Vanspor, çıkışını sürdürmek istiyor

Pazar günü Van'da oynanan maçta İnegölspor'u 3-1 mağlup ederek kötü gidişata son veren Vanspor, çıkışını ilk devrenin son maçında da devam ettirmek istiyor. Kırmızı- Siyahlı ekip, Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Niğde Anadolu FK'yı da yenerek, ilk devreyi 32 puanla kapatmak istiyor.

Vanspor, çıkışını sürdürmek istiyor

Pazar günü soğuk ve rüzgarlı bir havada Van'da oynanan maçta, Vanspor, rakibini 3-1 mağlup ederek sahadan 3 puanla ayrılan taraf olmuştu. Son haftalarda istediği futbolu sahaya yansıtamayan ve galibiyete hasret kalan Van temsilcisi, Bursa temsilcisi İnegölspor'u Hamza Küçükköylü (2) ve Furkan Polat'ın kaydettiği gollerle 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

Son olarak sahasında Sarıyer'i yine Furkan Polat'ın 90. dakikada uzaklardan kaydettiği golle 1-0 mağlup eden ve o haftadan sonra galibiyet yüzü görmeyen Vanspor, 6 hafta sonra bu özlemine son vererek, taraftarını bir nebze de olsa sevindirdi.

Hafta sonu soğuk ve rüzgarlı bir havada Van'da oynanan maçta, Vanspor rakibine göre daha iyi bir oyun ortaya koyarak, galibiyeti hak eden taraf oldu. 90 dakikada boyunca taraftarının da desteğiyle rakip kalede baskılar kuran ve önemli ataklar geliştiren Vanspor, ikinci yarıda bulduğu 3 golle, 3 puanı almayı başardı.

Kırmızı- Siyahlılar, haftalar sonra galibiyetle tanışırken, liderle arasındaki puan farkını 13'e, play-off hattı ile arasındaki puan farkını ise 5'e indirdi.

Sarıyer galibiyetinden sonra çıktığı maçlarda Çorum FK ile 1-1, Etimesgut Belediyespor ile 1-1, Ankaraspor ile 2-2 berabere kalan Van temsilcisi, Bodrumspor'a 3-1, Somaspor'a 2-0, Hekimoğlu Trabzonspor'a ise 1-0 mağlup oldu.

İlk devrede sahasında son maçını oynayan Vanspor, İnegölspor'u 3-1 mağlup ederken, ilk devrenin son maçında ise deplasmanda Niğde Anadolu FK ile karşı karşıya gelecek.

SAKARYA'DA İSTİKRARLI ÇIKIŞ SÜRÜYOR

Lider Sakaryaspor deplasmanda karşılaştığı ligin zayıf takımlarından Kahramanmaraşspor'u 5-0 mağlup ederek, 42 puanla liderliğini sürdürürken, deplasmanda Somaspor'a 3-0 mağlup olan Hekimoğlu Trabzonspor ise 37 puanla ikinci sırada kaldı.

Sahasında Ergene Velimeşespor'u 3-1'le geçen Sivas Belediyespor 34 puan +21 averajla üçüncü sıradaki yerini korurken, sahasında Adıyaman FK'yı 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden Çorum FK ise puanını 34'e çıkardı ve +18 averajla dördüncü sıraya yükseldi.

Deplasmanda Sarıyer'e 2-1 mağlup eden Afjet Afyonspor puanını 34'e çıkarırken, +17 averajla beşinci sıraya geriledi. Sahasında Diyarbekirspor'u 2-1 mağlup eden Bayburt Özel İdarespor puanını 33'e çıkararak altıncı sıraya yükselirken, Niğde Anadolu FK ile sahasında 1-1 berabere kalan Bodrumspor ise 31 puanla yedinci sıraya geriledi.

Sahasında Etimesgut Belediyespor ile 2-2 berabere kalan Ankaraspor 30 puanla sekizinci sıradaki yerini korurken, Hekimoğlu Trabzonspor'u 3-0'lık net skorla geçen Somaspor, 29 puan +7 averajla dokuzuncu sıradaki yerinde kaldı.

İnelgöspor'u 3-1 mağlup eden Vanspor, 29 puan +1 averajla onun sıradaki yerinde kalırken, sahasında Turgutluspor'u 3-0 mağlup eden Serik Belediyespor, puanını 26'ya çıkararak, on birinci sıraya yükseldi.

Vanspor'a 3-1 mağlup olan İnegölspor, 24 puanla on ikinci sıraya gerilerken, Ankaraspor ile 2-2 berabere kalan ve puanını 21'e çıkaran Etimesgut Belediyespor, -6 averajla on üçüncü sıraya yükseldi.

Serik'e 3-0 mağlup olan Turgutluspor 21 puan ve -10 averajla on dördüncü sıraya gerilerken, Bayburt'a 2-1 mağlup olan Diyarbekirspor ise 19 puanla on beşinci sıradaki yerinde kaldı.

Sahasında Afjet'e 2-1 mağlup olan Sarıyer, 15 puanla on altıncı sıradaki yerinde kalırken, Çorum'a 3-0 mağlup olan Adıyaman FK ise 13 puanla on yedinci sıradaki yerinde kaldı.

Grupta son üç sırada ise 12 puanla Ergene Velimeşe, 7 puanlı Kahramanmaraşspor ve 6 puanlı Niğde Anadolu FK bulunuyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER