Vanlılar aşı olmak için stantlara akın etti

Van'da son dönemlerde vakaların artmasıyla tedirgin olan vatandaşlar aşı olmak için stantlara akın etti.

Vanlılar aşı olmak için stantlara akın etti

Kimileri sağlık ocağına, kimileri hastanelere giderken, bazı vatandaşlarda Van Valiliği önünde kurulan aşı standına giderek aşı oldu.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in çağrısı sonrası Vanlılar aşı olmak için stantlarda aşı olmak için kuyruğa girdi.

Aşı oranı yüzde 56.9 olan Van'da günlük koronavirüs vaka sayısı en yüksek seviyeye ulaşırken, hastanelerdeki doluluk oranı da yüksek seviyeye ulaştı.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in, Vanlıları aşı olmaya davet etmesinin ardından, aşı noktalarında gözle görülür derecede kuyruklar oluştu. Birçok vatandaş ikinci doz aşısını olurken, birçok kişi ise ilk doz aşısını yaptırdı.

Pandemi döneminde Türkiye'de en iyi 5 il arasında yer alan Van, aşı oranında istenilen seviyeye ulaşamadı. Bundan dolayı yetkililer sürekli çağrı yaparak, vatandaşları aşı yapmaya davet ediyor.

"VİRÜSLE BAŞ ETMENİN TEK YOLU AŞIDAN GEÇİYOR"

İkinci doz aşını olan Feyzi Aslan isimli vatandaş, "Pandemi sürecinde Van ili olarak en iyi iller arasındaydık. Fakat daha sonra normalleşme süreciyle birlikte, Van'da vaka sayıları maalesef yükseldi. Vaka sayılarının artışa geçmesinin tek sebebi aşı oranın düşük olmasıdır. Taziye ve düğünler de vaka sayılarının artmasında etkili bir rol oynuyor. Bizler vatandaşlık görevimizi yerine getirmek amacıyla 2. doz aşımızı yaptırdık. Devlet yetkilileri de bu konuda birçok kez çağrıda bulundular. Bizde burada çağrıda bulunuyoruz. Bu virüsle baş etmenin tek yolu aşıdan geçiyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın, özellikle de gençlerimizin aşı yaptırmaları çok önemlidir. Van Valiliği önündeki aşı standında bir yoğunluk söz konusu, bu sevindirici bir gelişme. İnşallah Van ili olarak, aşı oranında yüksek seviyeye ulaşarak tekrar mavi kategorisindeki yerimizi alırız" ifadelerini kullandı.

"TEK ÇAREMİZ AŞI OLMAKTIR"

İlk kez aşı olan Ayşe Aydın isimli vatandaş ise heyecanlı olduğunu belirterek, "Son zamanlarda ilimizde vaka sayılarının arttığını görüyoruz. Buda ister istemez bizleri endişeye sevk ediyor. Açıkçası korkmaya başladık. Hal böyle olunca, bizlerde aşı olmaya karar verdik. Bugün Van Valiliği önündeki standa gelerek ilk aşımı olduk. Buradaki sağlık çalışanları bir hayli ilgi gösteriyorlar. Gerek kayıt esnasında, gerekse aşı esnasındaki ilgi ve alakaları takdire şayandır. Aşı olduktan sonra yetkililer 15 dakikada burada dinlenmemizi ve daha sonra ayrılabileceğimizi söylediler. Bizlerde aşımızı olduk. Her ihtimale karşı burada bekliyoruz. Korkulacak bir şey yok. Tek çaremiz aşı olmaktır. Herkesi, özellikle de bayanları aşı olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER