Vanlılar ‘Malazgirt 1071’ filmiyle buluşuyor

Van Büyükşehir Belediyesi 11 Şubat’ta vizyona giren ‘Malazgirt 1071’ filmini vatandaşlarla buluşturuyor. Hafta boyunca seansları ücretsiz olan filmi 2 bin vatandaşın izlemesi bekleniyor.

Vanlılar ‘Malazgirt 1071’ filmiyle buluşuyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında milli ve manevi duyguların pekiştirilmesi amacıyla vizyondaki filmlerden ‘Malazgirt 1071’’ini Vanlılarla buluşturuyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca Van AVM Sinema salonunda saat 16.00’da ücretsiz bir şekilde seyredilen filme vatandaşlar ilgi gösterdi. 2019 yılı yapımı olan film, Türklere Anadolu kapılarını açan Malazgirt meydan muharebesini konu alıyor. Yönetmenliğini Özgür Bakar ve Bilal Kalyoncu'nun üstlendiği Türk yapımı sinema filminin başrollerinde ise Cengiz Coşkun, Caner Kurtaran, Vildan Atasever ve Haluk Piyes bulunuyor.

Yarından itibaren hafta boyunca saat 10.30 ile 16.00’daki seansları ücretsiz olarak izlenebilecek ‘Malazgirt 1071’ filmi için Büyükşehir Belediyesi 2 bin bilet satın aldı.

Tarih bilincinin oluşması noktasında önemli olan filmi çok beğendiklerini belirten vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER