Vanlı yönetmen, kentin güzelliklerini tanıtmaya devam ediyor

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nde günbatımına karşı semaver çayı içen vatandaşların görüntüsü mest etti.

Vanlı yönetmen, kentin güzelliklerini tanıtmaya devam ediyor

Türkiye’nin birçok ilinde mevsim normallerinin üzerine çıkan ‘sıcak hava dalgası’ günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Van’da ise hava sıcaklığı 25-30 dereceleri buluyor. Vanlılar sıcak havaya karşı çareyi, Van Gölü’nün sahillerinde buluyor.

Vanlı yönetmen Orhan An ve arkadaşları da serinlemek için Van Gölü’nün sahillerini seçti. Van Gölü’nde serin sularına masa kuran An ve arkadaşlar, burada semaver çayı içip, karpuz yedi. Gün batımına karşı yapılan etkinlik ise seyrine doyum olmayan bir manzara sundu.

“Bu güzelliği görmelerini isterim”

Vanlı yönetmen Orhan An, büyüklüğü nedeniyle Van Gölü’ne ‘deniz’ dediklerini belirtti. Çektiği filmleriyle Van Gölü’nü tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Yönetmen An, “Serinlemek için Van Gölü’ne geldik. Van Gölü’nün suyu çok temiz ve berraktı. Öyle ki biz semaver suyu için bu suyu kullanmak istedik. Günbatımıyla birlikte burada hatıra fotoğrafları çekiliyor. Van Gölü’ne masa kurup burada semaver çayı içmek, karpuz yemek ve aileyle piknik yapmak çok güzeldir. Tüm yerli ve yabancı turistleri bu güzelliği görmelerini isterim” dedi.

Dışarıda bunaltıcı bir hava varken Van Gölü’nün kıyılarında serin bir havanın olduğunu dile getiren Ferit Arpa, herkesin bu güzelliği görmesi gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2023, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER