Vanspor- Çorum FK maçının detayları…

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, sahasında konuk ettiği ve öne geçtiği maçta Çorum FK ile 1-1 berabere kalarak, önemli 2 puan kaybetti. Kırmızı siyahlı ekip Çorum FK beraberliği ile puanını 55 yaptı ve dördüncü sırada yer aldı.

Vanspor- Çorum FK maçının detayları…

Kırmızı- Siyahlılar seyircisinden yoksun oynadığı maçta Çorum temsilcisi ile 1-1 berabere kaldı. Vanspor'un golü penaltıdan Mehmet Özdiraz'dan gelirken, Çorum FK'nın beraberlik golü ise Mehmet Akyüz'den geldi. Van temsilcisi bu beraberlikle sahada 2 önemli puan bıraktı.

Vanspor, Erhan Altın teknik sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, İsmet Kavuştu, Uğur Adem Gezer, Barış Gök, Miraç Acer, Barış Sağır, Ogün Özçiçek, Emrah Tacir, Kubilay Akyüz, Taha Gür ve Mehmet Özdıraz onbiri ile çıktı.

Çorum FK ise Ergün Penbe teknik sorumluluğunda sahaya; Hasan Hüseyin Akınay, Recep Türköz, Murat Yıldırım, Burak Çalık, Volkan Okumak, İsmet Benli, Mustafa Eren Damar, Hakkı Can Aksu, Mehmet Akyüz, Sefa Akın Başıbüyük ve Mahsun Çapkan onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 14.00'te başlayan zorlu mücadeleyi Gürcan Hasova, Emin Barlas, Azad İlhan ve Emer Kaan Çalışkan hakem dörtlüsü yönetti.

Seyirciden yoksun oynanan maçı protokolde; Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat İnanç, Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, yöneticiler, görevliler ve akredite olanlar izledi.

GOLLER İLK YARIDA GELDİ

Maça ev sahibi ekip başladı.

4. dakikada Vanspor sağdan atağa kalktı. Emrah sol kanada uzun bir pas gönderdi. Uğur ortaladı, Mehmet Özdıraz istediği gibi vuramadı.

15. dakikada gelişen Çorum FK atağında İsmet Benli ortaladı, ancak top ileri uç oyuncularına gelmeden auta gitti.

20. dakikada konuk takımdan İsmet Benli sarı kart gördü.

21. dakikada Vanspor'dan Mehmet Özdıraz sarı kart gördü.

23. dakikada konuk takım atağında Recep sert ve düzgün vurdu, kaleci Aydın gole izin vermedi.

24. dakikada Vanspor penaltı kazandı.

Emrah kaleci ile karşı karşıya kaldı, çalımını attı, yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

Mehmet Özdıraz penaltıyı gole çevirdi ve takımını öne geçirdi:1-0

34. dakikada Çorum FK eşitliği sağladı.

Soldan gelişen atakta kornere yakın bölgeden Mahsun ortaladı, Mehmet Akyüz kafa ile dokundu ve takımına eşitliği kazandırdı:1-1

44. dakikada Vanspor atağında Emrah pasını verdi, Barış Gök çaprazdan vurdu, savunmaya çarpan top kornere gitti.

45. dakikada konuk takımdan Mehmet Akyüz serbest vuruş kullandı, top üstten auta gitti.

Hakem ilk yarının bitimi için iki dakika uzatma gösterdi.

Maçın ilk yarısı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

İKİ TAKIMIN ATAKLARI SONUÇSUZ KALDI

İkinci yarıya Vanspor üç değişiklikle girdi. Ogün yerini Oktay Aydın'a, Kubilay yerini İsa Nalbant'a bırakırken,  Taha Gür'ün yerine ise Uğur Can oyuna dahil oldu.

51. dakikada konuk takım Vanspor kalesine tehlikeli geldi. Recep pasını verdi, ön direkte Mehmet Akyüz dokundu, top az farkla dışarı gitti.

60. dakikada konuk takımdan İsmet yerini Mertcan Aşçı'ya bıraktı.

70. dakikada ev sahibi takımdan Mehmet Özdıraz, yerini Furkan Polat'a bıraktı.

73. dakikada Vanspor atağında Oktay Aydın ceza sahası dışında kaleyi düşündü, top az farkla dışarı gitti.

77. dakikada ev sahibi takımdan Miraç sarı kart gördü.

78. dakikada konuk takımdan Mehmet Akyüz yerini eski Vanspor golcüsü Batuhan'a bırakırken, Burak yerini Atakan'a bıraktı.

79. Dakikada Vanspor önemli bir ataktan yararlanamadı.

Uğur Can sol kanattan kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunu yapmakta gecikince savunma topu kornere yolladı.

80. dakikada Vanspor bu kez sağ kanattan Emrah ile benzer pozisyonda golü kaçırdı.

84. dakikada Vanspor atağında Barış Gök uzaktan sert ve düzgün vurdu, top az farkla dışarı gitti.

88. dakikada rakibine sert müdahale eden konuk takımdan Burak Çalık sarı kart gördü.

89. dakikada Burak yerini Volkan'a bırakırken, Mustafa'nın yerine Kürşat oyuna dahil oldu.

Maçın hakemi tarafından oyunun bitimi için 6 dakika uzatma gösterildi.

İkinci uzatma dakikasında Çorum atağında savunmada karambol oluştu, Batuhan penaltı noktasından ayak içi ile dokundu, kale çizgisinden Barış Gök çıkardı.

Karşılaşma iki takımın attığı birer gol ile berabere sona erdi:1-1

Vanspor puanını 55'e yükseltirken, konuk takım puanını 49 yaptı.

LİDER SAKARYA, AFYON'DA KAYIP

68 puanlı lider Sakaryaspor deplasmanda karşılaştığı Afjet Afyonspor'a 2-0 mağlup olurken, ikinci sıradaki 1461 Trabzon FK ise sahasında konuk ettiği Sivas Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek puanını 67'ye çıkardı ve liderle arasındaki puan farkını 1'e indirdi.

Üçüncü sıradaki Bodrumspor sahasında Etimesgut Belediyespor'u 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek puanını 60'a yükseltirken, sahasında Çorum FK ile 1-1 berabere kalan Vanspor ise 55 puanla dördüncü sıradaki yerinde kaldı.

Lideri 2-0'la geçen Afjet Afyonspor 53 puan +25 averajla beşinci sıraya yükselirken, Trabzon'dan eli boş dönen Sivas Belediyespor ise 53 puan +24 averajla altıncı sıraya geriledi.

Van'dan puanla dönen Çorum FK 49 puan +15 averajla yedinci sırada yer alırken, deplasmanda Ankaraspor ile 0-0 berabere kalan Bayburt Özel İdarespor ise 49 puan +9 averajla sekizinci sırada yer aldı.

Sahasında Sarıyer ile 1-1 berabere kalan Somaspor, 49 puan +7 averajla dokuzuncu sırada yer alırken, konuk ettiği Kahramanmaraşspor'u 3-0'la geçen İnegölspor ise 48 puanla onuncu sırada yer aldı.

Ankaraspor, Bayburt beraberliği ile puanını 44'e çıkarıp, onuncu sıradaki yerini korurken, Bodrumspor'a farklı mağlup olan Etimesgut Belediyespor ise 36 puanla on ikinci sırada yer aldı.

Sahasında konuk ettiği Ergene Velimeşespor'u 1-0 mağlup eden Diyarbekirspor 35 puanla on üçüncü sırada yer alırken, Sarıyer ise 33 puan -10 averajla on dördüncü sırada yer aldı.

Niğde Anadolu FK'ya 2-1 mağlup olan Serik Belediyespor 33 puan -11 averajla on beşinci sırada yer alırken, sahasında Turgutluspor'u 2-1'le geçen Adıyaman FK ise 32 puanla on altıncı sırada yer aldı. Turgutluspor ise bu mağlubiyetle 28 puanla on yedinci sıradaki yerinde kaldı.

Grubun son üç sırasında ise 27 puanla Ergene Velimeşe, 20 puanlı Niğde Anadolu FK ve 17 puanlı Kahramanmaraşspor yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2022, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29