Vanspor, 8 futbolcu gönderdi, 7 futbolcu aldı

2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, devre arası transfer çalışmaları kapsamında 8 futbolcu ile yollarını ayırırken, 7 yeni futbolcuyu ise kadrosuna kattı.

Vanspor, 8 futbolcu gönderdi, 7 futbolcu aldı

TFF 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Van temsilcisi, devre arası transfer döneminde 7 futbolcuyu kadrosuna dâhil ederken, 8 futbolcuyla da yollarını ayırdı.

Kulübün ekonomik yapısını göz önünde bulundurularak önemli futbolcuları takıma dâhil eden Vanspor yönetimi, bu futbolcuların Kırmızı-Siyahlı formayla başarı elde edip, ilerleyen yıllarda ciddi anlamda getiri sağlaması hedefleniyor.

Van temsilcisi dış transferin yanı sıra, alt yapıdan da bazı futbolcularla profesyonel sözleşme imzaladı. Vanspor devre arası transfer döneminde iç transferde, Bekir Can Kara, Bertuğ Bayar, Mehmetcan Davarcıoğlu, Yusuf Şengüler, Bekir Demircan, Emre Öztürk, Sedat Ablak ve Şerif Doğan ile yollarını ayırdı.

Kırmızı- Siyahlılarda alt yapıdan Abdulkadir Akyüz ve Arda Buğday profesyonel futbol takımına kazandırılırken, dış transferde ise 7 futbolcu ile resmi sözleşme imzalandı.

Van temsilcisi, devre arası transfer döneminde Çorum FK'dan Sinan Kurumuş ile 1,5 yıllık, Bodrum FK'dan Muhammed Gönülaçar ile 1,5 yıllık, Etimesgut Belediyespor'dan Miraç Acer ile 1,5 yıllık, Arnavutköy Belediyespor'dan Metincan Cici ile 1,5 yıllık, Arnavutköy Belediyespor'dan Cantuğ Temel ile sezon sonuna kadar anlaşırken, Altınordu'dan Emre Oymak ve Galatasaray'dan Işık Kaan Arslan'ı sezonu sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.

Kırmızı- Siyahlılar devre arasında yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendirirken, şampiyonluk için mücadelesini sürdürüyor.

İŞTE VANSPOR'UN DEVRE ARASINDA TRANSFER ETTİĞİ FUTBOLCULAR:

SİNAN KURUMUŞ

1994 yılında Bursa'da dünyaya gelen ve İngölspor altyapısında futbola başlayan Sinan Kurumuş, daha sonra Fenerbahçe altyapısına geçiş yaptı.

Buradan da MKE Ankaragücü alt yapısına geçiş yapan Sinan Kurumuş, profesyonel futbol hayatına MKE Ankaragücü'nde başladı. Daha sonra Beşiktaş, Boluspor, Kahramanmaraş, Büyükçekmece Tepecikspor, Bayrampaşa, Pendikspor, Kırklarelispor, Hatayspor, Manisa FK, Çorum FK, Tarsus İdmanyurdu, Şanlıurfaspor, Sakaryaspor ve son olarak yine Çorum FK formalarını terletti.

Ligin ilk devresinde Çorum FK formasıyla 3 resmi maçta sonradan oyuna giren Sinan Kurumuş, 19 dakika sahada kalırken, gol ve asist katkısında bulunamadı.

Kariyerinde 319 resmi maçta görev alan Sinan Kurumuş, 132 gol akarken, 12 asist katkısında bulundu. Bu periyotta 22 bin 559 dakika sahada kalan Sinan Kurumuş, 35 sarı, 1 kırmızı kart gördü.

Sinan Kurumuş, Çorum FK'da 45, Manisa FK'da 19, Hatayspor'da 15, Tepecikspor'da 14, Pendikspor'da 2, Bayrampaşa'da 8, Ankaragücü'nde 3, Kırklarelispor'da 9, Şanlıurfaspor'da 10, Tarsus İdman Yurdu'nda 6, Kahramanmaraşspor'da ise 1 kez fileleri havalandırdı.

Öte yandan golcü oyuncu bu periyotta Çorum FK'da 8, Manisa FK'da 1, Hatayspor'da 2, Ankaragücü'nde ise 1 asist katkısında bulundu.

EMRE OYMAK

2001 yılında Denizli'de dünyaya gelen Emre Oymak, merkez orta sahada görev yapıyor. Futbol kariyerine Altınordu alt yapısında başlayan ve sırasıyla Altınordu U19 ve Altınordu, Niğde Anadolu FK ve Vanspor formaları giyen Emre Oymak, kariyerinde 64 resmi maça çıkarken, 3 gol atıp, 3 asist katkısında bulundu.

Kariyerinde 3 bin 739 dakika sahada kalan oymak, bu süre zarfında 7 tane sarı kart gördü. Kariyerinde 16 kez merkez orta saha, 3 kez orta sağ ve 1 kez önliberoda görev alan Oymak, önceki sezonlarda PTT 1. Lig'de de Altınordu formasıyla 6 maça çıktı.

MUHAMMED GÖNÜLAÇAR

1994 yılında Batman'da dünyaya gelen Muhammed Gönülaçar, futbola Batman Petrol altyapısında başladı.

Daha sonra Batman Petrolspor'da profesyonel futbol hayatına başlayan Muhammed Gönülaçar, akabinde Ankaragücü, Şanlıurfaspor, Ümraniyespor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Kocaelispor, Tuzlaspor, Denizlispor ve Bodrumspor takımlarında forma giydi.

Kariyerinde 332 resmi maçta forma giyen Muhammed Gönülaçar, 15 gol atıp, 8 asist katkısında bulundu. Bu maçlarda 72 sarı kart, 4 kırmızı kart gören Muhammed Gönülaçar, kariyerinde 24 bin 469 dakika sahada kaldı. Gönülaçar, 99 maçta merkez orta saha, 81 maçta ön libero, 15 maçta on numara, 8 maçta stoper, 1 maçta sağ bek, 1 maçta ise orta saha sol tarafta görev aldı.

Muhammed Gönülaçar, Ankaragücü formasıyla 89, Ümraniyespor formasıyla 66, Denizlispor formasıyla 64, Şanlıurfaspor formasıyla 34, Batman Petrolspor formasıyla 33, Kocaelispor formasıyla 18, Bodrum FK formasıyla 14, Tuzlaspor formasıyla ise 14 resmi maçta görev aldı.

Ligin ilk devresinde Bodrumspor FK formasıyla 14 resmi maçta görev alan Muhammed Gönülaçar, skor katkısında bulunamazken, 850 dakikada sahada kaldı.

MİRAÇ ACER

1996 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Miraç Acer, futbolla Trabzon Telekom Altyapısında başladı. Daha sonra 1461 Trabzon AY, Trabzonspor U121, U19, U21 takımlarında forma giydikten sonra 1461 Trabzon U21, Düzyutspor, 1461 Trabzon, Vanspor FK ve Etimesgut Belediyespor formalarını giydi.

Kariyerinde 215 resmi maçta forma giyen Miraç Acer, 6 gol atıp, 5 asist katkısında bulunurken, 17 bin 269 dakika sahada kaldı. Miraç Acer bu periyotta 42 sarı kart, 3 kırmızı kart gördü.

Miraç Acer kariyerinde Düzyurtspor formasıyla 145, Vanspor formasıyla 51, Etimesgut Belediyespor formasıyla ise 19 resmi maçta forma giydi.

METİNCAN CİCİ

2023-2024 futbol sezonun ilk devresinde Arnavutköy Belediyespor forması giyen Metincan Cici, 18 maçta forma giyerken, bu periyotta 4 gol kaydetti. Bin 371 dakika sahada kalan Metincan Cici, 4 maçta sarı kart gördü.

Metincan Cici kariyerinde Antalyaspor U21, Fenerbahçe U19, Çankırıspor, Aydınspor, Sancaktepe Belediyespor, Kırklarelispor, Samsunspor, Kastamonuspor, Tuzlaspor, Diyarbekirspor, İnegölspor ve Arnavutköy Belediyespor'da forma giydi.

Futbol kariyerinde 205 maçta forma giyen Metincan Cici, 54 gol kaydedip, 3 asist yaptı. Toplamda 35 kez sarı, 1 kez ise kırmızı kart gören Metincan, 12 bin 925 dakika sahada kaldı.

CANTUĞ TEMEL

1994 yılında Samsun'da dünyaya gelen Cantuğ Temel, futbola Orduspor alt yapısında başladı. Daha sonra Orduspor, Güngörenspor, Akhisar Belediye, Beylerbeyi, Zonguldak Kömürspor, Bergama Belediye, Kızılcabölük, Erbaspor, 52 Orduspor FK, Amed SK ve Arnavutköy Belediyespor formalarını terletti.

Kariyerinde 140 resmi maça çıkan Cantuğ Temel, bu periyotta kalesinde 150 gol görürken, 49 gole ise engel oldu. 12 bin 444 bin dakika sahada kalan Cantuğ Temel, 13 sarı, 2 kez kırmızı kart gördü.

IŞIK KAAN ARSLAN

2001 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Işık Kaan Arslan, futbola Galatasaray altyapısında başladı. 1,86'lık stoper, daha sonra Galatasaray U16, U17, U19 takımlarında forma giydi.

Akabinde Ergene Velimeşe, Galatasaray U19, Galatasaray, Sarıyer ve Fethiyespor formalarını terletti.

Işık Kaan Arslan, ligin ilk devresinde Fethiyespor'da 14 resmi maçta forma giydi. Bu periyotta 930 dakika sahada kalan 3 kez sarı kart gördü.

Kariyerinde 88 resmi maçta forma giyen Işık Kaan Arslan, bu süreçte 6 bin 893 dakika sahada kalırken, 4 gol katkısında bulundu. Işık Kaan Arslan, bu süreçte 17 sarı kart gördü.

Işık Kaan Arslan, Galatasaray U19 formasıyla 25, Sarıyer formasıyla 25, Ergene Velimeşe formasıyla 17, Fethiyespor formasıyla 14,  Galatasaray YL formasıyla 5, Galatasaray formasıyla 2 maça çıktı.

Öte yandan Işık Kaan Arslan 2. Lig Kırmızı Grupta 38, U19 Süper Lig'de 25, 2. Lig Beyaz Grupta 17, Süper Lig'de ise 1 maçta forma giydi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2024, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER