Vanlı Atlet, Türkiye’yi temsil edecek

Türkiye ÜNİLİG Kros Şampiyonasına katılan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm sporcusu Mahsum Değer, 10 km kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Değer, 12 Mart’ta Portekiz’de yapılacak olan Dünya Üniversiteler Kros Şampiyonasında Ülkemizi temsil edecek.

Vanlı Atlet, Türkiye’yi temsil edecek

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2022 faaliyet programında yer alan ve Iğdır Üniversitesi yerleşkesinde 25 üniversiteden yaklaşık 250 öğrenci sporcunun katılım sağladığı şampiyonanın 10 km Büyük Erkekler kategorisinde Van adına yarışmalara katılan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Sporcusu Mahsun Değer Türkiye ikinciliği derecesi elde etti.

Değer, bu dereceyle Portekiz’de düzenlenecek olan Üniversiteler Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Yapılan yarışmalar sonucunda, Van’a 10 Bin metrede Türkiye İkinciliği madalyası kazanarak, Dünya Üniversiteler Kros Şampiyonasında Ülkemizi temsil etme hakkı elde eden Mahsum Değer’i başarısından dolayı kutlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “İlimizin adını bu gurur verici başarılarla duyuran atletizm sporcumuzun bu başarıları elde etmelerinde onlara öncülük eden antrenörümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Iğdır’da yapılan Türkiye ÜNİLİG Kros Şampiyonasının yarışmalarını değerlendiren, Milli Atletizm Antrenörü Hüseyin Esen, aldıkları başarıların kendileri için oldukça önemli olduğunu söyledi.

Sporcumuzun en yakın rakibine bile fark attıklarını vurgulayan Esen, "İlimiz adına kazanmış olduğumuz, Türkiye İkinciliği derecesi ile 12 Mart 2022 tarihlerinde Portekiz’de yapılacak Üniversiteler Dünya Şampiyonasında Ay Yıldızlı Forma ile Milli Takımımızda yer alarak ülkemizi temsil etme hakkı kazandık. Yarışların genelinde iyi bir performans sergiledik ve sporcumuz elinden geleni fazlası ile yaparak başarılı bir sonuç elde etti. İlimiz adına gelecek vaadeden sporcumuz katıldığı il, bölge ve Türkiye Şampiyonası gibi yarışmaların sonucunda elde etmiş olduğu böylesi başarılı sonuçları gerek bakanlığımız gerek federasyonumuzun yetkilileri tarafından da takdir görerek, başarı dilekleri aldı. Antrenör arkadaşlarımız ile birlikte sporcularımız ile her gün performans ve özel olarak ilgilenip, antrenmanlarını da bizzat yakından takip ediyoruz. Sporcularımızın almış oldukları dereceleri bizler için gerçekten çok sevindirici oldu. Umarız bu güzel başarılarımızı ileriki günlerde; Portekiz’de yapılacak olan Üniversiteler Dünya Şampiyonasından Dünya Şampiyonluğu ile dönmek olacaktır” dedi.

Milli Antrenör Esen ise atletizm branşına vermiş olduğu desteklerden dolayı başta; Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve emeği geçen herkese teşekkür etti.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER