Vanlı üreticilere düve desteği…

Ülke içi üretimin artırılması ve dışa bağımlılığın minimum seviyeye indirilmesi amacı ile birçok yeni projeye imza atan Tarım ve Orman Bakanlığı, Van'da 51 üreticiye 672 baş düve desteği verecek. Van'da bakanlık tarafından yürütülen düve yetiştiriciliği desteklemesi kapsamında müracaatta bulunan üreticilere %50 ve %40 hibe destekli düve verilecek.

Vanlı üreticilere düve desteği…

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre bakanlık tarafından yürütülen düve yetiştiriciliği desteklemesi kapsamında müracaatta bulunan Vanlı üreticiler arasında ilk etapta 51 üreticiye 672 baş düve verileceği öğrenildi.

Düve yetiştiriciliği destekleme kapsamında üreticilere düve yetiştirici merkezlerinden alacakları hayvanlar için %50, bakanlığın belirlediği diğer merkezlerden alacakları hayvanlar için ise %40 hibe desteği verilecek.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, bakanlık tarafından başlatılan desteklemeye başvuran birinci derece şehit yakını ve gazi yetiştiricilerle engelli, genç, kadın ve afetzede yetiştiricilere öncelik verildiğini ifade etti.

Van'ın aralarında bulunduğu 81 ilde ilk etapta 3 bin 618 yetiştiriciye 46 bin 520 baş hayvan alımı, ikinci etapta ise 12 bin 951 yetiştiriciye 165 bin 928 baş hayvan alımı desteği verileceğini belirten Müdür Görentaş, bakanlık tarafından 2023 yılında toplam 212 bin baş hayvan alımı desteği verileceğini vurguladı.

VAN'DA 51 ÜRETİCİYE 672 BAŞ DÜVE VERİLECEK

Müdür Görentaş desteklerle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız özellikle düve yetiştirme merkezlerinden temin edilen hayvanlara yüzde 50, bakanlığımız tarafından belirlenecek olan diğer işletmelerden temin edilen hayvanlara ise yüzde 40 oranında hibe desteği verecek. Söz konusu desteğe başvuran tüm gazi veyahut da birinci derece şehit yakınlarını desteklemeden yararlanacak. Desteklemeye başvuran birinci derece şehit yakını ve gazi yetiştiricilerle engelli, genç, kadın ve afetzede yetiştiricilere öncelik verilecek. İlk etapta 3 bin 618 yetiştiricimizin 46 bin 520 baş hayvan alımı, ikinci etapta ise 12 bin 951 yetiştiricimizin 165 bin 928 baş hayvan alımı desteklenecek olup; 2023 yılında toplam 212 bin baş hayvan alımı desteklenecek. Bakanlığımız tarafından yürütülen düve yetiştiriciliği desteklemesi kapsamında Van'da müracaatta bulunan üreticilerimizden ilk etapta 51 üreticimize 672 baş düve verilecektir. Destekleme kapsamında üreticilerimize düve yetiştirici merkezlerinden alacakları hayvanlar için %50, bakanlığımızın belirlediği diğer merkezlerden alacakları hayvanlar için ise %40 hibe verilecektir" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2023, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER