Vanspor, haftayı puansız kapatacak

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve hafta içerisinde karşılaştığı güçlü rakibi Diyarbekirspor'u 3-1 mağlup eden Vanspor, haftayı BAY geçecek. 59 puanla ikinci sırada bulunan ve haftayı puansız kapatacak Van temsilcisi, lider Esenler Erokspor başta olmak üzere, Play-Off potasında bulunan rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Vanspor, haftayı puansız kapatacak

Çarşamba günü deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Diyarbekirspor'u 3-1 mağlup eden Vanspor, zirve takibini sürdürmüş ve önemli 3 puanı daha hanesine yazdırmıştı. İkinci devrede oynadığı 10 maçta, 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan Vanspor, bu periyotta 25 puan topladı.

Hafta içerisinde Diyarbekirspor galibiyetiyle birlikte ligdeki 18'nci galibiyetini alan Vanspor, 59 puanla ikinci sıradaki yerini korurken, ligde oynadığı 28 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, bu periyotta attığı 45 gole karşılık kalesinde 29 gol gördü.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta 90+3 ve 90+7. dakikalarda bulduğu gollerle Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 82. dakikada Hasan Bilal'in şık golüyle rakibini 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Geçtiğimiz hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Son olarak Çarşamba günü deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, Emre Oymak, Hasan Bilal ve Ahmet Ülük'ün kaydettiği gollerle rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçecek olan Vanspor, kalan 8 maçını kazanmayı hedefliyor. 59 puanla ikinci sırada bulunan ve haftayı puansız kapatacak Van temsilcisi, lider Esenler Erokspor başta olmak üzere, Play-Off potasında bulunan rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR…

Gruptaki diğer maçlarda 63 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, deplasmanda 48 puanla altıncı sırada bulunan Ankaraspor'a konuk olurken, 54 puanla üçüncü sırada yer alan Bucaspor 1928 ise, sahasında son sıradaki Adıyaman FK'yı konuk edecek.

51 puan +23 averajla dördüncü sırada yer alan 1461 Trabzon FK, deplasmanda Nazilli Belediyespor'la karşı karşıya gelirken, 51 puan +19 averajla beşinci sırada bulunan Yeni Mersin İdmanyurdu ise sahasında Diyarbekirspor'u konuk edecek.

Ankara Demirspor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü konuk ederken, Beyoğlu Yeni Çarşı ise sahasında Kırklarelispor ile 3 puan mücadelesi verecek.

Karacabey Belediyespor sahasında Afyonspor Kulübü ile karşı karşıya gelirken, Serik Belediyespor ise Bursaspor deplasmanına gidecek.

Gruptaki son maçta Altınordu sahasında Zonguldak Kömürspor ile karşı karşıya gelecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2024, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER