Vanspor, liderliğini sürdürüyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü sahasında konuk ettiği Zonguldak Kömürspor'u 90+6. dakikada Furkan Saki'nin ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup ederek, liderliğini sürdürürken, Vanspor kulüp başkanının soyunma odasına silahlı baskın yaptığı iddiaları galibiyet sevincini gölgeledi.

Vanspor, liderliğini sürdürüyor

Sezona Bucaspor deplasmanında aldığı 1-0'lık galibiyetle başlayan, akabinde onadığı Adıyaman FK, Serik Belediyespor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ve Kırklarelispor maçlarından da galibiyet ayrılan Vanspor, Pazar günü sahasında konuk ettiği Zonguldak Kömürspor'u da eli boş gönderdi.

Grupta 6'da 6 yapan Van temsilcisi, 18 puan +8 averajla liderlik koltuğunda bulunurken, Afyonspor Kulübü'nü 1-0 mağlup eden Esenler Erokspor ise 15 puan +9 averajla ikinci sırada yer alıyor.

Sahasında konuk ettiği Adıyaman FK'yı 3-0 gibi net bir skorla mağlup eder Nazilli Belediyespor ise 15 puan 5 averajla üçüncü sırada bulunuyor.

6. hafta maçları sonrası Van temsilcisi ilk 6 maçını da kazanırken, bu periyotta rakip fileleri 10 kez havalandırırken, kalesinde ise 2 gol gördü.  Vanspor grupta en az gol yiyen takımlar arasında Esenler Erokspor ve 1461 Trabzon FK'nın ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Grupta Vanspor'un yanı sıra, Esenler Erokspor ve Yeni Mersin İdmanyurdu takımlarının mağlubiyeti bulunmuyor. Grupta en çok mağlup olan takım ise Kırklarelispor oldu.

GRUPTAKİ DİĞER MAÇLAR…

Grupta oynanan diğer maçlarda deplasmanda Afyonspor Kulübü'nü 1-0 mağlup eden Esenler Erekspor, 15 puan +9 averajla Vanspor'un ardından ikinci sırada yer alırken, sahasında Adıyaman FK'yı 3-0 mağlup eden Nazilli Belediyespor ise 15+5 averajla üçüncü sırada yer aldı.

Evinde Serik Belediyespor'u 2-0'la geçen Ankaraspor, 13 puanla dördüncü sırada yer alırken, sahasında Kırklarelispor'u 3-1 mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu ise 12 puanla beşinci sırada yer aldı.

Konuk ettiği 1461 Trabzon FK'ya 1-0 mağlup olan Diyarbekirspor, 11 puanla altıncı sırada yer alırken, 1461 Trabzon FK ise, 10 puanla yedinci sırada yer aldı.

Deplasmanda Altınordu ile 0-0 berabere kalan Bucaspor, 9 puan +2 averajla sekizinci sırada yer alırken, haftayı BAY geçen Ankara Demirspor ise, 9 puan -1 averajla dokuzuncu sırada bulunuyor.

Konuk ettiği Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 3-0 mağlup eden Karacabey Belediyespor, 7 puanla onuncu sırada yer alırken, deplasmanda Beyoğlu Yeni Çarşı ile 1-1 berabere kalan Bursaspor 6 puanla on birinci sırada yer aldı.

Afyonspor Kulübü 5 puanla on ikinci sırada yer alırken, Beyoğlu Yeni Çarşı 4 puan -2 averajla on üçüncü sırada yer aldı.

Serik Belediyespor 4 puan -5 averajla on dördüncü sırada yer alırken, Adıyaman FK ise 4 puan -6 averajla on beşinci sırada yer aldı.

Altınordu 2 puan -3 averajla on altıncı sırada yer alırken, Van'dan eli boş dönen Zonguldak Kömürspor 2 puan -4 averajla on yedinci sırada yer aldı.

Kırşehir Futbol Spor Kulübü 2 puan -9 averajla on sekizinci sırada yer alırken, 1 puanı bulunan Kırklarelispor ise son sırada yer aldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2023, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER