Vanlı kadın futbolcuların hedefi şampiyonluk

Van'da yaklaşık bir ay önce kurulan Van İki Nisan Şen Gençler kadın futbol takımı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde şampiyon olarak bir üst lige yükselmeyi hedefliyor.

Vanlı kadın futbolcuların hedefi şampiyonluk

Haftanın 3 günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Semt Sahası'nda antrenman yapan kadın futbol takımı, müsabakalar için hazırlıklarını sürdürürken konu ile ilgili açıklama yapan bayan futbol takımı genel kaptanı Kaya Oruç, "En büyük amacımız çocukların hayatlarına dokunarak geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı olmak. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Bu amaçla kadın futbol takımımızı kurduk. Hedefimiz ilimizi, bölgemizi ve ülkemizi temsil edebilmek. Bu yola çıkarken çocuklarımızla yüreğimizi ortaya koyduk. Takımı kurarken ilham aldığımız nokta şuydu. Kentte dezavantajlı kız çocuklarımızın olduğunu biliyorduk. Bu anlamda, sosyal, kültürel ve maddi anlamda durumları iyi olmayan kız çocuklarımıza ulaşmaya çalıştık" dedi.

Şampiyonluğun yanında kentteki kız çocuklarının hayatlarına dokunabilmeyi amaçladıklarını ifade eden Oruç, "Çocuklarımızı çok daha iyi yerlere getirmek istiyoruz. Yeni kurulan takımda hedefimiz 3. Lig'i birinci sırada tamamlayıp üst liglere çıkmaktır" dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2022, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER