Vanspor ile Amedspor dostluk maçı yapacak

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Beyaz Grupta mücadele eden Amedspor ile depremzedelere destek amaçlı dostluk maçı yapacak. Yarın saat 13.00'te Van’da oynanacak olan dostluk maçının tüm gelirleri, depremzedelere bağışlanacak.

Vanspor ile Amedspor dostluk maçı yapacak

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve son haftalarda ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken Vanspor ile Beyaz Grupta liderlik koltuğunda bulunan Amed Sportif Faaliyetler dostluk maçında karşı karşıya gelecek.

Pazar günü saat 13.00'te Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda oynanacak olan dostluk maçının tüm gelirleri, depremzedelere bağışlanacak.

6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve öğleden sonra saat 13.24'te 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından Türkiye tek yürek oldu. Ülkede genelinde olduğu gibi Van'da da başlatılan yardım kampanyaları aralıksız bir şekilde devam ederken, spor kulüpleri de düzenledikleri etkinliklerle deprem bölgesine yardım eli uzatıyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin acısı yüreklerdeki tazeliğini korurken, Vanlılar deprem bölgesine yardım göndermek için seferberliğini sürdürüyor. Bu kapsamda Vanspor ile Amedspor depremzedeler için dostluk maçı yapacak.

2011 yılında yaşadığı depremi unutamayan Vanlılar, bu kez depremden büyük hasar alan Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Mersin, Osmaniye, İskenderun, Kayseri, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfalılara yardım eli uzatıyor.

Yarın saat 13.00'te Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda oynanacak olan dostluk maçıyla ilgili bir açıklama yapan Vanspor Futbol Kulübü, "Depremzedeler yararına Amedspor ile Diyarbakır Stadyumu’nda oynayacağımız dostluk müsabakası için Türkiye Futbol Federeasyonu Amedspor’un Türkiye Futbol Federasyonuna yapmış olduğu başvuru “deprem yaşayan illerdeki stadyumların güvenlik nedeni ile yeniden ‘Spor Alanı Güvenlik Sertifikası’ alması gerektiği” şeklindeki yanıt ile talep federasyon tarafından olumsuz sonuçlanmıştır. Bu nedenle depremzedeler yararına oynamayı planladığımız dostluk müsabakasını Amedspor Kulübü ile istişare ederek Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda oynanmasına karar verilmiştir Kamuoyuna duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER