla dördüncü sırada yer alan Vanspor, oynadığı son 5 lig maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Rakiplerine oranla ikinci devrede iyi bir performans ortaya koyan Van temsilcisinde Uğur Can attığı 9 golle takımına ciddi katkı sunarken, Uğur Can'ı 4 golle Hasan Bilal takip ediyor.

Grupta 45 puanlı Karacabey Belediyespor beşinci sırada, 43 puan +21 averajlı Ankara Demirspor altıncı sırada, 43 puan +12 averajla 1461 Trabzon FK ise yedinci sırada yer alıyor.

Vanspor, Cumartesi günü saat 14.00'te evinde İskenderunspor ile karşı karşıya gelecek.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER