Vanspor, galibiyetle başlamak istiyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve ilk devrede oynadığı 18 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Vanspor, ilk devreyi 34 puan +5 averajla beşinci sırada tamamlamıştı. Van temsilcisi ikinci devrenin ilk maçında yarın saat 12.30'da sahasında Bucaspor'u konuk edecek. Kırmızı- Siyahlı takım İzmir temsilcisini mağlup ederek, ikinci devreye galibiyetle başlamak istiyor.

Vanspor, galibiyetle başlamak istiyor

Ligin ikinci devresine Antalya'da yaptığı kamp çalışmalarıyla hazırlanan ve hafta içerisinde Van'da toplanarak Bucaspor maçının hazırlıklarını sürdüren Vanspor, yarın saat 12.30'da oynayacağı maçta, taraftarının desteğiyle İzmir temsilcisini mağlup ederek, ligin ikinci devresine galibiyetle başlamayı hedefliyor.

Ligin ilk devresinde özellikle son haftalarda inişli-çıkışlı bir grafik çizen ve önemli puan kayıpları yaşayan Vanspor, ligin ikinci devresine iyi başlamak ve üst sıradaki takımlarla arasındaki puan farkını kapatmak istiyor.

İlk devreyi lider Esenler Erokspor'un 9 puan gerisinde kapatan Van temsilcisi, ikinci devrenin ilk maçında yarın saat 12.30'da Bucaspor ile karşı karşıya gelecek. Bucaspor maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda tamamlayan Vanspor, sahasında galip gelerek puanını 37'ye çıkarmak istiyor.

Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda yarın saat 12.30'da oynayacağı maçı kazanmak isteyen Van temsilcisinde tek hedef galibiyet. Ligde oynadığı 18 maçta 10 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 4 beraberlik alan Vanspor 34 puan +5 averajla beşinci sırada yer alırken, oynadığı 18 maçta 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan İzmir temsilcisi  ise, 37 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Yarın saat 12.30'da Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda oynanacak olan zorlu mücadelenin kıran kırana geçmesi bekleniyor.

ÜMİT BOZKURT İLK MAÇINA ÇIKIYOR

Geçtiğimiz sezon Vanspor'u çalıştıran ve devre arasında yeniden takım başına geçen Ümit Bozkurt, Bucaspor maçıyla ilk randevusuna çıkıyor. Geçtiğimiz sezon ligin 9. Haftasında Vanspor ile anlaşan, iç sahada ve dış sahada takımına oynattığı futbolla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Ümit Bozkurt, takımın başında çıktığı 30 maçta 61 puan toplamayı başarmıştı.

Sezon başında takımdan ayrılan ve İskenderunspor ile anlaşan Ümit Bozkurt, takımın başında çıktığı 6 maçta 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik almıştı. Ekim ayında İskenderunspor ile yollarını ayıran Ümit Bozkurt bu periyotta boşta kalmıştı.

Devre arasında yeniden Vanspor'la anlaşan Ümit Bozkurt, ilk sınavında sahadan galibiyetle ayrılmanın hebasını yapıyor.

ÜMİT BOZKURT'UN  VANSPOR KARNESİ…

Ligin ilk devresini 33 puanla beşinci sırada tamamlayan Vanspor, ligi topladığı 74 puanla beşinci sırada tamamladı. 9. Haftada takımın başına geçen ve 30 maçta takımı yöneten Ümit Bozkurt, bu periyotta 18 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

Ligin 9. Haftasında Vanspor ile anlaşan, iç sahada ve dış sahada takımına oynattığı futbolla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Ümit Bozkurt, takımın başında çıktığı 30 maçta 61 puan toplamayı başardı.

UEFA-B lisansına sahip olan ve Vanspor'un başında önemli bir başarı yakalayan Ümit Bozkurt'un takımı play-off mücadelesinde 1461 Trabzon FK'ya penaltılarda 6-5 mağlup olarak, 1. Lig hayalini bir sezon daha ertelemişti.

Özellikle ilk devrenin son haftalarında Vanspor'a oynattığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Teknik Direktör Bozkurt, 19 maçta yenilmezlik yüzü görmedi. Vanspor'daki başarılı çıkışı ile 2.03 puan ortalaması yakalayan Ümit Bozkurt, Vanspor'un başında 229 günlük görev süresince başarılı bir grafik ortaya koydu.

Ümit Bozkurt'un takımın başına geçmesinin ardından GMG Kastamonuspor'u 1-0, Ankara Demirspor'u 1-0, Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 1-0, Serik Belediyespor'u 4-2, Bucaspor 1928'i 1-0, Uşakspor'u 3-1, Balıkesirspor'u 3-0 mağlup eden Vanspor, Ümit Bozkurt yönetiminde oynadığı Karacabey Belediyespor'a 2-0, Kocaelispor'da 4-2, mağlup oldu.

Van temsilcisi ilk devrede Ümit Bozkurt yönetiminde Etimesgut Belediyespor ve Sarıyer maçlarını ise beraberlikle tamamladı. İlk devrede oynadığı 19 maçta 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Vanspor, 33 puanla beşinci sırada yer almıştı.

Ligin ikinci devresine deplasmanda 2-0'lık Pazarspor galibiyetiyle başlayan Vanspor, daha sonra oynadığı maçlarda Fethiyespor'u 2-0, Adıyaman FK'yı 1-0, Kırklarelispor'u 1-0, İskenderunspor'u 2-0, Zonguldak Kömürspor'u 1-0, Diyarbekirspor'u 3-0 hükmen, Karacabey Belediyespor'u 2-0, Etimesgut Belediyespor'u 1-0, Sarıyer'i 3-2, Uşakspor'u 2-1, Balıkesirspor'u ise 8-0 mağlup ederken, 1461 Trabzon FK ile 0-0, GMG Kastamonuspor'u ile 0-0, Ankara Demirspor ile 2-2, Kocaelispor ile 0-0, Serik Belediyespor ile ise 2-2 berabere kalmıştı.

Van temsilcisi ikinci devrede 2 maçtan puansız ayrıldı. Van temsilcisi Kırşehir Futbol Spor Kulübü'ne ve Bucaspor 1928'e 1-0' mağlup oldu.

Vanspor ligde oynadığı 38 maçta 21 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 mağlubiyet alırken, attığı 58 gole karşılık kalesinde ise 27 gol gördü. Van temsilcisi play-off potasında yer alan takımlar arasında en az mağlup olan ikinci takım olurken, en az gol yiyen takımlar arasında ise üçüncü sırada yer aldı.

Vanspor olarak play-off mücadelesinde karşılaştığı ve normal süresi 1-1 berabere biten maçta 1461 Trabzon FK'ya penaltılar sonucu 6-5 mağlup olarak, veda etmişti.

VANSPOR'UN İLK DEVRE KARNESİ…

Ligin açılış maçında deplasmanda karşılaştığı Bucaspor'u 1-0 mağlup eden Vanspor, ligin ikinci hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Adıyaman FK'yı 2-1 mağlup etti.

3. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Serik Belediyespor'u 2-0 mağlup eden Van temsilcisi, dördüncü hafta maçında ise sahasında Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 2-0'la geçti.

Beşinci hafta maçında deplasmanda Kırklarelispor'u 2-1'le geçen Kırmızı- Siyahlı takım, altıncı hafta maçında sahasında Zonguldak Kömürspor'u 1-0'la geçti.

Akabinde ligin yedinci hafta maçında deplasmanda karşılaştığı 1461 Trabzon FK'ya 4-0 mağlup olan ve ligdeki ilk mağlubiyetini alan Vanspor, sekizinci hafta maçında sahasında konuk ettiği Esenler Erokspor'u 1-0 mağlup etti.

Ligin dokuzuncu hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Afyonspor Kulübü'nü 1-0 mağlup eden Van temsilcisi, ligin onuncu hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Diyarbekirspor'u 2-1'le geçti.

On birinci haftayı BAY geçen Vanspor, on ikinci hafta maçında deplasmanda Yeni Mersin İdmanyurdu'na 3-0 mağlup oldu ve ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı. Vanspor, bu maçtan sonra oynadığı 7 resmi maçtan da galibiyet alamadı.

Ligin on üçüncü hafta maçında sahasında konuk ettiği Karacabey Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Vanspor, ondördüncü hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Ankaraspor ile 2-2 berabere kaldı.

Ligin on beşinci hafta maçında sahasında konuk ettiği Nazilli Belediyespor'la 2-2 berabere kalan Van temsilcisi, ligin on altıncı hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı Altınordu ile 1-1 berabere kaldı.

Ligin on yedinci hafta maçında sahasında konuk ettiği Beyoğlu Yeni Çarşı'ya 2-1 mağlup olan ve ligdeki üçüncü mağlubiyetini alan Vanspor, on sekizinci hafta maçında ise deplasmanda karşılaştığı Ankara Demirspor'a 3-2 mağlup olarak dördüncü mağlubiyetini aldı.

Vanspor, ilk devrenin son maçında sahasında konuk ettiği Bursaspor'u ise 3-0 mağlup ederek, haftalar sonra galibiyetle tanıştı.

VANSPOR 26 ATTI, 21 YEDİ

Kırmızı-siyahlı ekip, 18 haftalık periyotta 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alırken, rakip filelere gönderdiği 26 gole karşılık kalesinde ise 21 gol gördü.

Üst sıralara oynayan takımlar arasında en çok gol yiyen takım unvanını elinde bulunduran Van temsilcisi, 18 haftalık periyotta ilk altı sırada bulunan takımlara bakıldığında en çok gol yiyen takım konumunda bulunuyor.

Vanspor bu periyotta 21 gol yerken,  Esenler Erokspor 11, 1461 Trabzon FK 13, Bucaspor 9, Ankaraspor 14, Yeni Mersin İdmanyurdu ise 14 yedi.

VANSPOR'DAN 3 TAKVİYE…

Öte yandan Van temsilcisi, ikinci devre transfer çalışmaları kapsamında şuana kadar resmi olarak 4 futbolcuyu renklerine bağladı. Arnavutköy Belediyespor forması giyen kaleci Cantuğ Temel'in yanı sıra, Muhammed Gönülaçar, Metincan Cici ve Emre Oymak'ı kadrosuna katan Vanspor'da, Mehmetcan Davarcıoğlu, Yusuf Şengüler, Bekir Can Kara, Bekir Demircan ve Sedat Ablak ile yollar ayrıldı.

GRUPTAKİ DİĞER MAÇLAR…

Grupta 43 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, sahasında Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü konuk ederken, 38 puanla ikinci sırada bulunan 1461 Trabzon FK ise, Kırklarelispor'u ağırlayacak.

34 puan +10 averajla dördüncü sırada bulunan Ankaraspor, Beyoğlu Yeni Çarşı ile karşı karşıya gelirken, 33 puanla altıncı sırada yer alan Yeni Mersin İdmanyurdu ise sahasında Bursaspor'u misafir edecek.

Afyonspor Kulübü sahasında Serik Belediyespor'u konuk ederken, Ankara Demirspor ise Karacabey Belediyespor deplasmanına gidecek.

Nazilli Belediyespor sahasında Altınordu ile karşı karşıya gelirken, Diyarbekirspor ise Adıyaman FK'yı konuk edecek.

Zonguldak Kömürspor ise haftayı BAY geçen takım olacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2024, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER