Vanlı Gazeteci Öztürk bir birincilik daha aldı

Van'da fotoğrafçılık sanatının önemli isimlerinden biri olan Gazeteci ve Foto Muhabiri Ali İhsan Öztürk, girdiği fotoğraf yarışmasında bir birincilik daha elde etti. Bugüne kadar sayısız yarışmada ödüllerle dönmeyi başaran Gazeteci Öztürk, Esenler Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Evliya Çelebi'nin İzinde Fotoğraf Yarışması'nda da birinci oldu.

Vanlı Gazeteci Öztürk bir birincilik daha aldı

Geçtiğimiz kültür sanat sezonunu ünlü Türk seyyahı Evliya Çelebi'ye ithaf eden Esenler Belediyesi'nin ev sahipliğinde 'Evliya Çelebi'nin İzinde Fotoğraf Yarışması' düzenlendi. Yüzlerce fotoğraf ilgilisinin binlerce fotoğrafla katılım sağladığı yarışmanın sonuçları ise belli olurken, birincilik ödülü yine Van'a geldi.

Esenler Belediyesi, 17. yüzyılın önde gelen gezginlerinden seyyah Evliya Çelebi'ye ithafen bir fotoğraf yarışması düzenledi. Yarışmaya Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nda çektiği fotoğrafla katılan Vanlı Gazeteci ve Foto Muhabiri Ali İhsan Öztürk, birincilik ödülüne layık görüldü.

Yurt içinde ve gerek yurt dışında çekilmiş çok sayıda fotoğrafın gönderildiği yarışmada, bir birinden güzel fotoğraflar Prof. Dr. Emre İkizler, İbrahim Zaman, Erhan Sevenler, Fırat Yurdakul ve İsa Terli tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Vanlı Gazeteci Öztürk'ün fotoğrafı jüri tarafından birincilik ödülüne layık görüldü.

Öte yandan Turhan Ülgüdür'ün Edirne'de çektiği fotoğraf yarışmada ikinci olurken, Gülin Yiğiter'in Kars'ta çekmiş olduğu fotoğraf ise üçüncü oldu.

Yarışmada birinci 10 bin TL, ikinci 7 bin 500 TL, üçüncü 5 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Yarışmanın mansiyon ödülleri 2 bin 500 TL. Yarışmada sergilemeye hak kazanılan eserler ise 750 TL ödüle hak kazandı.

Yarışmanın kazananları ödüllerini 23 Eylül'de düzenlenecek Evliya Çelebi Kültür Sanat Sezon Kapanış Programı'nda alacak. Program günü sergi ödüllü 26 fotoğraf, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde sergilenecek.

Ayrıca yarışmanın kazanan fotoğrafları ise sergi kataloğunda bir araya getirilecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2023, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER