Vanlı iki sporcuya; birincilik ve üçüncülük madalyası…

Nevşehir’de düzenlenen Okul Sporları Judo Genç Kız-Erkek Türkiye Şampiyonası’nda, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları madalyalarla döndü.

Vanlı iki sporcuya; birincilik ve üçüncülük madalyası…

     55 kilogram erkeklerde Pakistan Türkiye Dostluğu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ali Samed Özgül Türkiye Birinciliği, Genç Kızlar 40 kilogram kategorisinde ise Şehit İsmail Öztürkçü Anadolu Lisesi Öğrencisi Rabia Kurşat Türkiye Üçüncülüğü elde etti.

    Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Judo Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Nevşehir Spor Kompleksi Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda 50 ilden 400 sporcunun katılımı ile düzenlenen 2021-2022 Yılı Okul Sporları Judo Genç Kız-Erkek Türkiye Şampiyonasına katılan; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Judo Sporcusu Ali Samed Özgül 55 kilo kategorisinde tüm rakiplerini mağlup ederek Türkiye Birinciliği ile altın madalyanın sahibi olurken, Genç Kızlar 40 kilo kategorisinde ise Rabia Kurşat Türkiye üçüncülüğü derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu.

   Nevşehir Spor Kompleksi Damat İbrahim Spor Salonunda yapılan ödül töreni sonunda konuşan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Rakip Aslan, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Judo Federasyonumuz tarafından Nevşehir ilimizde düzenlenen ve 400 judocumuzun katılımı ile düzenlenen Okul Sporları Judo Genç Kız-Erkek Türkiye Şampiyonasına bizlerde ilimizi temsilen 4 sporcumuz ile katıldık. Sporcularımızdan Ali Samed Özgül 55 kilo kategorisinde rakiplerini mağlup ederek Türkiye Birinciliği ile altın, Genç Kızlar 40 kilo kategorisinde ise Rabia Kurşat Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Sporcularımız farklı illerde belirli tarihler arasında yapılan, Okullar Arası Judo Grup, Çeyrek ve Yarı Final Müsabakalarında zorlu ve çekişmeli karşılaşmalar ile rakiplerini mağlup ederek ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil etmenin ve bu şampiyonadan ise ilimize 1 Türkiye Birinciliği ve 1 Türkiye Üçüncülüğü madalyası kazanmanın mutluluklarını bizlere yaşattılar. İlimiz adına bu güzel dereceleri kazanarak bizlere bu mutluluğu yaşatan sporcularımızı bir kez daha yürekten kutluyorum. Buradan son olarak ilimiz adına en başından beri bu aldığımız başarılarımızda bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen, Van Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç başta olmak üzere, bütün emeği geçenlere kendim ve bütün judocu sporcularım adına bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

   Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise yaptığı konuşmada, “İl Müdürlüğü Judo sporcularımızı aldıkları derecelerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu tür başarılar bizleri gururlandırıyor ve ilimizin ismini ön plana çıkartıyor. Ali Samed kardeşimiz elde ettiği Türkiye Birinciliği ile altın madalyanın sahibi olurken, bir diğer sporcumuz Rabia Kurşat ise kendi kategorisinde Türkiye Üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. İnşallah inanıyoruz ki sporcularımız bundan sonra katılacakları müsabakalarda Türkiye Şampiyonu olarak önceki başarılarına bir yenisini daha ekleyeceklerdir. Bilinmesi gerekir ki; hiçbir başarı tesadüf değildir. Başta sporcularımız olmak üzere; ailelerimizi, okul idarecilerimizi ve beden eğitimi öğretmenlerimiz ile birlikte her daim sporcularımızın yanında olan antrenörümüzü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2022, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER