Vanspor, Diyarbekirspor maçının detayları...

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, ligin üçüncü hafta maçında evinde konuk ettiği Diyarbekirspor'u 3-1 mağlup ederek, puanını 7'ye yükseltti. Vanspor'un golleri; Berat, Emrah ve Güney'den gelirken, Diyarbekirspor'un tek golü ise Okan'dan geldi. Vanspor, 7 puanla beşinci sırada yer aldı.

Vanspor, Diyarbekirspor maçının detayları...

Sezona Adıyaman galibiyetiyle başlayan ve ligin ikinci haftasında Afjet Afyonspor ile 2-2 berabere kalan Vanspor, dün evinde konuk ettiği Diyarbekirspor'u 3-1 mağlup etmeyi başardı. Vanspor, 80. dakikada Güney ile penaltıdan yararlanamadı.

Vanspor taraftarı önünde maçı 3-1 kazanarak puanını 7'ye yükseltirken, Diyarbekirspor ise 1 puanda kaldı.

Maç öncesi, Vanspor'lu taraftarlar iki takımı da alkışlandı. Taraftarlar aynı zamanda yeni başkan Seyithan İzsiz ve eski başkan Servet Yenitürk'e sevgi gösterisinde bulundu.

Taraftarlar pandemi kuralları çerçevesinde içeri alınırken, stadyum dışında uzun kuyruklar oluştu. Önceki hafta oynanan Adıyaman maçına göre, bu hafta taraftarlar daha fazla ilgi gösterdi.

MAÇA İLGİ YOĞUNDU

Maçı Vali Mehmet Emin Bilmez, Eski Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan ve DEVA Partisi Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf,  Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, İpekyolu Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz, Van Gençlik Spor Müdürü Nevzat İnanç, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Vanspor eski başkanı Servet Yenitürk, Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Fevzi Donat, Vanspor Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda taraftar izledi.

Vanspor, Saffet İşler teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, İlyas Ekiz, Berat Çetinkaya, Mete Yıldız, Barış Gök, Selim Kayacı, Oktay Aydin, Emrah Tacir, Fatih Somuncu, Sedat Komi ve Kubilay Akyüz on biri ile çıktı.

Diyarbekirspor ise, Şenol Demir teknik sorumluluğunda sahaya; Salih Şenbaş, Volkan Atınsoy, Fırat Arıkan, Batuhan Süer, Gökhan Meral, Okan Dernek, Metincan Cici, Hasan Bilal, Erkan Taşkıran, Abdulaziz Solmaz ve Sinan Akaydin on biri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 15.00'da başlayan karşılaşmayı Ferhan Kestanlıoğlu, Güner Mumcu Taştan, Ercan Akdeniz ve Hasan Avcı hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARININ TEK GOLÜ VANSPOR'DAN…

İlk yarı Vanspor'un vuruşuyla başladı.

1. dakikada Diyarbekirspor ilk atağını geliştirdi. Abdulaziz'in ortasında, Mete topu uzaklaştırmak isterken, top yükseklik kazandı. 90'na giden topu Aydın son anda kornere çeldi.

Bu dakikalarda iki takımda karşılıklı ataklar geliştirdi.

18. dakikada Vanspor'da Barış Gök, savunmanın müdahalesiyle ceza alanı içinde yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

19. dakikada Vanspor'da penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Berat Çetinkaya, topu ayrı köşeye, kaleciyi ayrı köşeye göndererek takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

23. dakikada Diyarbekirspor'da Erkan'ın köşe vuruşunda yaptığı ortada, Volkan'ın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

25. dakikada hakem su molası verdi.

27. dakikada Vanspor'da Sedat'ın ceza sahası dışındaki şutu yandan auta çıktı.

29. dakikada Vanspor'da Berat, rakibine yaptığı sert müdahaleden dolayı sarı kart gördü.

38. dakikada Diyarbekirspor'da Okan'ın kullandığı serbest vuruşta, karambolde kalan topu defans ceza alanı içinden bir türlü uzaklaştırılamadı. Devam eden atakta, hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

43. dakikada Vanspor'da Kubilay'ın pasında topla buluşan Emrah Tacir, rakiplerini şık çalımlarla geçerek ceza alanı içine kadar girdi, vuruşunda top az farkla direğin yanından auta çıktı.

İlk yarının bitimi için 2 dakika uzatma verildi.

Uzatma dakikalarında üst üste köşe vuruşları kullanan Diyarbekirspor, sonuç alamadı.

İlk yarı Vanspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI NEFES KESTİ

İkinci yarıya Diyarbekirspor başladı.

47. dakikada Diyarbekirspor'da Metincan'ın ortasında, Vanspor ceza sahası içinde oluşan tehlikeyi savunma uzaklaştırdı.

51. dakikada Diyarbekirspor'da Abdulaziz'in ortasında topla buluşan Sinan'ın vuruşunda top savunmadan döndü.

58. dakikada Vanspor'da Fatih Somuncu yerini Furkan Polat'a bırakırken, Kubilay Akyüz ise yerini Hamza Küçükköylü'ye bıraktı.

61. dakikada Diyarbekirspor 3 oyuncu değişikliği yaptı. Erkan Taşkıran yerini Serhat Çalışan'a, Abdulaziz Solmaz yerini Emir Can Sayar'a, Batuhan Süer ise yerini Reşo Akın'a bıraktı.

67. dakikada Diyarbekirspor beraberliği yakaladı. Sol çaprazdan gelişen atakta, Okan Dernek uzaklardan sert ve düzgün vurarak, takımının beraberlik golünü kaydetti: 1-1

70. dakika Vanspor'da Oktay Aydin yerini Mehmet Şirin Soydan'a bıraktı.

72. dakika Vanspor atağında Emrah Tacir sağ çaprazdan şutunu çekti, top az farkla auta gitti.

73. dakikada konuk takımdan Metincan yerini Serdar Güncü'ye bırakırken, Hasan yerini Baran'a bıraktı.

Aynı dakikada Vanspor'da Selim yerini Güney'e bırakırken, Mete ise yerini İsmet'e bıraktı.

77. dakikada Vanspor Emrah ile öne geçti. Gelişen Vanspor atağından, ceza alanı içinde topla buluşan Mehmet Şirin'in vuruşunda, savunmada dönen topu önünde bulan Emrah, fileleri havalandırarak takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Golden sonra formasını çıkaran Emrah sarı kart gördü.

80. dakikada Vanspor'da Emrah soldan şık çalımlarla ceza sahası içine girdi, yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi.

Diyarbekirspor'da penaltı kararına itiraz eden Okan Dernek, Gökhan Maral ve Salih Şenbaş sarı kart gördü.

82. dakikada Vanspor'da penaltıyı kullanmak üzere topun başına geçen Güney'in vuruşunda, eski Vanspor kalecisi Salih Şenbaş gole izin vermedi.

87. dakikada Diyarbekirspor'dan Fırat, rakibine yaptığı sert müdahale sonucu sarı kart gördü. Vanspor'da ise kaleci Aydın itirazları sonucu sarı kartı gördü.

Hakem maçın bitimi için 6 dakika uzatma gösterdi.

İlk uzatma dakikası konuk takım Okan ile serbest vuruş kullandı, kaleci Aydın son anda topu kornere yolladı.

Uzatma dakikaları, karşılıklı ataklarla nefes kesti.

4. uzatma dakikasında Vanspor bir gol daha buldu. Emrah'ın güzel bir topuk pası sonrası, Hamza kaleci ile karşı karşıya kaldı, kale yerine bomboş pozisyondaki Güney'e pasını çıkardı. Güney topu ağlara yolladı:3-1

90+5. dakikada Vanspor'da Hamza'nın 30 metredeki şutunu kaleci çıkardı.

Maçta başka gol olmadı ve Vanspor üçüncü haftada aldığı galibiyetle puanını 7'ye çıkardı.

Kaleci Salih Şenbaş'a büyük sevgi gösterisi oldu, Salih formasını bir taraftara verdi.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR

Sivas Belediyespor, evinde Kahramanmaraşspor’u 4-0 gibi net skorla mağlup ederek 3’te 3 yaptı ve 9 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor.

Bodrumspor evinde Ergene Velimeşespor’u 3-0 yenerek 9 puanla ikinci sırada yer alırken, Ankaraspor ise evinde Adıyaman FK'yı 6-1 gibi farklı bi skorla mağlup ederek 7 puanla üçüncü sıraya yerleşti. 

Hekimoğlu Trabzonspor evinde Niğde Anadolu FK’yı 5-0 gibi farklı bir skorla geçerek 7 puanla dördücü sırada yer aldı. 

Somaspor evinde Afjet Afyonspor ile 3-3 berabere kalarak puanını 7 yaparken, Bayburt Özel İdarespor evinde Serik Belediyespor’u 2-0’la geçti ve puanını 7’ye yükseltti.

Deplasmanda İngegölspor’u 2-0 yenen Etimesgut Belediyespor puanını 6’ya yükseltirken, Sarıyerspor ise Turgutluspor’u 2-1 mağlup etti ve puanını 4’e çıkardı.

Çorum FK, Sakaryaspor ile 0-0 berabere kalarak 5 puanla dokuzuncu sırada yer alırken, Sakayarsapor ise aynı puanla onuncu sırada yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2021, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER