Vanspor, 8 hafta sonra ikinci sırada…

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve Cumartesi günü sahasında konuk ettiği Serik Belediyespor'u 3-1 mağlup eden Vanspor, 8 hafta sonra ikinci sıradaki yerini, haftayı BAY geçen 1461 Trabzon FK'dan geri aldı.

Vanspor, 8 hafta sonra ikinci sırada…

Ligin 15. Hafta maçında Van'da oynanan maça Nazilli Belediyespor ile 2-2 berabere kaldıktan sonra ikinci sıradaki yerini 1461 Trabzon FK'ya kaptıran Vanspor, 8 hafta sonra ikinci sıradaki yerini bir kez daha eline geçirdi. 1461 Trabzon FK'nın BAY geçtiği haftada sahasında konuk ettiği Serik Belediyespor'u 3-1'le geçen Van temsilcisi, 43 puanla ikinci sıraya yükseldi.

Ligin ikinci devresinin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek galibiyetle başlayan ve geçtiğimiz hafta deplasmanda Adıyaman FK'yı 3-1'le geçen Vanspor, sahasında Serik Belediyespor'u da 3-1 mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü.

Van temsilcisi, Antalya temsilcisini Hasan Bilal, Erdem Seçgin ve Alpay Koçaklı'nın kaydettiği gollerle 3-1 mağlup ederek 3'te 3 yaptı. Özellikle Ümit Bozkurt'un takımın başına geçmesiyle gözle görülür bir yükselişe geçen Van temsilcisi, bu periyodu kayıpsız geçerek, liderle arasındaki puan farkını eritmek istiyor.

Ligin ikinci devresinin ilk maçlarını son haftalara nispeten daha kolay oynayacak Kırmızı- Siyahlı takım, hem içeride, hem de dışarıda oynayacağı maçları kazanarak yoluna kayıpsız devam etmek istiyor. Bu kapsamda ilk devrede Bucaspor, Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarını kayıpsız geçen Van temsilcisi bu periyotta 9 puan daha hanesini yazdırdı.

İkinci devrede oynadığı 3 maçta rakip fileleri 7 kez havalandıran Vanspor, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. Bucaspor'u 1-0 mağlup eden Van temsilcisi, Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarını ise 3-1'lik galibiyetlerle kazandı.

Kırmızı- Siyahlı takım bu periyotta oynadığı 21 maçta, 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alırken, attığı 33 gole karşılık kalesinde 23 gol gördü. Lider Esenler Erokspor'un bu süreçte oynayacağı zorlu maçları fırsata çevirmek isteyen Van temsilcisinde şimdiki hedef ise liderlik koltuğuna oturmak.

LİDER FARKLI KAZANDI…

Grupta 52 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, sahasında konuk ettiği Zonguldak Kömürspor'u 6-2 mağlup ederken, haftayı galibiyetle kapatan Van temsilcisi ise 43 puanla ikinci sıraya yükseldi.

Haftayı BAY geçen 1461 Trabzon FK, 21 puan +18 averajla üçüncü sıraya gerilerken, sahasında son sıradaki Bursaspor'u 2-0'la geçen Ankaraspor ise, 41 puan +13 averajla dördüncü sıraya yükseldi.

Sahasında konuk ettiği Adıyaman FK'yı son dakikalarda bulunduğu golle 1-0 mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu, 40 puanla beşinci sıraya yükselirken, deplasmanda karşılaştığı Karacabey Belediyespor'a 1-0 mağlup olan Bucaspor, 38 puanla altıncı sıraya geriledi.

Evinde Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü 2-1'le geçen Diyarbekirspor, 33 puanla yedinci sıradaki yerini korurken, deplasmanda karşılaştığı Nazilli Belediyespor'a 1-0 mağlup olan Ankara Demirspor ise 30 puanla sekizinci sıradaki yerinde kaldı.

Sahasında Kırklarelispor ile 1-1 berabere kalan Afyonspor Kulübü, 29 puanla dokuzuncu sıradaki yerinde kalırken, haftayı galibiyetle kapatan Karacabey Belediyespor ise 27 puanla onuncu sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Yine haftayı galibiyetle kapatan bir değer takım olan Nazilli Belediyespor, 27 puan -6 averajla on birinci sıradaki yerinde kalırken, Altınordu'yu 2-0'la geçen Beyoğlu Yeni Çarşı ise 24 puanla on ikinci sıradaki yerinde kaldı.

Haftayı bir puanla kapatan Kırklarelispor, 22 puanla on üçüncü sıradaki yerini korurken, Van'dan eli boş dönen Serik Belediyespor ise 19 puanla on dördüncü sıradaki yerinde kaldı.

Altınordu 17 puanla on beşinci sırada yer alırken, Kırşehir Futbol Spor Kulübü ise 16 puanla on altıncı sıradaki yerinde kaldı.

Lider Esenler Erokspor'a farklı bir skorla mağlup olan Zonguldak Kömürspor 12 puan -16 averajla on yedinci sırada yer alırken, son saniyelerde kalesinde gördüğü golle 1 puanı kaçıran Adıyaman FK ise 12 puanla on sekizinci sırada yer aldı.

Geçtiğimiz hafta 3 puanı silinen ve Ankara deplasmanından eli boş dönen Bursaspor ise 11 puanla son sırada yer alan takım oldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2024, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER