Vanspor- Esenler Erokspor maçının detayları…

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, ligin sekizinci hafta maçında sahasında konuk ettiği lider Esenler Erokspor'u 1-0 mağlup ederek, puanını 21'e çıkardı ve geçtiğimiz hafta devrettiği liderlik koltuğunu yeniden eline geçirdi.

Vanspor- Esenler Erokspor maçının detayları…

Ligdeki ilk mağlubiyetini geçtiğimiz hafta deplasmanda 1461 Trabzon FK karşısında 4-0'lık skorla alan ve liderlik koltuğunu Esenler Erokspor'a devreden Vanspor, taraftarının yoğun desteğiyle 62. dakikada Burak Kavlak'ın ayağından bulduğu golle rakibini 1-0 mağlup etti.

Van temsilcisi, sahasında aldığı galibiyet puanını 21'e yükselterek yeniden lider olurken, 18 puanda kalan Esenler Erokspor ise üçüncü sıraya geriledi.

Vanspor, Mustafa Sarıgül teknik sorumluluğunda sahaya; Nurullah Aslan, Ahmet Eren, Burak Kavlak, Harun Kavaklıdere, Bekir Can Kara, Ahmet Ülük, Muhammed Ali Doğan, Emre Öztürk, Erdem Seçgin, Şerif Doğan ve Bertuğ Bayar onbiri ile çıktı.

Esenler Erokspor ise, Mehmet Altıparmak teknik sorumluluğunda sahaya; Ercüment Kafkasyalı, Sakıb Aytaç, Sefa Narin, Ali Yavuz Kol, Alper Karaman, Onur Eriş, Serdar Cansu, Abuzer Gaffar Toplu, Nafican Yardımcı, Onur Akbay ve Tayfun Vurgun onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 14.30'da başlayan karşılaşmayı; Berkan Çetin, Melih Kurtuluş, Oğuzhan Yazır ve Şahin Berker hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

İlk yarıya konuk Esenler Erokspor başladı.

4. dakikada gelişen Vanspor atağında atak Erdem ile gelişti. Ardından topu alan Bertuğ, Ahmet'i gördü, Ahmet'in uzaktan vuruşunda top savunmaya çarparak kornere gitti.

8. dakikada bu kez Esenler Erokspor sağdan atağa kalktı. Eski Vanspor'lu bir futbolcu olan Serdar Cansu sağlı-sollu çalımlarla ceza alanı içine girdi, ortasını yaptı, ancak savunma tehlikenin gelişmesine izin vermedi.

14. dakikada Esenler Erokspor gole yaklaştı. Sefa soldan taşıdığı topu korner bölgesine yakın bir yerde ortaladı. Penaltı noktasında karambol oluştu, savunma topu uzaklaştırdı.

24. dakikada bu kez Vanspor gole yaklaştı. Ahmet'in pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Bertuğ vuruşunu yaptı, ancak top az farkla auta gitti.

29. dakikada Vanspor Erdem ile serbest vuruş kullandı, ceza sahası içinde savunma topu kornere yolladı. Sonrasında gelişen pozisyonda kaleci kalesini gole kapattı.

34. dakikada Erokspor gole yaklaştı. Serdar'ın pasında bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Abuzer, istediği gibi vuramadı ve kısa süreli bir sakatlık yaşadı.

38. dakikada sakatlığı yeniden nükseden Abuzer, yerini İdris Furat'a bıraktı.

Maçın ilk yarısının bitimi için hakem iki dakika uzatma gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

GALİBİYET GOLÜ BURAK'TAN…

Maçın ikinci yarısına ev sahibi Vanspor başladı.

49. dakikada gelişen Vanspor atağında sol kanatta topla buluşan Ahmet topu ceza alanı içindeki Harun'a aktardı. Harun vuruşunda top kalecide kaldı.

50. dakikada sağ kanattan gelişen Esenler Erokspor atağında Vanspor savunması son anda araya girerek atağı savuşturdu.

57. dakikada Vanspor bu kez sağ kanattan atak geliştirdi. Savunmadan seken topu önünde bulan Harun, son çizgiye indi. Savunma son anda araya girerek topu kornere çeldi.

58. dakikada Esenler Erokspor'da Onur Eriş yerini Sertaç Çam'a bırakırken, Taygun Vurgun ise yerini Maksut Taşkıran'a bıraktı.

60. dakikada Esenler Erokspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta Onur'un sert şutunda top direkten oyun alanına döndü.

61. dakikada Esenler Erokspor'da Ali Yavuz Kol sarı kart görürken, Vanspor'da ise Bekir Can Kara sarı kart gördü.

62. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Gelişen Vanspor atağında Muhammed Ali Doğan, topu sağ kanatta müsait pozisyondaki Harun'a aktardı. Harun'un arka direğe kestiği pozisyonda Burak Kavlak fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

64. dakikada Esenler Erokspor'un geliştirdiği tehlikeli atakta, kaleci Nurullah kalesini zamanında terk ederek topu kontrol etti.

66. dakikada Vanspor'da Bertuğ Bayar yerini Bahattin Berke Demircan'a bıraktı.

72. dakikada Vanspor'da Emre Öztürk, Esenler Erokspor'da ise Sakıb Aytaç sarı kart gördü.

74. dakikada Vanspor iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Ahmet Ülük yerini Kerem Çağatay'a bırakırken, Şerif Doğan'ın yerine ise Furkan Saki oyuna dahil oldu.

76. dakikada Esenler Erokspor Maksut'la net bir ataktan faydalanamadı.

78. dakikada Vanspor'da kaleciyle karşı karşıya kalan Harun Kavaklıdere, topu kalecinin üzerine vurdu.

80. dakikada Vanspor net bir gol atağından daha faydalanamadı. Harun'un derin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Bahattin Berke, net atağı gole çeviremedi.

81. dakikada Vanspor'da Ahmet Eren yerini Abdulcebrail Akbulut'a bıraktı.

83. dakikada Vanspor'da Kerem Çağatay sarı kart gördü.

84. dakikada Esenler Erokspor'da Alper Karaman yerini Hüseyin Afkan'a bıraktı.

86. dakikada Vanspor Bahattin Berke ile önemli ataktan faydalanamadı.

88. dakikada Vanspor, bu kez Erdem ile önemli ataktan faydalanamadı.

Maçın sonuna 6 dakika uzatma eklendi.

90+2. dakikada Esenler Erokspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta top kaleci Nurullah'ta kaldı.

90+4. dakikada Vanspor'da kaleci Nurullah sarı kart gördü.

Zorlu mücadele Vanspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Van temsilcisi puanını 21'e yükselterek liderlik koltuğunu yeniden eline geçirirken, 18 puanda kalan Esenler Erokspor ise üçüncü sıraya geriledi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2023, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER