Vanlı çiftçilere sertifikalı kurs…

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik tarım ve hayvancılık konularında sertifikalı kurslar düzenlenecek. Düzenlenecek olan kurslarla çiftçiler birçok konuda bilgilendirilecek.

Vanlı çiftçilere sertifikalı kurs…

Van çiftçilere teorik eğitimlerin yanı sıra, üretim sahalarında (tarla, bahçe, hayvan barınakları, sağımhane, padok alanı, yem/ürün depoları, sürüm/ekim/sağım/gübreleme/ilaçlama/sulama makine donanım, müştemilat depoları) ise pratik eğitimler verilecek.

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Vanlı çiftçilere yönelik düzenlenecek olan sertifikalı kurslarda, sürü yönetimi elemanı, süt sığırı yetiştiricisi, besi sığırcılığı, arıcılık, tıbbi ve aromatik bitkileri yetiştiriciliği, basınçlı sulama sistemleri, sebze yetiştiriciliği, örtü altı sebze yetiştiriciliği, yumuşak çekirdekli meyve yetiştiriciliği, sert çekirdekli meyve yetiştiriciliği, sert kabuklu meyve yetiştiriciliği, meyve ve sebzede iyi tarım uygulamaları, endüstri bitkileri yetiştiriciliği, yemeklik dane baklagil yetiştiriciliği, tahıl yetiştiriciliği, organik tarım, yumurtacı tavuk yetiştiriciliği, hindi yetiştiriciliği, süt hijyeni, çayır mera ve yem bitkileri yetiştiriciliği, yağ bitkileri yetiştiriciliği, kooperatifçilik geliştirme eğitimleri verilecek.

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bitkisel ve hayvancılık üretiminde gelişim sağlama, teknolojik uygulamalar, bankaların çiftçilere yönelik proje destekleme kredileri, Bakanlığımızın çiftçi/üretim/proje yatırım desteklemeleri, DAKA, TKDK, İŞKUR, KOSGEP vb. kurumların tarımsal proje desteklemeleri, kaynakların ve yatırımların başarısı ve devamlılığı, göçün azaltılması, toprağa ve üretime bağlılığın sürdürülebilirliği ana amaçları doğrultusunda, çiftçiler ve gençlerde bilinç ve beceri geliştirme eğitimlerinde günümüz koşullarına uygun modern yöntem ve metotların öğretilmesi, maliyetlerin düşürülmesi ve üretim kalibrasyonunun ölçek bazında artırılmasına hizmet edecek yönde Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü eğitim/toplantı salonunda teorik eğitimler, üretim sahalarında (tarla, bahçe, hayvan barınakları, sağımhane, padok alanı, yem/ürün depoları, sürüm/ekim/sağım/gübreleme/ilaçlama/sulama makine donanım, müştemilat depoları) ise pratik eğitimler şeklinde yapılacaktır. Eğitimlere katılmak isteyen kişilerin İlçe Müdürlüklerimize başvurarak ilgili kursa kayıt yaptırmaları gerekmektedir" denildi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER