Vanspor'da gözler son maça çevrildi

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Salı günü deplasmanda karşılaştığı Uşakspor'u 2-1 mağlup ederek, son deplasmanda galip geldi. Ligde son haftaya girilirken, grupta 84 puan toplayan Kocaelispor şampiyon olurken, Bucaspor, İskenderunspor, 1461 Trabzon FK, Vanspor ve Ankara Demirspor ise play-off'ta mücadele edecek.

Vanspor'da gözler son maça çevrildi

Grupta son haftaya girilirken, Kocaelispor evinde GMG Kastamonuspor'u 2-1 mağlup ederek bir üst lige yükselirken, play-off'ta mücadele edecek olan takımlar da belli oldu. Kırmızı Grupta Bucaspor finalist olurken, İskenderunspor, 1461 Trabzon FK, Vanspor ve Ankara Demirspor ise Bucaspor'un rakibi olmak için mücadele edecek.

Son haftalarda inişli-çıkışlı bir grafik çizen Vanspor, son deplasman maçında Uşakspor ile karşı karşıya geldi. Utku ve Onurcan'ın ayağından bulduğu gollerle rakibini 2-1 mağlup eden Van temsilcisi, 71 puanla beşinci sıradaki yerini korudu.

Grupta sıralama değişmemesi halinde play-off'ta İskenderunspor, Ankara Demirspor ile Vanspor ise 1461 Trabzon FK ile karşı karşıya gelecek. İskenderunspor ve 1461 Trabzon FK maçları kendi sahalarında oynayacak.

Van temsilcisi bu periyotta ligde oynadığı 37 maçta 20 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 mağlubiyet alırken, attığı 50 gole karşılık kalesinde ise 27 gol gördü.

Deplasmanda oynadığı 19 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Vanspor, attığı 27 gole karşılık kalesinde ise 18 gol gördü. İç sahada oynadığı 18 maçta ise 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Van temsilcisi, attığı 23 gole karşılık, kalesinde ise 9 gol gördü.

KOCAELİSPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

Öte yandan Vanspor'un grubunda konuk ettiği GMG Kastamonuspor'u 2-1 mağlup eden ve puanını 84'e yükselten Kocaelispor, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Evinde konuk ettiği İskenderunspor'u 3-2 mağlup eden ve puanını 78'e çıkaran Bucaspor, play-off'ta finalist olmayı başarırken, İskenderunspor ise 74 puanla üçüncü sıradaki yerinde kaldı.

Deplasmanda Fethiyespor'a 1-0 mağlup olan 1461 Trabzon FK, 71 puan +33 averajla dördüncü sırada yer alırken, Vanspor ise 71 puan +23 averajla beşinci sırada yer aldı.

Konuk oluğu Kırklarelispor ile 1-1 berabere kalan Ankara Demirspor, 68 puanla altıncı sırada yer alırken, Karacabey Belediyespor ise deplasmanda Serik Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek, 65 puanla yedinci sırada yer aldı.

Haftayı galibiyetle kapatan Fethiyespor, 52 puanla sekizinci sıraya yükselirken, Serik Belediyespor ise 50 puanla dokuzuncu sırada yer aldı.

Deplasmanda Balıkesirspor ile 3-3 berabere kalan Zonguldak Kömürspor, 50 puan -7 averajla onuncu sırada yer alırken, Etimesgut Belediyespor'a sahasında 4-2 mağlup olan Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise 48 puanla on birinci sırada yer aldı.

Kırklarelispor, 46 puanla on ikinci sırada yer alırken, haftayı 3-0 hükmen kapatan Sarıyer ise 42 puanla on üçüncü sırada yer aldı.

Etimesgut Belediyespor 42 puan -10 averajla on dördüncü sırada bulunurken, GMG Kastamonuspor ise 40 puanla on beşinci sırada yer aldı.

Uşakspor, 33 puanla on altıncı sırada yer alırken, Balıkesirspor ise 25 puanla on yedinci sırada yer aldı.

Ligden çekilen Adıyaman FK 23 puan -45 averajla on sekizinci sırada yer alırken, Pazarspor ise 23 puan -48 averajla on dokuzuncu sırada yer aldı.

Grupta ligde çekilen Diyarbekirspor ise 15 puanla son sırada bulunuyor.

Grupta son haftaya girilirken, Balıkesirspor ve Pazarspor 3. Lig'e düşen takımlar olurken, Kocaelispor ise 1. Lig'e yükselen takım oldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ- SALİH DENİZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29