Van'da 'Meraklı Mucitler' sergisine yoğun ilgi

Van Valiliği ile Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kasım ayının ilk haftasında Van Müzesi'nde açılışı yapılan 'Meraklı Mucitler' sergisi yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 4 konu başlığı altında 40 deney düzeneğinin bulunduğu 'Meraklı Mucitler' sergisi Aralık ayının ilk haftasına kadar devam edecek.

Van'da 'Meraklı Mucitler' sergisine yoğun ilgi

Van'da öğrencileri fuarlar, müze, tiyatro ve sinemayla buluşturmaya devam eden Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Aralık ayının ilk haftasına kadar devam edecek olan 'Meraklı Mucitler' sergisi özellikle öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor.

Van Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve çocuklara bilimin sevdirilmesi amaçlanan 'Meraklı Mucitler' projesinin sergisi büyük ilgi görmeye devam ederken, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı da sergiyi gezerek, uzay, astronomi, mühendislik, fizik havacılık bilimi ile ilgili 40 deney setini inceleyerek bilgi aldı.

Sergide yer alan eserler hakkında tek tek bilgi alan Vali Balcı, birbirinden ilginç ve bilimsel çalışmaların somut hale dönüştürüldüğü deney setlerini görmeleri için çocukları ve ailelerini Van Müzesi'ndeki sergiye davet etti.

'Meraklı Mucitler' sergisinde 4 konu başlığı altında 40 deney düzeneği yer alırken, bu konu başlıkları altında deney düzenekleri yapılıyor. Çocukların okulda fen ve matematik konularında görmüş oldukları teoriler, 'Meraklı Mucitler' sergisinde birebir uygulamalı olarak gösteriliyor.

Sergide her konuda bilim iletişim hocaları bilgi verirken, sergiyi ziyaret edenler hocalara sorular sorarak, üzerindeki kılavuzları okuyarak, deney düzeneklerini deneyip birebir deneyimleyebiliyor.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER