Vanspor'da önemli bir ayrılık daha

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor'da önemli bir ayrılık yaşandı. Sezon başında Vanspor'a transfer edilen ve oynadığı maçlarda önemli katkılar sunan Alihan Kubalas, Kocaelispor'a transfer oldu.

Vanspor'da önemli bir ayrılık daha

Ligin ikinci devresine Antalya'da yaptığı kampla sıkı bir şekilde hazırlanan Vanspor, bir yandan eksik bölgelerine takviyeler yapmaya devam ederken, bunun yanı sıra önemli bir futbolcusunu ise Kocaelispor'a kaptırdı.

İkinci devre transfer çalışmaları kapsamında daha önce görüşme gerçekleştirdiği Onurcan Güler, Emre Oymak, Tayyip Kanarya ve Barış Türkmen'i kadrosunu katan Vanspor'da tecrübeli futbolcu Alihan Kubalas, ligin güçlü ekiplerinden Kocaelispor'a transfer oldu.

Uzun bir sakatlık dönemi geçirdikten sonra yeşil sahalara Vanspor ile yeniden dönen ve oynadığı maçlarda önemli katkılar sunan Alihan Kubalas, ilk devrede hemen hemen her hafta haftanın en iyi onbirinde yer almayı başardı.

Ligin ikinci devresi öncesi Batuhan Karadeniz, Yaser Hacımustafaoğlu ve Muhsin Yıldırım ile yollarını ayıran, Furkan İnce'yi ise Edirnespor'a kiralayan Van temsilcisi, eksik mevkilerine transfer yapmak için birçok futbolcu ile görüşmelerini sürdürüyor.

Van temsilcisi bir yandan kadrosunu güçlendirirken, bir yandan da önemli bir futbolcusunu kaybetti. Vanspor daha önce, dış transferde Emre Oymak, Tayyip Kanarya, Barış Türkmen ve Onurcan Güler'i kadrosuna katan Vanspor, altyapı U19 takımından Servet Aslan ve Baran Durak'la da devre arası kampında profesyonel sözleşme imzaladı.

Ligin ikinci devresinde üst sıralara tırmanışını sürdürmek isteyen ve bu kapsamda önemli futbolcuları kadrosuna katan Vanspor, Alihan Kubalas'ı kadroda tutmak için önemli bir uğraş verirken, tecrübeli stoper ise Kocaelispor'a gitmek istediğini ifade etti.

Vanspor yönetimi Kocaelispor'a gitmek isteyen Alihan Kubalas'a izin vererek, 1,5- 2 milyon TL civarında bir bonservis geliri elde edileceği ileri sürüldü.

ALİHAN KUBALAS'IN VANSPOR KARNESİ

1991 yılında İstanbul'da dünyaya gelen ve Maltepespor alt yapısında futbola başlayan Alihan Kubalas, Fenerbahçe alt yapısı, Bulvarspor altyapısı, Anadolu Üsküdar 1908, Sivasspor U21, Tokatspor, Altay Spor Kulübü, Karagümrük, İstanbulspor ve Ankaragücü takımlarında forma giydi.

2020 yılında futbola ara veren ve 2022-2023 futbol sezonunda Vanspor ile yeşil sahalara tekrar dönüş yapan Alihan Kubalas, Kırmızı- Siyahlı forma ile 15 resmi maça çıktı.

Vanspor forması altında önemli bir performans ortaya koyan Alihan Kubalas, bin 334 dakika sahada kalırken, bir asist katkısında bulundu.

Kubalas, Vanspor forması altında bu maçlarda 8 sarı kart görürken, hiç kırmızı kart görmedi.

Alihan Kubalas Vanspor formasıyla Balıkesirspor, Uşakspor, Bucaspor 1928, Sarıyer, Serik Belediyespor, Kocaelispor, Ankara Demirspor, GMG Kastamonuspor, Etimesgut Belediyespor, Karacabey Belediyespor, Diyarbekirspor, İskenderunspor, Kırklarelispor, Zonguldak Kömürspor maçlarında forma giydi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER