Vanlılar Filistin için yürüyecek

Van'da Aksa Tufanı'na destek yürüyüşü ve miting düzenlenecek. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi ve Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından organize edilen mitingde Vanlılar Filistin için yürüyecek.

Vanlılar Filistin için yürüyecek

Yarın saat 14.00'te Boyalar Camii önünde bir araya gelecek olan Vanlılar, 'Haydin Meydanlara! Soykırıma sessiz kalma' mitingi kapsamında buradan Beşyol Meydanına kadar yürüyecek.

İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıları protesto edecek olan Vanlılar, miting sonrası Filistinliler için ellerini semaya açarak dua edecek.

Gazze'de yaşanan insanlık dışı katliam üzerine harekete geçen sivil toplum kuruluşları, düzenledikleri mitinglerle ve yaptıkları basın açıklamalarıyla İsrail'in durdurulması için dünya kamuoyuna çağrıda bulunmaya devam ediyor. 

Bir asır önce toprakları, zaman içinde tüm hakları gasp edilen Filistin'de bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail tarafından bebek, çocuk, kadın, erkek demeden masum insanlar üzerinde bir katliam gerçekleştiriliyor.

Sessizce ölmek ya da savaşarak ölmek dışında herhangi bir seçeneği bırakılmayan Filistin halkı ise topraklarını ve Mescid-i Aksa'yı korumak için var gücüyle direnmeye devam ediyor.

Bu manzara karşısında İsrail'in yaptığı soykırıma dur demek, hak davasında Filistin'in yanında durmak için harekete geçen Vanlı STK'lar, Van'da Aksa Tufanı'na destek yürüyüşü ve mitingi düzenleyecek.

Yarın saat 14.00'te Boyalar Camii önünde bir araya gelecek olan Vanlılar, buradan Beşyol Meydanına kadar yürüyecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER