Vanspor- Etimesgut Belediyespor maçının detayları…

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, sahasında konuk ettiği Etimesgut Belediyespor'a 2-1 mağlup olarak, play-off yolunda ağır yara aldı. Vanspor'un tek golü Hamza'dan gelirken, konuk takım iki golü ise Burak Çolak'tan geldi.

Vanspor-  Etimesgut Belediyespor maçının detayları…

Kırmızı- Siyahlılar ligin 33. haftasında sahasında Etimesgut Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Rakibine karşı üstünlük kuramayan ve atak üretmekte zorluk çeken Vanspor, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Ligin ikinci devresinde ikinci mağlubiyetini alan Vanspor, rakiplerinin de maçlarını kazanmasıyla, 6. sıraya geriledi.

Taraftarlar alınan mağlubiyetin ardından Teknik Direktör Erhan Altın'ı istifaya davet ederken, kalesinde iki zayıf gol gören Aydın Bağ ise zaman zaman yuhalandı. Öte yandan yaklaşık 4 aydır deplasmanda galibiyet yüzü görmeyen Etimesgut Belediyespor, Van'da kazanarak, deplasmanda galibiyet hasretine son vermiş oldu.

Oynadığı son 7 maçta sadece Diyarbekirspor'u 1-0 mağlup eden Vanspor, 5 maçtan beraberlikle ayrılırken, Etimesgut Belediyespor'a ise 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Güneşli ve sıcak bir bahar gününde, Vanspor ile Etimesgut Belediyespor karşı karşıya geldi.

Önceki maçlara oranla taraftarların maça yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Maçı protokol tribününde; Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İpekyolu Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Rektör Hamdullah Şevli, Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat İnanç, Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı ve yöneticiler izledi.

Vanspor, Erhan Altın teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Barış Gök, Mete Yıldız, Uğur Adem Gezer, Barış Sağır, Furkan Polat, Hamza Küçükköylü, Mehmet Özdıraz, Uğur Can, Taha Gür ve Emrah Tacir onbiri ile çıktı.

Etimesgut Belediyespor ise Enver Bozbay teknik sorumluluğunda sahaya; Osman Mert Göktepe, İsmail Güner, Berk Akgönül, Halil Köçer, Sezer Özmen, Medeni Bingöl, Turan Yılmaz, Ömer Kandemir, Yağız Suat Bolat, Erdi Zengin ve Mehmet Sıddık İstemi onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 14.00'te başlayan zorlu mücadeleyi Şevket Teker, Ferhat Çalar, Güner Mumcu Taştan ve Yunus Emre Çakar hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın akabinde, maça konuk takımın vuruşuyla başlandı.

6. dakikada karşılaşmanın ilk net atağı Vanspor'dan geldi.

Barış Gök soldan geliştirdiği atakta çaprazdan kaleyi düşündü, ama kaleci son anda ayak koydu ve topu uzaklaştırdı.

13. dakikada Vanspor, fileleri havalandırdı. Ancak hakem ofsayt düdüğünü çaldı.

Furkan sağ kanattan ceza sahasına ortaladı, Emrah arka direkten kafayı dokundu ve meşin yuvarlağı ağlara yolladı. Fakat ofsayt gerekçesiyle gol verilmedi.

19. dakikada gelişen konuk takımın atağında Mehmet Sıddık kalecinin önde olduğunu görünce topu aşırdı, ama top üstten auta gitti.

22. dakikada Etimesgut Belediyespor atağında sol çaprazdan Yağız fileleri havalandırdı, ancak öncesinde ofsayt düdüğü çaldı.

27. dakikada konuk takımdan Erdi kaleyi uzaklardan düşündü, kaleci Aydın için kolay bir vuruş oldu.

39. dakikada Vanspor atağı faulle durdurulunca, hakem serbest vuruş kararı verdi. Mehmet Özdıraz'ın kullandığı vuruşta, top auta gitti.

Hakem ilk yarının bitimi için 2 dakika uzatma gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA OYUNA GİREN BURAK ÇOLAK, TAKIMINA GALİBİYETİ GETİRDİ

Vanspor, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı.

Uğur Can yerini Kubilay Akyüz'e bıraktı.

46. dakikada Vanspor golü buldu. Emrah korneri kullandı, Hamza Küçükköylü kafa ile topu ağlara yolladı: 1-0

55. dakikada Etimesgut Belediyespor'dan Mehmet Sıddık İstemi, itirazları sonucu sarı kart gördü.

57. dakikada Etimesgut Belediyespor iki oyuncu değişikliği yaptı. Berk Akgönül yerini Burak Çolak'a bırakırken, Halil Köçer ise yerini Maksut Taşkıran'a bıraktı.

59. dakikada konuk takım beraberliği buldu. Sol çaprazdan ceza sahası içine giren Burak Çolak sert ve düzgün vurdu ve takımına eşitliği getiren golü attı: 1-1

68. dakikada ev sahibi ekipten Mehmet Özdıraz'ın yerine, Oktay Aydın dahil olurken, Furkan Polat yerini Ogün Özçiçek'e bıraktı.

72. dakikada konuk takımdan Yağız yerini Furkan Ünsal'a bıraktı.

80. dakikada Belediyespor Etimesgut öne geçti. Gelişen atakta ceza sahası içinde topa vole ile dokunan Burak takımını öne geçirdi:1-2

81. dakikada Vanspor'da Barış Sağır yerini İsa Nalbant'a bıraktı.

82. dakikada konuk takımdan Mehmet Sıddık yerini Oktay Kancı'ya bıraktı.

85. dakikada Etimesgut Belediyespor'dan Ömer sarı kart gördü.

86. dakikada Vanspor'dan Emrah yerini Oktay Gürdal'a bıraktı.

Maçın bitimi için hakem 5 dakika uzatma gösterdi.

Başka gol ve önemli atak olmayınca maç konuk takımın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

LİDER SAKARYA, FARKLI GALİP

Vanspor'un grubunda liderlik koltuğunda bulunan Sakaryaspor, deplasmanda karşılaştığı Ergene Velimeşespor'u 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek, puanını 74'e çıkardı.

1461 Trabzon FK sahasında konuk ettiği Sarıyer'e 3-2 mağlup olarak, 67 puanla ikinci sıradaki yerinde kalırken, deplasmanda Somaspor'u 3-1'le geçen Bodrumspor ise 64 puanla üçüncü sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda Niğde Anadolu FK ile 1-1 berabere kalan Sivas Belediyespor 57 puanla dördüncü sıradaki yerini korurken, sahasında Serik Belediyespor'u 1-0 mağlup eden Afjet Afyonspor ise 56 puan +25 averajla beşinci sıraya yükseldi.

Sahasında Etimesgut'a 2-1 mağlup olan Vanspor, 56 puan +6 averajla altıncı sıraya gerilerken, deplasmanda Ankaraspor'u 2-1 mağlup eden Çorum FK ise 55 puanla yedinci sırada yer aldı.

Deplasmanda İnegölspor ile 1-1 berabere kalan Bayburt Özel İdarespor 53 puanla sekizinci sıradaki yerinde kalırken, Somaspor ise 49 puan +4 averajla dokuzuncu sıradaki yerinde kaldı.

İnegölspor 49 puan +3 averajla onuncu sırada yer alırken, Ankaraspor ise 47 puanla on birinci sırada yer aldı.

Vanspor'u 2-1 mağlup eden Etimesgut Belediyespor 40 puanla on ikinci sırada yer alırken, sahasında Turgutluspor'u 1-0 mağlup eden Diyarbekirspor ise 38 puanla on üçüncü sırada yer aldı.

Serik Belediyespor 36 puan -10 averajla on dördüncü sırada yer alırken,  Sarıyer ise 35 puan -11 averajla on beşinci sırada bulunuyor.

Sahasında Kahramanmaraşspor'u 2-1 mağlup eden Adıyaman FK 35 puanla on altıncı sıradaki yerini korurken, Turgutluspor ise 31 puanla on yedinci sırada yer aldı.

Grubun son üç sırasında ise 28 puanlı Ergene Velimeşe, 22 puanlı Niğde Anadolu FK ve 18 puanla Kahramanmaraşspor yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2022, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29