Vanspor, Karabükspor'u 2 golle mağlup etti

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Kardemir Karabükspor'u Burhan Arman ve Sedat Cengiz'in golleriyle 2-0 yenerek, puanını 28 yaptı. Turgutluspor'un da mağlup olması sonrası, kırmızı siyahlı ekip grupta ikinci sıraya yükseldi.

Vanspor, Karabükspor'u 2 golle mağlup etti

   Misli.com 2. Futbol Ligi temsilcisi Vanspor, grubun son sırasındaki Karabükspor ile deplasmanda karşılaştı. Kırmızı siyahlı ekip Burhan Arman’ın ilk yarıda, Sedat Cengiz’in de ikinci yarıda attığı gollerle, rakibini 2-0 mağlup ederek, 28 puanla ikinci sıraya yükseldi.

   Vanspor Futbol Kulübü Serhat Gülpınar teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Yakup Demir, İsmail Güner, Barış Gök, Üzeyir Ergün, Abdulkadir Özdemir, Sefa Küpeli, Cem Özdemir, Burhan Arman, Sedat Cengiz ve Utku Şen onbiri ile çıktı.

   Kardemir Karabükspor ise Ali Osman Çarkacı teknik sorumluluğunda sahaya; Ferhat Yılmaz, Ali Kemal Yılmaz, Ömer Faruk Yılmaz, Cihan Aydın, Furkan Övün, Ömer Çelik, Ahmet Yusuf Erakçağolu, Emre Eser, Melih Berat Arslan, Uğurcan Yasin Tabak, ve Serkan Sıkılmaz onbiri ile çıktı.

   Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda saat 13.00’te başlayacak olan karşılaşmayı Önder Turgay Demirbak, Muhammet Ali Doğan, Baykal Tuna ve Feridun Daldaş hakem dörtlüsü yönetecek.

  İLK YARIDA TEK GOL

  İlk yarıya Vanspor başladı.

  6. dakikada Vanspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta derin pasta cezaalanı içinde topla buluşan Utku’nun vuruşunda top kaleciden döndü.

  10. dakikada Kardemir Karabükspor’da sakatlanan Serkan Sıkılmaz yerini Ahmet Enes Karataş’a bıraktı.

  13. dakikada Kardemir Karabükspor’un geliştirdiği atakta Cihan’ın ortasında topla buluşan Ahmet Yusuf’un kafa vuruşunda top kaleci Aydın’da kaldı.

  23. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Üzeyir ve Cem’in paslaşmasında topu son çizgiye kadar götüren Cem’in ortasında Burhan Arman topu kafasıyla filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

  29. dakikada Vanspor’da Cem’in şutunda top yandan auta çıktı.

  31. dakikada Vanspor’da İsmail Güner sarı kart gördü.

  45. dakikada Vanspor ikinci gole yaklaştı. Kalecinin hatalı basında topu önüne alan Abdulkadir’in pasında topla buluşan Utku’nun yarım vole vuruşunda top üstten auta çıktı.

   İlk yarı Vanspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

  İkinci yarıya Kardemir Karabükspor başladı.

  SEDAT CENGİZ GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

  50. dakikada Kardemir Karabükspor Vanlı futbolcu Ömer Çelik sarı kart gördü.

  52. dakikada Kardemir Karabükspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta Emre’nin ortasında arka direkte topla buluşan Melih Berat’ın vuruşunda top kaleci Aydın’da kaldı.

  55. dakikada Vanspor’da Sedat Cengiz ve Cem Özdemir sarı kart gördü.

  60. dakikada Vanspor net bir golden oldu. Üzeyir’in yerden pasında Burhan arka direkte müsait pozisyonda topu dışarı vurdu.

  74. dakikada Vanspor durumu 2-0 yaptı. Cezaalanı içinde toplu buluşan Utku rakiplerini çalımlayarak topu penaltı çizgisindeki Sedat Cengiz’e bıraktı. Sedat yerden sert ve düzgün vurarak takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

  78. dakikada Kardemir Karabükspor Ahmet Enes Karataş yerini Furkan Erdağı’na bırakırken, Ali Kemal Yılmaz ise Nazmican Başkara’ya bıraktı.

  79. dakikada Vanspor’da Sefa’nın derin pasında topla buluşan Utku’nun vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

  80. dakikada Vanspor’da Sedat Cengiz yerini Zafer Şensoy’a bıraktı.

  85. dakikada Kardemir Karabükspor’da Uğurcan Yasin Tabak yerini Muhammed Emin Acar’a bıraktı.

  87. dakikada Vanspor’da Cem Özdemir yerini Atamer Bilgin’e bıraktı.

  Hakem tarafından maç sonuna 3 dakika uzatma eklendi.

  90+2 dakikada Vanspor’da Burhan Arman yerini Yiğit İsmail Gökoğlan’a bıraktı.

  Maç Vanspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

  Kırmızı siyahlı ekip aldığı galibiyetle puanını 28 yaptı ve grupta ikinci sıraya yükseldi.

  GRUPTA DİĞER MAÇLAR…

  Gruptaki son duruma bakıldığında Eyüpspor, pandemiden dolayı maçı ertelenmesine rağmen  31 puanla liderliğini sürdürürken, Vanspor ise deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 2-0'la geçerek, 28 puanla ikinci sıraya yükseldi.

  Turgutluspor evinde Kırklarelispor'a 3-1 mağlup olarak 27 puanla üçüncü sıraya gerilerken, Kırşehir Belediyespor deplasmanda Mamak FK ile 1-1 berabere kalarak 4'ncü sıraya yükseldi. Bayburt Özel İdarespor maçı ertelenen Sakaryaspor, beşinci sırada yer alırken, deplasmanda Turgutluspor'u 3-1'le geçen Kırklarelispor 21 puanla 6'ncı sıraya çıktı.

  Evinde Pazarspor'a 3-2 mağlup olan Serik Belediyespor yedinci sırada yer alırken, 8'inci sıradaki Karacabey Belyediyespor deplasmanda Elazığspor'a 2-1 mağlup oldu.

  Etimesgut Belediyespor ise evinde Tarsus İdman Yurdu ile berabere kalarak 9'ncu sırada yer aldı.

  10 ve 11'nci sırada yer alan Tarsus İdman Yurdu ve Pazarspor'un 19 puanı bulunurken, 12 ve 13'ncü sıradaki Bodrumspor ile 1922 Konyaspor'un ise 18 puanı bulunuyor.  Bodrumspor deplasmanda Pendikspor'u 2-1'le geçerken, 1922 Konyaspor ise deplasmanda Sivas Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. Sivas Belediyespor ise 1922 Konyaspor beraberliği ile 15 puanla 14. Sırada yer aldı.

  Evinde Karacabey Belediyespor 2-1'le geçen Elazığspor 13 puanla 15'nci sırada yer alırken, 16'ncı sırada yer alan ve lider Eyüpspor'la maçı ertelenen Kastamonuspor ve 17'nci sırada bulunan haftayı Kırşehir Belediyespor beraberliği ile kapatan Mamak FK'nın 12 puanı bulunuyor.

  Grupta son üç sırada ise 10 puanlı Pendik, 9 puanlı Bayburt Özel İdare ve -1 puana sahip Karabük yer alıyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER