Vanspor- Bayburt Öze İdarespor maçının detayları…

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, sahasında konuk ettiği ve 1-0 öne geçtiği maçta Bayburt Özel İdarespor'la 1-1 berabere kalarak, önemli fırsatı tepti. Kırmızı siyahlı takım bir üstündeki Sivas Belediyespor'un haftayı mağlup kapatması sonucu, 50 puanla dördüncü sıraya yükseldi.

Vanspor- Bayburt Öze İdarespor maçının detayları…

Ligin 29. Haftasında sahasında ligin güçlü takımlarından Bayburt Özel İdarespor ile karşı karşıya gelen ve maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamlayan Van temsilcisi, ikinci yarıda kalesinde gördüğü golle 2 puan kaybetti.

Özellikle son maçlarda öne geçtikten sonra geriye yaslanan ve rakiplerine fırsat veren Kırmızı- Siyahlılar, Bayburt karşısında da bu oyun şeklini sürdürdü.

Vanspor'un arkaya yaslanması ile ataklarını sıklaştıran ve önemli ataklar geliştiren Bayburt temsilcisi, aradığı golü 76. dakikada Tayyip Kanarya ile buldu.

Maçın ikinci yarısında rakibine üstünlük kuramayan ve pozisyon üretmekte zorlanan, bulduğu önemli atakları ise değerlendiremeyen Van temsilcisi, zorlu rakibi karşısında sahadan 1 puanla ayrıldı. Kırmızı- Siyahlılar aldığı beraberlikle puanını 50'ye çıkardı ve dördüncü sıraya yükseldi.

Hakemin zaman zaman verdiği kararlar da taraftarlar ve Vansporlu futbolcular tarafından beğenilmezken, bazı taraftarlar ise Erhan Altın'ın yanlış bir kadro ile maça başladığı ve oyuncu hamlelerini geç yaptığını ileri sürdü.

Vanspor Erhan Altın teknik sorumluluğun sahaya; Aydın Bağ, Barış Gök, Uğur Adem Gezer, İsmet Kavuştu, Miraç Acer, Ogün Özçiçek, Oktay Aydin, Furkan Polat, Kubilay Akyüz, Emrah Tacir ve Hamza Küçükköylü onbiri ile çıktı.

Bayburt Özel İdarespor ise, sahaya; Zülküf Özer, Sefa Narin, Onur Kolay, Gökdeniz Varol, Emre Şahin, Tarık Mayhoş, Yunus Emre Yalçın, Ali Fırat Okur, Ömer Yıldız, Gökhan Yılmaz ve Mehmet Taşçı onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 14.00'te başlayan karşılaşmayı Can Cengiz, Harun Terin, Salih Burak Demirel ve Özer Özden hakem dörtlüsü yönetti.

İLK YARIDA TEK GOL VANSPOR'DAN…

Maça konuk Bayburt Özel İdarespor başladı.

İlk dakikalarda iki takım da kontrollü oynadı.

9. dakikada gelişen konuk takım atağını faulle durduran Vansporlu Ogün Özçiçek sarı kart gördü.

Bu dakikalarda taraftarlar desteğini artırdı.

13. dakikada Vanspor öne geçti. Bayburt savunmasının hatasında rakibe pres yaparak topu almayı başaran Emrah Tacir, pasını verdi, Furkan Polat uygun pozisyonda fileleri havalandırdı:1-0

Golden sonra tribünlerdeki taraftarlar attıkları sloganlarla takıma desteğini artırdı.

Maç oynanırken, bazı taraftarlar gecikmeli de olsa tribünlerdeki yerlerini aldı.

21. dakikada Vanspor net bir golden yararlanamadı. Sağdan gelişen atakta Hamza Küçükköylü pasını çıkardı.  Penaltı noktası üzerinde Oktay dokunamadı, kaleci Zülküf topa sahip oldu.

Maç içinde zaman zaman futbolcular arasında yaşanan gerginlikler, hakemin uyarıları ile önlendi.

Bu dakikalarda Bayburt Özel İdarespor sağlı sollu ataklarla, Vanspor kalesinde tehlikeler oluşturdu.

38. dakikada Vanspor atağında Hamza kaleci ile karşı karşıya kaldı, ama hakem faul gerekçesiyle oyunu durdurdu. Futbolcular ve taraftarlar bu karara itiraz etti.

40. dakikada Vanspor Hamza ile kaleyi yokladı, top kalecide kaldı.

43. dakikada konuk takım serbest vuruş kazandı. Yunus Emre'nin kullandığı vuruşta, top yandan auta gitti.

Maçın hakemi tarafından ilk yarının bitimi için 3 dakika uzatma gösterildi.

İlk yarı Vanspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

BAYBURT 76'DA BERABERLİĞİ YAKALADI

Bayburt Özel İdarespor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı.

Ömer Yıldız'ın yerine Tayyip Kanarya oyuna dahil oldu.

51. dakikada gelişen Vanspor atağında Oktay ceza sahası içinde yerde kaldı, hakem devam dedi.

53. dakikada Bayburt önemli bir ataktan yararlanamadı. Emre'nin pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Onur şutunu çekti, kaleci Aydın gole izin vermedi.

57. dakikada konuk takımdan Tayyip sarı kart gördü.

58. dakikada konuk takımdan Emre'nin yerine İlker Sayan oyuna dahil oldu.

67. dakikada Vanspor'da Furkan yerini Mehmet Özdıraz'a bıraktı.

68. dakikada Vanspor net bir gol kaçırdı. Sağdan gelişen atakta Miraç topu penaltı noktasına ortaladı, bomboş pozisyonda Kubilay kafa ile topu dışarı yolladı.

72. dakikada Vanspor'da Kubilay yerini Taha Gür'e bıraktı.

75. dakikada konuk takımdan Tayyip uzaktan kaleyi düşündü, top az farkla dışarı gitti.

76. dakikada Bayburt eşitliği sağladı. İlker soldan ortaladı, Tayyip çalımını attıktan sonra şutunu çekti ve fileleri havalandırdı:1-1

83. dakikada iki takım da değişikliğe gitti.

Konuk takımdan Gökdeniz yerini Cumhur'a bırakırken, Vanspor'da Oktay Aydın yerini Barış Sağır'a, Emrah ise Oktay Gürdal'a bıraktı.

88. dakikada konuk takımdan, Onur ve Yunus Emre oyundan çıkarken, Selim ve Ömer Faruk oyuna dahil oldu.

Maçın hakemi tarafından oyunun bitimi için 5 dakika uzatma gösterildi.

4. uzatmada konuk takımdan Gökhan sarı kart gördü.

Karşılaşma iki takımın 1-1 eşitliği ile tamamlandı.

Vanspor puanını 50'ye yükselterek 4. sıraya yükseldi.

LİDER DEPLASMANDA KAZANDI

Grupta oynana diğer karşılaşmalarda ise lider Sakaryaspor deplasmanda karşılaştığı Niğde Anadolu FK'yı 3-2 mağlup ederek, puanını 62'ye çıkardı.

Sahasında Serik Belediyespor'u 5-1 mağlup eden 1461 Trabzon FK 58 puanla lideri takibini sürdürürken, Bodrumspor ise sahasında Sarıyer'i 3-0'la geçerek, 56 puanla üçüncü sıradaki yerini korudu.

Vanspor, Bayburt beraberliği ile 50 puanla dördüncü sıraya yükselirken, deplasmanda Somaspor'a 2-1 mağlup olan Sivas Belediyespor ise 49 puanla beşinci sıraya geriledi.

Somaspor, Sivas galibiyetiyle 48 puanla altıncı sıraya yükselirken, sahasında Diyarbekirspor'u 2-0 mağlup eden Afjet Afyonspor ise 47 puan +21 averajla yedinci sıraya yükseldi.

Sahasında Etimesgut Belediyespor'u 3-1'le geçen Çorum FK 47 puan +18 averajla sekizinci sıraya yükselirken, Van'dan 1 puan çıkaran Bayburt Özel İdarespor ise 47 puan +9 averajla dokuzuncu sıraya geriledi.

Evinde Turgutluspor'u 3-0 mağlup eden İnelgöspor 41 puanla onuncu sıradaki yerini korurken, sahasında Kahramanmaraşspor'u 1-0'la geçen Ankaraspor ise 40 puanla on birinci sıradaki yerini korudu.

Etimesgut Belediyespor 36 puanla on ikinci sırada yer alırken, Serik Belediyespor ise 31 puanla on üçüncü sırada yer aldı.

Diyarbekirspor 29 puan -7 averajla on dördüncü sırada yer alırken, onu 29 puan -15 averajla Adıyaman FK takip etti.

Sarıyer 28 puan -12 averajla on altıncı sırada bulunurken, Turgutluspor ise 28 puan -21 averajla on yedinci sırada yer aldı.

Grubun son üç sırasında ise, 21 puanlı Ergene Velimeşe, 16 puanlı Kahramanmaşspor ve 14 puanlı Niğde Anadolu FK bulunuyor.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29