Vanlılar Siyer-i Nebi Yarışması’na kayıt yaptırıyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) işbirliğinde bu yıl 10.’su organize edilen ‘Siyer-i Nebi Yarışması’na Van’da da başvurular devam ediyor.

Vanlılar Siyer-i Nebi Yarışması’na kayıt yaptırıyor

‘Gençler Efendimizin İzinde’ sloganıyla hazırlanan yarışma hakkında açıklamalarda bulunan AGD ve MGV Van Şube Başkanı Ömer Gündüz, “Kaybedeni olmayan yarışmaya kayıtlar sürüyor” dedi.

Yarışma Koordinatörü Abdullah Keskin ile birlikte açıklamalarda bulunan Ömer Gündüz, ödüllü yarışmaya başvuruların 3 Haziran’a kadar devam edeceğini kaydetti.

Ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlenecek yarışma için hazırlanan kitapların dağıtımını da gerçekleştirdiklerini hatırlatan Gündüz, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni ile organize ettiğimiz yarışmamız tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımına açık” diye konuştu.

YARIŞMA SINAVI, 11 HAZİRAN’DA…

Yarışma sınavının 11 Haziran 2022 tarihinde Van merkez ve ilçelerinde gerçekleştirileceğini anlatan Gündüz, “Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada ilk 5’e girecek öğrencilere para ödülü ve kitap seti verilecek. Ayrıca ortaokul ve lise kategorilerinde Van’da ilk 3’e girecek yarışmacılara ise eğitim bursu ve kitap seti hediye edeceğiz” dedi.

“HEDEF: PEYGAMBERİN İZİNDE BİR GENÇLİK”

“Geleneksel hale getirdiğimiz yarışma ile Hz. Peygamber'in (sas) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinilmesini sağlayarak örnek bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Gündüz, “İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek mesajımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz. Sevgili Peygamberimiz'in hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar ve etkinlikler düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gibi gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, gençlerimizin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamberimizin (sas) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Siyer-i Nebi Yarışması’na başvurmak ve detaylı bilgi almak isteyenler www.efendimizinizinde.com adlı internet sitemizi ve Derneğimizi ziyaret edebilirler” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER