Vanspor, Balıkesirspor'u 8 golle geçti:8-0

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, ligin son maçında sahasında konuk ettiği Balıkesirspor'u 8-0 mağlup etti. Kırmızı- Siyahlıların golleri; Tayyip Kanarya (3), Onurcan Güler (2), Baran Basut (2) ve Serkan Sefil'den geldi. Vanspor sezonu 74 puanla beşinci sırada tamamladı ve play-off'ta mücadele etmeye hak kazandı.

Vanspor, Balıkesirspor'u 8 golle geçti:8-0

Hafta içi deplasmanda karşılaştığı Uşakspor'u 2-1 mağlup eden Kırmızı- Siyahlı takım, ligin son maçında sahasında konuk ettiği Balıkesirspor’u da 8-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Vanspor, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Barış Türkmen, Şerif Doğan, Nuri Terliksiz, Aras Aydın, Sedat Komi, Oğuzhan Eskiköy, Onurcan Güler, Ömer Faruk Gümüş, Serkan Sefil, Tayyip Kanarya ve Sabit Hakan Yılmaz onbiri ile çıktı.

Balıkesirspor ise, Can Cangök teknik sorumluluğunda sahaya; Yiğithan Kır, Muhammed Eren Türkmen, Enes Karabulut, Görkem Altun, Abdullah Adıyaman, Mustafa Öncü, Mustafa Burak Gündoğan, Berke Karaca, Sedat Yiğit Kurnaz, Doğanay Avcı ev Arda İbrahim Akgün onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda saat 15.00’te başlayan karşılaşmayı; Yusuf Aydın, Muhammed Yıldız, Bülent Korkmaz ve Nabi İzci hakem dörtlüsü yönetti.

Vanspor 5. dakikada Tayyip Kanarya'nın golüyle 1-0 öne geçti.

36. dakikada Vanspor, durumu 2-0 yaptı. Gelişen Vanspor atağında topla buluşan Serkan Sefil, Balıkesirspor ağlarını sarsarak takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

39. dakikada Vanspor farkı 3’e çıkardı. Bu dakikalarda rakip kalede ataklarını sıklaştıran Van temsilcisi, Onurcan Güler’in kaydettiği golle 3-0 öne geçti.

İlk yarı Vanspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

62. dakikada Vanspor durumu 4-0 yaptı. Gelişen atakta topla buluşan Tayyip Kanarya kendisinin 2, takımının ise dördüncü golünü kaydetti.

Vanspor 65. dakikada durumu 5-0 yaptı. Bu kez sahne alan Onurcan Güler, kendisinin 2, takımının beşinci golünü kaydetti.

76. dakikada Vanspor farkı 6’ya çıkardı. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Tayyip Kanarya, kendisinin üçüncü, takımının altıncı golüne imza attı:6-0

88. dakikada Vanspor bir gol daha buldu. Gelişen Vanspor atağında bu kez Baran Basut fileleri havalandırdı. Bu golle Vanspor farkı 7’ye çıkardı: 7-0

Maçta başka gol ve önemli atak olmayınca Vanspor maçı 8-0 gibi farklı bir skorla kazandı.

Van temsilcisi aldığı galibiyetle sezonu 74 puanla beşinci sırada bitirdi. 

Kırmızı- Siyahlı takım, play-off maçında 1461 Trabzon FK ile mücadele edecek. 

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ- SALİH DENİZ

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2023, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER