Vanlı Cevdet Öğretmen, mesleğini 42 yıl sürdürdü

Öğretmenlik mesleğine ömrünün büyük bölümünü veren Vanlı öğretmen Cevdet Türközü, mesleğinin kırk ikinci yılında emekliye ayrıldı. Meslektaşları ise kendisine veda programı tertip etti.

Vanlı Cevdet Öğretmen, mesleğini 42 yıl sürdürdü

Öğretmenlik hayatı boyunca Gürpınar Yatağan İlkokulu, Karpuzalan İlkokulu,  son olarak on beş yıldır Şehit İbrahim Karaoğlan Ortaokulu'nda görev yapan Cevdet öğretmen, emekliye ayrıldı.

Bugüne kadar binlerce öğrencinin hayatına dokunan Cevdet öğretmen öğrencileri arasında doktor, savcı, avukat, mühendis, öğretmen ve çok sayıda iş adamı var.

Cevdet Öğretmenin emekliye ayrılmasına görev yaptığı Şehit İbrahim Karaoğlan Ortaokulu'ndaki meslektaşları kendisine bir Veda Gecesi düzenleyerek kayıtsız kalmadı.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Şehit İbrahim Karaoğlan Ortaokulu Müdürü Mehmet Sena Ataş, "Bugün aramızda görev yapan çok kıymetli bir öğretmenimizin emekliye ayrılması vesilesiyle farklı bir ortamda bir araya geldik. Hem bizim için gurur verici bir durum hem de hocamızdan ayrılmanın burukluğu var. Kendisi görev yaptığı süre içinde her zaman genç öğretmenlere iyi bir örnek olmuştur. Güler yüzüyle, sempatik yapısıyla ile kendisini her zaman sevdirmiştir. Ben de bir okul müdürü olarak Cevdet öğretmenimizden çok şey öğrendim. O bize her zaman iyi bir örnek olmuştur. Çünkü mesleğini her zaman severek ve isteyerek yapmıştır. Bu da hocamızın başarısının anahtarı olmuştur" dedi.

Emekliye ayrılması ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Vanlı öğretmen Cevdet Türközü ise, "Ben öğretmenlik mesleğine başlarken 'yirmi, yirmi beş yıl çalışır ve emekliye ayrılırım' diye düşünüyordum. Ancak bugün geldiğimiz noktada yüce Allah'a hamdolsun kırk iki yılımızı geride bırakmanın gururunu yaşıyorum. Binlerce öğrencinin eğitim hayatına az da olsa dokunabildiysem ne mutlu bana. Bu güzel programı bana ve aileme organize eden başta okul müdürümüz M.Sena Ataş olmak üzere tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunarım. İnşallah hepsi de öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bu gururu fazlasıyla yaşar. Hepsinin bendeki yeri ayrıdır. İnşallah okulda olmasa da sosyal hayatta sürekli kendileriyle buluşmaya ve görüşmeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Günün anısına Cevdet Türközü öğretmene meslektaşları tarafından plaket takdim edildi ve çeşitli hediyeler verildi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER