Vanspor- Sarıyer maçının detayları…

Temsilcimiz Vanspor, evinde konuk ettiği Sarıyer ile 1-1 berabere kaldı. Konuk Sarıyer ilk yarıyı Berkay'ın penaltı golüyle önde kapattı. İkinci yarıda Vanspor'da Emrah Tacir skoru eşitledi. İki takımın mücadelesinde kazanan çıkmadı. Vanspor kaybettiği iki puandan dolayı sekizinci sıraya geriledi.

Vanspor- Sarıyer maçının detayları…

TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup'ta mücadele eden Vanspor, evinde Sarıyer ile 1-1 berabere kaldı.

Sarıyer ilk yarıyı Berkay'ın penaltıdan attığı golle 1-0 önde kapattı.

Özellikle maçın ikinci yarısında rakibine oranla daha iyi bir oyun oynayan kırmızı siyahlı takım, Emrah ile eşitliği sağladı. Ancak galibiyet golünü bir türlü bulamadı.

Önceki hafta deplasmanda konuk olduğu ve 2-0 geriye düştüğü maçta Serik Belediyespor'u 4-2 mağlup eden ve hanesine önemli 3 puan yazdıran Van temsilcisi, ligin on altıncı haftasında Sarıyer'i ağırladı.

Ev sahibi Vanspor Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Haydar Yılmaz, Furkan Saki, Miraç Acer, Alihan Kubalas, Ömer Faruk Gümüş, Uğur Adem Gezer, Emrah Tacir, Muhammed Ali Doğan, Hasan Bilal, Barış Sağır ve Uğur Can ilk onbiri ile çıktı.

Konuk Sarıyer ise sahaya; Ömer Alıcı, Nuri Terliksiz, Işık Kaan Arslan, Bahri Can Avcı, Berkay Görmez, Atalay Babacan, Ramazan Çevik, Altuğ Taş, Emir Can Sayar, Bertul Kocabaş ve Taha Dönmez ilk onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 14.00'te başlayan karşılaşmayı; Necati Selçuk, Yusuf Susuz, Muhammet Oğuzhan Öztaş ve Taner Tuncer hakem dörtlüsü yönetti.

Önceki haftaya oranla taraftar sayısının biraz daha fazla olduğunun görüldüğü maça; ev sahibi Vanspor başladı.

 İLK YARIDA TEK GOL SARIYER'DEN

7. dakikada gelişen Sarıyer atağında, Emircan kaleci Haydar'ın önde olduğunu gördü, aşırdı, top az farkla auta çıktı.

12. dakikada gelişen konuk takım atağında Emircan sağdan ortaladı, penaltı noktasında Miraç topu kornere yolladı.

18. dakikada Vanspor atağında Uğur Can pasını verdi, Emrah ceza alanına girmeden şutunu çekti. Savunmanın kontrolünde top auta gitti.

24. dakikada ev sahibi ekip Emrah ile serbest vuruş kullandı, savunma çıkardı.

25. dakikada Sarıyer kontratak geliştirdi. Atalay ceza sahası içine girerken Miraç tarafından düşürüldü, hakem penaltı noktasını gösterdi. Miraç sarı kart gördü.

26. dakikada Berkay'ın penaltıdan attığı golle Sarıyer öne geçti:0-1

30. dakikada Vanspor'da Uğur Can fileleri havalandırdı, ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü vermedi. Taraftarlar ise karara tepki gösterdi.

32. dakikada Sarıyer net bir pozisyondan faydalanamadı. Organize gelişen atakta Emircan pasını verdi, Taha istediği gibi vuramadı.

35. dakikada sağdan gelişen kırmızı siyahlı takımın atağında Hasan ortaladı, Uğur Can indirdi, Emrah istediği gibi vuramadı ve kaleci topa sahip oldu.

37. dakikada Vanspor savunması az adamla yakalandı. Sarıyer atağında Berkay pasını verdi, Atalay uygun pozisyonda istediği gibi vuramadı, top auta gitti.

39. dakikada sağdan gelişen ev sahibi takımın atağında Miraç kornere yakın bölgeden ayağının dışıyla ortaladı, Uğur kafa ile dokundu, top auta gitti. Bu dakikalarda taraftarlar attıkları sloganlarla takıma desteklerini artırdı.

43. dakikada gelişen Sarıyer atağında net gol pozisyonunda Alihan gole izin vermedi.

45.dakikada ev sahibi takımdan Emrah Tacir sarı kart gördü.

İlk yarının ilk uzatma dakikasında Vanspor atağında Hasan Bilal kaleyi yokladı, ama kaleci için kolay bir toptu.

Maçın ilk yarısı konuk Sarıyer'in 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

VANSPOR, İKİNCİ YARIDA DAHA İYİYDİ

İkinci yarıya Vanspor iki değişiklikle başladı. Ömer Faruk ve Furkan Saki yerlerini, Umut Sözen ve Sedat Komi'ye bıraktı.

47. dakikada Vanspor'da Alihan sarı kart gördü.

53. dakikada kırmızı siyahlı takım sağdan Hasan ile atağa kalktı. Hasan ortaladı, ceza alanı içinde kimse topa dokunamadı.

54. dakikada bu kez soldan gelişen atakta Muhammed Ali Doğan ortaladı, arka direkte Hasan gelişine vurdu, top üstten auta gitti.

56. dakikada Vanspor Emrah ile soldan serbest vuruş kullandı, arka direkte bu kez Alihan kafa ile dokundu, savunmaya çarpan top kornere gitti.

60. dakikada ev sahibi ekip gole yaklaştı. Soldan Hasan Bilal ortaladı, Miraç vurdu, savunma çıkardı. Dönen topu Uğur Can tamamlamak istedi, savunma bir kez daha gole izin vermedi.

62. dakikada soldan gelişen atakta Hasan Bilal ortaladı, ceza alanı içinde Uğur'u geçen topa Emrah dokundu ve takımına eşitliği getiren golü kaydetti:1-1

63. dakikada konuk Sarıyer iki değişikliğe gitti: Atalay yerini Abdulkadir Özdemir'e bırakırken, Emir Can'ın yerine Eren Aydın oyuna dahil oldu.

72. dakikada Sarıyer atağında Abdulkadir uzaktan kaleyi yokladı, Haydar için kolay bir toptu.

74. dakikada kırmızı siyahlı takım Uğur ile net bir golden yararlanamadı. Umut, orta sahadan çok güzel bir pas çıkardı. Uğur Can kaleci ile karşı karşıya kaldı. Aşırtma bir vuruş denedi, top üstten auta gitti.

75. dakikada Vanspor'da Muhammed Ali Doğan yerini Muhsin Yıldırım'a bırakırken, Hasan Bilal'in yerine ise Hakan Yılmaz oyuna dahil oldu.

78. dakikada Sarıyer'den Işık Kaan Arslan sarı kart gördü.

81. dakikada konuk takımdan Bertul yerini Savaş'a bırakırken, Taha'nın yerine Metin Emre Karael oyuna dahil oldu.

84. dakikada Sarıyer Berkay'la gole yaklaştı. Berkay uygun pozisyonda topu auta yolladı.

87. dakikada Vanspor sağdan atak geliştirdi. Uğur Can kaleci ile karşı karşıya kaldı, savunmaya çalım atarken, topu kaybetti. Taraftarlar bu pozisyonda kaçan gole isyan etti.

Bir dakika sonra benzer pozisyonda Uğur Can bu kez topu dışarı yolladı.

Hakem tarafından maçın bitimine en az altı dakika daha eklendi.

Bu dakikalarda konuk takım sporcuları oyunun temposunu düşürmeye dönük hareketlerle bulundu. Vanspor’lu sporcular ve taraftarlar ise duruma tepki gösterdi.

Dördüncü uzatma dakikasında Sarıyer'de Berkay yerini Hüsnü Başkurt'a bıraktı.

Beşinci uzatma dakikasında rakibine yaptığı sert müdahale sonucu Vanspor'lu Uğur Adem sarı kart gördü.

Maçta başka gol olmadı ve iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı.

Vanspor 24 puanla sekizinci sıraya geriledi.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER