Vanspor- İskenderunspor maçının detayları…

Temsilcimiz Vanspor 26. Hafta maçında evinde karşılaştığı İskenderunspor'u Utku Şen'in attığı gollerle 2-0 mağlup ederek, 49 puanla ikinci sıraya yükseldi. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçta, gülen taraf ev sahibi ekip oldu.

Vanspor- İskenderunspor maçının detayları…

TFF 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup'ta mücadele eden Vanspor, 26. Hafta maçında evinde konuk ettiği İskenderunspor'u 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Taraftarların önceki haftalara oranla daha fazla ilgi gösterdiği karşılaşmayı kentte bulunan depremzedeler de tribünden izledi.

Maç öncesi taraftarlar deprem yaşanan şehrin takımı olması hasebiyle İskenderunspor'lu sporcuları tribünlere çağırarak, onlara moral verdi.

Vanspor, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Hayran Yılmaz, Furkan Saki, Şerif Doğan, Nuri Terliksiz, Erkul Küçük, Barış Sağır, Onurcan Güler, Muhammed Ali Doğan, Hasan Bilal, Sabit Hakan Yılmaz ve Utku Şen onbiri ile çıktı.

İskenderunspor ise, Levent Şahin teknik sorumluluğunda sahaya; Muhammet Can Tuncer, Okan Dernek, Enes Soy, Ahmet Devret, Hasan Hüseyin Acar, Kemal Tokak, Ali Keten, Onur Ural, Yasin Pehlivan, Nadir Çiftçi ve Süleyman Güneş onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 14.00'te başlayan karşılaşmayı Furkan Aksuoğu, Sezgin Şahbaz, Giray Kara ve Sinan Özcan hakem dörtlüsü yönetti.

VANSPOR İLK YARIDA SON ANLARDA GOLÜ BULDU

Maça konuk ekip başladı.

İlk dakikalarda iki takım da kontrollü oynadı.

12. dakikada Vanspor atağında soldan ceza sahası dışından Hasan Bilal kaleyi yokladı, son anda kaleci topu kornere yolladı.

15. dakikada soldan gelişen konuk takım atağında Enes ortaladı, savunma topu uzaklaştırdı.

19. dakikada İskenderunspor organize bir atak geliştirdi. Onur sağ kanattan ortaladı, Nadir göğsüyle indirdikten sonra vuruşunu yaptı. Savunmaya çarpan top kaleci Haydar'da kaldı.

22. dakikada maçın en net atağı konuk takımdan geldi. Ahmet sol kanattan ortaladı, Süleyman penaltı noktasından uygun pozisyonda istediği gibi vuramadı.

30. dakikada sağdan gelişen konuk takım atağında Süleyman rakiplerini geçtikten sonra vuruşunu yaptı, ama kaleci Haydar için kolay bir toptu.

32. dakikada gelişen Vanspor atağında Şerif uygun pozisyonda Utku'ya istediği gibi pas çıkaramadı.

38. dakikada gelişen kırmızı siyahlı takımın atağında, Utku Şen uygun pozisyonda topu kalecinin üzerinden aşırmak istedi, top auta gitti.

Bu dakikalarda tribündeki taraftarlar karşılıklı olarak attıkları  sloganlarla Vanspor'a büyük destek verdiler.

Hakem ilk yarının bitimi için en az 1 dakika uzatma gösterdi.

İlk yarı golsüz bitecek derken, Utku Şen ceza sahası dışından oldukça sert ve düzgün vurdu ve takımını öne geçirdi:1-0

İlk yarı, Vanspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA UTKU YİNE SAHNEDE...

İkinci yarıya ev sahibi ekip başladı.

55. dakikada gelişen Kırmızı-Siyahlı takımın atağında, Sabit'in pasında topla buluşan Hasan ceza sahası dışından şutunu çekti, top auta gitti.

60. dakikada İskenderunspor'da Enes Soy ve Okan dernek oyundan çıkarken, Onur Ramazan Toprak ve Bertul Kocabaş oyuna dahil oldu.  Aynı dakikada Vanspor'da ise Sabit Hakan yerini Emrah Tacir'e bıraktı.

65. dakikada taraftarlar tribünlerde İzlanda şov yaparak, renkli bir görüntü oluşturdu.

68. dakikada ev sahibi ekipten Hasan yerini Emre Oymak'a bırakırken, Onurcan ise yerini Sedat Komi'ye bıraktı.

70. dakikada Vanspor farkı ikiye çıkardı. Orta sahada rakibin hatasını affetmeyen Emre Oymak ceza sahası içine kadar topu taşıdı. Kaleci ile karşı karşıya kaldı, pasını verdi, Utku topu boş kaleye yollayarak kendisini ve takımının ikinci golünü kaydetti:2-0

79. dakikada konuk takımdan Nadir, Vanspor'dan ise kaleci Haydar sarı kart gördü.

82. dakikada İskenderunspor'dan Hasan Hüseyin yerini Kaan'a bırakırken, Muhammed Ali yerini Tayyib Kanatya'ya bırakırken, Utku Şen alkışlar eşliğinde yerini Serkan Sefil'e bıraktı.

Maçın bitimi için en az 5 dakika uzatma gösterildi.

Karşılaşmada başka pozisyon ve gol olmadı. Vanspor rakibini 2-0 mağlup ederek, puanını 49 yaptı ve ikinci sıraya yükseldi.

LİDER KOCAELİSPOR FARKLI KAZANDI

Vanspor'un grubunda oynanan diğer maçlarda lider Kocaelispor deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Balıkesirspor'u 6-1 gibi net bir skorla mağlup ederek, 57 puanla istikrarlı çıkışını sürdürdü. Vanspor evinde İskenderunspor'u 2-0 mağlup etmesinin ardından, 49 puanla ikinci sıraya yükselirken, haftayı 3-0 hükmen galip kapatan Karacabey Belediyespor ise, 48 puanla üçüncü sıraya yükseldi.

Evinde Serik Belediyespor ile 0-0 berabere kalan Bucaspor 1928, 47 puanla dördüncü sıraya gerilerken, deplasmanda Pazarspor'u 2-0'la geçen ve puanını 46 puan +23 averaja çıkaran Ankara Demirspor ise, beşinci sıraya yükseldi.

Sahasında Etimesgut Belediyespor'u 3-0 mağlup eden ve puanını 46 puan +15 averaj yapan 1461 Trabzon FK, altıncı sırada yer alırken, Van'dan eli boş dönen İskenderunspor ise, 46 puan +12 averajla yedinci sıraya geriledi.

Haftayı 3-0 hükmen galip kapatan Zonguldak Kömürspor, 40 puanla sekizinci sırada yer alırken, Serik Belediyespor ise, 33 puanla dokuzuncu sırada yer aldı.

Evinde Sarıyer ile 0-0 berabere kalan Kırklarelispor, 31 puanla onuncu sırada yer alırken, konuk ettiği Kastamonuspor'u 1-0 mağlup eden ve puanını 30'a çıkaran Fethiyespor, on birinci sırada kendisine yer buldu.

Deplasmanda Uşakspor'u 3-1 mağlup eden Kırşehir Futbol Spor Kulübü, 29 puanla on ikinci sırada yer alırken, Sarıyer ise, 28 puanla on üçüncü sırada yer aldı.

Kastamonuspor, 26 puan -9 averajla on dördüncü sırada yer alırken, Etimesgut Belediyespor ise, 26 puan -11 averajla on beşinci sırada kendisine yer buldu.

Adıyaman FK ligden çekilirken, Uşakspor ise, 20 puanla on yedinci sırada yer aldı. Yine grupta yer alan Diyarbekirspor, depremden dolayı ligden çekilen bir diğer takım olurken, Balıkesirspor ise 15 puanla on dokuzuncu sırada yer aldı.

Grupta Pazarspor 11 puanla son sırada yer alan takım oldu.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2023, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29