Vanlı çocukların Kur'an sevgisi…

Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da çok sayıda çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur'an Kursları yoğun ilgi görüyor. 3 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başlayan ve 11 Ağustos'ta sona erecek olan Yaz Kur'an Kursları kapsamında çocuklar camileri şenlendirdi.

Vanlı çocukların Kur'an sevgisi…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekânlarda düzenlenen yaz Kur'an kurslarında eğitimleri aralıksız bir şekilde devam ediyor. Sabah saatlerinden itibarin camilere koşan çocuklar, Kur'an'ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işlendiği yaz Kur'an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaygın din eğitimi programları kapsamında ülke genelinde sürüyor.

3 Temmuz Pazartesi günü start alan Yaz Kur'an Kurslarına, yoğun bir katılım olurken, her sene binlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları bu yıl 'Çocuklar Koşun Haydi Şimdi ve 'Haydin Gençler Bu Yaza Değer Katalım' temasıyla gerçekleştiriliyor.

Her yaştan çocuğun katılım sağladığı ve 11 Ağustos'a kadar sürecek kurslar, her yıl olduğu gibi bu yılda Van'da büyük ilgi görüyor. Kentteki yüzlerce camide binlerce çocuğa Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra manevi değerler de öğretilirken, yaklaşık 2 ay sürecek kurslarda çocuklar sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de buluşacak.

İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerinin görev aldığı eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanarak 8 hafta devam etmesi bekleniyor.

Yaz Kur'an Kurslarında çocuklara, Kuran-ı Kerim'in yanı sıra Yüce Allah'ı, önderimiz ve rehberimiz Peygamber Efendimizi, hayat kaynağımız Kur'an-ı Kerim'i, ibadet, itikat ve ahlakı, anne babaya hürmeti, insanlara saygı ve sevgi gösterme gibi konularda eğitimler veriliyor.

Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra manevi değerler hakkında eğitilen çocuklar, camide keyifli vakitler geçiriyor.

Çocuklarını camiye gönderen aileler ise onları geleceğe hazırlayan İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine de teşekkür etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2023, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER