Vanspor, Afyonspor Kulübü'ne bileniyor

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Cumartesi günü saat 14.00'te sahasında Afyonspor Kulübü ile karşı karşıya gelecek. Van temsilcisi, Afyon temsilcisini mağlup ederek, yeni bir galibiyet serisi başlatmak istiyor.

Vanspor, Afyonspor Kulübü'ne bileniyor

Ligin ikinci devresinde oynadığı 8 maçtan, 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan Vanspor, geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı lider Esenler Erokspor'a 2-0 mağlup olarak, şampiyonluk yolunda ağır yara almıştı. Van temsilcisi, bu önemli puan kaybını Afyonspor Kulübü maçında telafi ederek, yeni bir çıkış arayacak.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta 90+3 ve 90+7. dakikalarda bulduğu gollerle Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise Harun Kavaklıdere ve Sinan Kurumuş'un ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, son olarak geçtiğimiz hafta sahasında konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 82. dakikada Hasan Bilal'in şık golüyle rakibini 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Son olarak geçtiğimiz hafta deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı.

Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda Afyonspor Kulübü maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, 30 puanla on ikinci sırada bulunan rakibini mağlup ederek, yeni bir çıkış yakalamak istiyor.

Hafta sonu oynayacağı maçı kazanmak isteyen Van temsilcisinde tek hedef galibiyet. Ligde oynadığı 26 maçta 16 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alan Vanspor 53 puanla ikinci sırada yer alırken, oynadığı 25 maçta 7 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 mağlubiyet alan Afyonspor Kulübü ise 30 puanla on ikinci sırada yer alıyor.

Cumartesi günü saat 14.00'te Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda oynanacak maçın kıran kırana geçmesi bekleniyor.

GRUPTA DİĞER MAÇLAR…

Gruptaki diğer maçlarda 59 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, deplasmanda 50 puanla dördüncü sırada bulunan Yeni Mersin İdmanyurdu ile karşı karşıya gelirken, 51 puanla üçüncü sırada yer alan Bucaspor, ise son sıradaki Bursaspor'a konuk olacak.

48 puanla beşinci sırada yer alan 1461 Trabzon FK, deplasmanda Karacabey Belediyespor'a konuk olurken, 45 puanla altıncı sırada bulunan Ankaraspor ise sahasında Zonguldak Kömürspor'u konuk edecek.

Ankara Demirspor evinde Adıyaman FK ile karşı karşıya gelirken, Kırklarelispor ise deplasmanda Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

Beyoğlu Yeni Çarşı sahasında Serik Belediyespor'u ağırlarken, Altınordu ise Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü konuk edecek.

Diyarbekirspor ise haftayı BAY geçen takım olacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2024, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER